25 år med barnelek og latter

Da Lillian Huse etablerte Stjerneblokkveien barnehage i 1989, var det med en visjon om glade og lekende barn. Hun ønsket å lage et sted hvor barna kunne føle nærhet til de voksne og hvor hver og én ble sett og anerkjent. Etter 25 års drift er det fremdeles fullt opp med fornøyde barn og foreldre på Alna i Oslo.

– Jeg hadde jobbet i barnehage i mange år da jeg selv fikk barn. Da ble jeg motivert av tanken om å starte og drive min egen barnehage, akkurat slik jeg ønsket, sier Huse, som også er innehaver av Jeriko barnehage på Lindeberg.
  Det blir stadig flere private barnehager i Norge. Huse mener at en av fordelene som privat aktør, er at du står fritt til å gjøre egne økonomiske prioriteringer, til det beste for barna. De kan også spørre foreldrene om turpenger, noe man ikke har lov til i kommunale barnehager. I Stjerneblokkveien er det turvirksomhet med barna stadig vekk.
  – Det er en viktig jobb vi gjør, for barna er i en periode hvor de skal forberede seg på å begynne på skolen. Vi setter opp en ukeplan med hva vi skal gjøre hver dag. Der har vi blant annet to turdager, gym og spilledager med lærerike spill, legger kollega Gro Hansen til.
 

Stjerneblokkveien private barnehage har fire ansatte, og ligger i Alna bydel. Den har en god beliggenhet med nærhet til natur og med Alnaparken rett over veien. Under en brukerundersøkelse i 2013, ble barnehagen rangert som en av de 10 beste i sin bydel.
  – Mye av tiden i barnehagen er vi utendørs, og det er bra for barna både når det gjelder motorikk og fysikk. Om det regner eller er spesielt kaldt en dag, har vi bare litt kortere økter. Det er viktig for barna at vi følger rutinene hver dag, for det skaper trygghet, forteller Huse.
  De ansatte i Stjerneblokkveien går jevnlig på kurs, slik at alle er oppdaterte. Nå setter de fokus på å bli enda flinkere til å styrke barna i det norske språket. Det er avgjørende for at barna skal ha best mulige forutsetninger når de går inn i skoleverket. Samtidig er vennskap og fellesskapsfølelse viktig verdier.
 

– Vennskap er noe vi jobber mye med om dagen. Foreldrene forteller oss at de merker hjemme at barna snakker mer om fellesskap og venner. Det er kjempegodt samhold mellom barna her, og foreldene er fornøyde med at barna deres lærer mye. De er trygge på at barna deres har det bra hos oss, og de ser også at de stadig utvikler seg. Det er det viktigste for oss.

Les mer...

2015-01-22 12.30

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

Kontaktinformasjon

  • Stjerneblokkveien Private Barnehage AS
  • www. stjernebhg.no
  • Telefon:
    930 61 225
  • Adresse:
    Stjerneblokkveien 8
    1083 Oslo
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv