174014frd174014frdd174014ddd174014uiiiii174014

Gir det viktige helsetilbudet

Noen AS i Steinkjer har utviklet tjenester til forebyggende og helsefremmende bruk ved kognitiv svikt og demens hos voksne. De gir en omsorg som er så viktig – både for pårørende og pasienter.

I dag er over 80 000 rammet av demens i Norge, og tallet antas å dobles i årene fremover. I det offentlige utløses likevel ingen tiltak automatisk hvis noen får en slik diagnose.


Gjennom flere år har Noen AS jobbet ut mot brukere med demens og kognitiv svikt. Arbeidet er tosidig, forklarer Heidi Wang, grunnlegger av konseptet: På den ene siden er de en arena som rekrutterer og sertifiserer veiledere til demensomsorgen, på den andre tilbyr de tjenester rettet mot privatmarkedet og kommuner. Selskapet har 15 ansatte på Innherred, 15 ansatte i trondheimsregionen og 30 veiledere ute i feltet.


– Vi kaller det det nye demensomsorgen, en ny måte å håndtere demens på, som vi er kommet frem til i samarbeid med de mange pårørende. Demens er en fryktelig sykdom, men det finnes det gode liv også med demens. Vi har tjenester som kan gi god livskvalitet til tross for at man får en slik kognitiv svekkelse, forteller hun.


Det er så viktig å tenke helsefremming og forebygging når noen først er rammet. Det handler om å sette inn rett type innsats, å ha kunnskap og om å tilrettelegge miljøet rundt pasienten og familien slik at pasienten mestrer sin hverdag mest mulig. Dermed unngås så mange av tilleggslidelsene som angst, depresjon, apati og utagering. 


174014ddd


– Vi har nye tjenester og er en supplerende aktør  til offentlige tjenester, og derfor omtales vi også som en velferdsinnovatør. Vi har sertifiserte veiledere i Sør- og Nord-Trøndelag og etablerer oss nå på Vestlandet. Men vi har også oppfølging og veiledning av pårørende på Skype, og den foregår globalt, forteller Wang.


Pårørende kan ha et abonnement eller bestille tjenester ved behov. Ved abonnement tilpasses tjenesten individuelt og endres i takt med at behovene endrer seg, og de pårørende har én nøye utvalgt veileder å forholde deg til.


174014frdd


– De som skal være veiledere, må ha erfaring med demens og kognitiv svikt og det passer godt for dem som ønsker å engasjere seg med en meningsfylt deltidsjobb. Pårørende får oppfølging med et strukturert samarbeid der vi inviterer til møter, vi ser på behov og muligheter sammen om hva som er riktige tiltak. Studier viser at det ikke bare er noe som opprettholder livskvaliteten, men som faktisk også kan øke den, sier Wang.

Les mer...

2017-10-25 09.45

preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • Noen
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      97 04 22 73
    • Adresse:
      Bogavegen 6, 7725 Steinkjer
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv