182001w4182001w6182001w2182001w1182001w3182002w5

– Dette er fremtidens isolasjon

Luftveksling inn og ut av et hjem er en ledende årsak til høyere strømregninger. Med Lapolla sprøyteisolering kan du etterisolere boligen din og oppnå store energibesparelser.

Sprøyteisoleringen påføres under trykk og ekspanderer 30-100 ganger på få sekunder. Den ekspanderte isolasjonen er tørr og 100 prosent tett og er sømløs uten synlige skjøter.


– I forhold til tradisjonell isolering som Glava er Foam-Lok helt tørr og vil ikke ta til seg fuktighet som kan føre til fuktskader. Den er i tillegg plassbesparende og trenger inn i de vanskeligste krinker og kroker hvor det ellers ville være så og si umulig å isolere, sier daglig leder av Alta Skiferlegging Nord AS, Tatiana Alexandra Thomassen. 


Skiferfirmaet i Fauske har lang erfaring med å legge hundrevis av skifertak i hele landet siden oppstarten i 2007, og nytt i år er satsingen på Lapollas energieffektive polyuretanisolering.


– Det rare er at produktet er helt nytt i Norge, mens det har allerede blitt brukt lenge i eksempelvis USA og Sverige, sier daglig leder. 


182001w2


100 prosent tett

Polyuretanisolering blir etter befaring hos kunde fraktet med lastebil og distribuert gjennom slanger inn i kjellere og krypgrunner, industribygg, fjøs og rørgater blant annet. Isolasjonen kan brukes både innvendig og utvendig, og er vann- og vindtett og har ingen grobunn for verken sopp eller bakterier. 


– Isolasjonen inneholder ingen skjulte giftstoffer og er et miljøvennlig isolasjonsprodukt uten lukt og har samtidig radonsperre, sier Thomassen. 


Foam-Lok leveres i ulike trykk -og strekkfastheter alt etter bruksområde og kan gi en betraktelig høyere U-verdi i boliger. 


– Har du en gammel kjellermur eller et loft hvor luften lett slipper gjennom er dette er svært godt isoleringsalternativ og kan spare deg mye i forhold til energibruk i boligen. 


Alta Skiferlegging Nord er godkjent distributør for området Nordland Nord. 


– Vi har flere fornøyde kunder med både privat- og industribygg og vi ønsker å spre budskapet videre, sier daglig leder. 


182001w3


Skiferekspert

Best er Alta Skiferlegging Nord kjent for sin lange ekspertise innen skiferlegging av tak, med flere hundretalls utførte skiferjobber rundt i hele landet som resultat. Hovedkonsulent Kjell Arne Thomassen vokste opp i skiferfjellene i Alta og arbeidet i Steinberget siden guttunge og er i dag en streng læremester med enorm erfaringsbakgrunn som ikke godtar slurv i arbeidet.


– Vi er nøye på det vi driver med, og hvert prosjekt legger vi stolthet i, sier daglig leder. 


I tillegg til skifer utfører også Fauskebedriften tømrerarbeid og rehabilitering av eldre og verneverdige bygninger og har hatt et tett samarbeid med riksantikvaren gjennom en årrekke. 


– Vi har restaurert en del kirker, kirketak og kirkespirer samt prestegårder og menighetshus. 


Tidligere i år la Alta Skiferlegging ny skifer på Dønnes Gård i Dønna langs Helgelandskysten. Det var et tidskrevende prosjekt på to år, og ved sluttoppgjøret ble det fest med kaker og kaffe.


– Restaureringen tok lang tid og folk var veldig takknemlige og vi var utrolig fornøyde. Vi legger mye stolthet i skiferarbeidet og det blir utført nøye etter gamle tradisjoner, sier Thomassen. 


Et fokus på naturens råvarer er viktig for skifereksperten. De jobber med Altaskifer som har en stor bruddstyrke og tåler de belastninger som den norske vinteren gir av snø, regn og frost. 


– Ta vare på skattene

Alle i bedriften er godt opplært i både skiferlegging og isolering, og de sysselsetter opp til 10 ansatte på det meste. 

– De siste fem årene har vi hatt de samme ansatte. Det er folk vi stoler på og som vi vet  gjør en god jobb, sier daglig leder, som selv tar seg av papirarbeidet og er utdannet fra Russland innen malingsarbeid og antikvariske fag. 


– Ved restaureringen håper vi at staten snart vil komme inn og gi støtte til gamle og verneverdige bygninger. Ofte når det gjelder kirker så er det vanskelig å få midler til restaurering, og når det ikke skjer så vil gamle skatter gå tapt – det er svært trasig, sier Thomassen. 


– Vi ser ofte gamle hus i Bodø som rives ned og skiferen kastes – det er helt forferdelig. Jeg skjønner at tiden må gå fremover, men vi må også ta vare på det gamle her i Norge, det er viktig, smiler hun. 


182001w4

Les mer...

2018-12-05 15:30

185058w1

Så mye har åpne kalkyler å si for kundeforholdet

Artikkel Dragebygg AS har valgt å spille på lag med kunden, og stiller med helt åpne kalkyler. Slikt blir det gode kundeforhold av.
185064w4

Individuell og resultatorientert hudpleieveiledning på nett

Artikkel Hudpleieren Line-Therese Røstad driver nettbutikk og salong, og tilbyr noe så sjelden som en kostnadsfri og helt uforpliktende hudkonsultasjon over nett.

  Kontaktinformasjon

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv