ben-rosett-3S8sFcf4rPc-unsplash

Måter å pynte hagen denne høsten!

Hagen er en del av hjemmet som mange er stolte av. Likevel forsvinner ofte gleden av en hage så fort sommeren er over. Her kan du få tips til hvordan du kan fortsette å ha drømmehagen i flere måneder etter sommeren.

Lys opp sene høstkvelder

Det er mange nordmenn som kjenner at de blir litt ferdige med hage så fort sommeren er over. Vi er her for å minne deg på at det er flere måter hagen kan gjøres fin, også utover høsten og vinteren! 


Det første steget for å gjøre hagen koselig gjennom de mørke høstmånedene er å skaffe litt ordentlig belysning. Dette er et viktig element når de mørkere kveldene kommer snikende på. For å sette dette i stand må du gjerne bruke lyslykter som slår seg på av seg selv når det blir mørkt. 


Rustkuler er en annen kreativ måte å bruke som lyskilde. Sett lys inni rustkuler og heng dem opp diverse steder i hagen. Med slike fine lykter og levende lys kan vi garantere at du og venner eller familie vil bli flinkere til å bruke hagen også utover høsten.


Det er også diverse planter som fint kan leve om høsten og pynte hagen din. I stedet for å tviholde på sommerblomstene helt til frosten kommer og tar dem, kan du røske sommerblomstene ut av pottene og bytte dem ut med noe mer riktig for sesongen. Erstatt dem for eksempel med dekorasjoner samlet sammen av lyng, kongler, mose og kvister.


Vi må også minne på at man må være oppmerksom på å ikke overdrive. Bli kjent med hagen din og det hagemiljøet du ønsker. Om du trenger inspirasjon kan du bla gjennom Chilli sin nettside. De har en fin høstkolleksjon som kan hjelpe deg å få nye idéer om hvordan du kan pynte opp din hage på en smakfull måte. 


Julestemning i hagen

Når man først er i gang med å pynte hagen til høsten kan man også pynte den til jul. Noen av pottene man har latt stå ute må inn innen frosten kommer for at de ikke skal sprekke. Invester derfor i noen gode plastpotter, for disse kan stå ute hele året.


Når vinteren kommer er det bare å beholde mosen, granbar og lysene som ble brukt som pynt under høsten. Så er det bare å legge til noen vintergrønne planter som kan kvikne til hagen som ellers er fylt med nakne kvister. Eføy, barlind, tuja, furu eller gran er noen gode eksempler.


Vi er bevisst på at en hage skal være flott og verdt å være stolt av gjennom hele året. Med figurer, lykter og lune utekroker kan en hage gi mye glede, selv etter blomstringen er over.

Les mer...

2021-11-01 09.45

aoplia7

Slik kan kunstig intelligens forbedre fremtidens applikasjonsutvikling

Artikkel Aplia AS, har levert helhetlige IT-tjenester for kunder i ulike bransjer og sektorer siden 2008, og var tidlig ute med å levere brukervennlige apper og nyskapende webapplikasjoner. Nå ønsker den digitale...
ilder3

Omdefinerer teknologi med nyskapende teknologiløsninger

Artikkel Ilder AS i Bergen er en teknologibedrift som utvikler digitale løsninger for nasjonale og internasjonale selskaper. Med et åpent sinn for ukonvensjonelle løsninger og nye bruksområder, jobber Ilder tett...
vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv