164040 SO2164040 SO3164040 SO1164040 SO164040 SO0

Nytt skoleår – ny mulighet for drop-outs | Stiftelsen Østerbo videregående skole

Stiftelsen Østerbo videregående skole i Halden står for nye muligheter. Faglig dyktige ansatte hjelper voksne til å fullføre videregående skole og få et bedre liv, på deres egne premisser. Det er aldri for sent å starte på nytt.

- Alle våre elever sliter med noe som gjør at de har behov for tettere oppfølging enn de får i en vanlig skole. Mange har ADHD, konsentrasjonsvansker eller generelle lærevansker. Langvarig rusmisbruk blir jo også definert som en skade som gjør læringsarbeid vanskelig. Men jo lenger de er rusfrie, jo lettere har de for å ta til seg ny kunnskap. 


Helge Vatne er rektor ved Stiftelsen Østerbo videregående skole, en kristen skole godkjent for funksjonshemmede. Skolen startet opp i Florø på slutten av 80-tallet, men flyttet i 2008 til Østerbo ved Halden der Stiftelsen Evangeliesenteret driver et stort senter for rehabilitering etter rusmisbruk.


Østerbo videregående skole i Halden står for nye muligheter for dem som har prøvd videregående skole uten å lykkes med å fullføre tidligere. Opplæringen er gratis, og skolen har ledige plasser høsten 2017.

- Alle våre elever sliter med noe som gjør at de har behov for tettere oppfølging enn de får i en vanlig skole. Mange har ADHD, konsentrasjonsvansker eller generelle lærevansker. Langvarig rusmisbruk blir jo også definert som en skade som gjør læringsarbeid vanskelig.


Helge Vatne er rektor ved Østerbo videregående skole, en kristen, frittstående skole godkjent for elever med behov for ekstra tilrettelegging. Skolen startet opp i Florø på slutten av 80-tallet, men flyttet i 2008 til Østerbo ved Halden der Stiftelsen Evangeliesenteret driver et stort senter for rehabilitering etter rusmisbruk.


164040 SO



- Her kommer vi inn som en del av rehabiliteringen, ved å være et skoletilbud for dem som er inne til rehabilitering. Skolen har plass til 66 elever og har opplæring på tre yrkesfaglige utdanningsprogram. Det er helse- og oppvekstfag, restaurant- og matfag samt bygg- og anleggsteknikk. I tillegg har vi en klasse for påbygning til generell studiekompetanse.


Flertallet av elevene er voksne, og snittalderen ligger på 25-30 år. Ikke alle har bakgrunn som rusmisbrukere. Østerbo videregående skole ønsker å være en skole for dem som allerede har prøvd seg på videregående, men ikke fått det til, av ulike årsaker. Det kan handle om lærevansker, ADHD, konsentrasjonsvansker og annet.


Ordinær søknadsfrist var 15. april, men så lenge der er ledige plasser, har skolen løpende inntak.


164040 SO0

Les mer...

2016-12-01 12.00

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv