172003172003_3172003_2172003_1172003_4

Lyst til å drive næring midt i Bodøs smørøye?

Attraktiv beliggenhet i Storgata i Bodø sentrum. Eget parkeringshus i kjelleren. Fin utsikt. Moderne fasiliteter i et område med godt etablert næringsdrift. Det finnes mange grunner til å leie lokaler i Merkurgården. I den velholdte bygården har det vært næring og handel siden slutten av 1940-tallet, forteller daglig leder Rolv Einar Præsteng.

Den gamle gården ble reist i 1949, som en del av gjenoppbyggingen av Bodø etter krigen. I starten lå den i Storgata 1. Merkurgården AS ble etablert som et aksjeselskap. Kapitalen besto av privat kapital fra næringsdrivende som hadde drevet butikk i samme området eller i samme bygning. Staten ga også et tilskudd som en del av gjenoppbyggings-prosjektet. Med årene har Merkurgården AS gått gjennom mange endringer, sier Præsteng.


- Gården ble bygd i sin opprinnelige form for den nette sum av 996 000 kroner. Det var dyrt den gangen! De fleste av de som drev butikk eller forretning i førsteetasje på den tiden var også aksjonærer. Dette har forandret seg med tidene. 


- I gamledager hadde Strauman & Pettersen forretning i bygget mot Prof. Schyttes gate; de solgte gardiner mm. Langs Storgata lå matbutikken Brunes og en blomsterforretning; La France. Lengst mot vest drev et blad Hoff med malingsprodukter. I annen etasje holdt blant annet tannlege Præsteng til, det var faren min, mens det var leiligheter i tredje etasje.


172003_2

Blant dagens leietakere i bygget finner man Skoringen + Ecco-shop med en stor butikk. Dagens eier Håkon Willumsen i Tromsø overtok butikken fra Østerberg – opprinnelig eier var frøknene Helseth, som alle Bodøværinger kjenner. Opprinnelig het det Bodø Skotøimagasin. Ellers huser første plan av Merkurgården i dag klesforretninger som Benetton og Clarke samt 7-11. 


En trapp opp holder kiropraktor-firmaet Eureka hus, mens i etasjen over er det fortsatt en tannlegepraksis. Helt øverst på toppen ligger det fem leiligheter. Gulrota for næringsdrivende i Bodø, er at det nå står kontorlokaler ledige i Merkurgården. 


Byens fjongeste kontor 


- Det blir nå ledig flere mindre areal i annen etasje. I tillegg er vi i full gang med å pusse opp et lokale i tredje etasje som det etter hvert blir mulig å leie. Dette blir byens fjongeste kontor! Nytt ventilasjonsanlegg, nye vinduer og så videre, forteller Præsteng. 


Fordelene med å leie lokaler i Merkurgården er mange. Præsteng er rask til å fremheve beliggenheten, for den er nesten uslåelig. 


- Og så er det slik at vi har garasjeplasser. I Sjøgata 6, hvor margarinfabrikken lå, ble det bygd et nytt bygg, og vi byttet da tomt mot garasjeplass. Derfor har vi garasjeplasser både for leietakere og kunder i kjelleren i Sjøgata 6 med direkte adkomst via heis. Dette er det nesten ingen i Bodø sentrum som har, så det er en kjempefordel. 


Kontorlokalene i tredje etasje som nå er til utleie i gården kan brukes til det meste. De er hovedsakelig lokaler med ett areal, men enkelte har også avdelte kontorer. I tillegg kommer dusj og toaletter. Her er det derfor muligheter for lokaler som både kan brukes som et åpent kontorlandskap, eller deles opp i enkeltkontorer etter ønske. Leietakere har også muligheter for å leie parkeringsplass i kjelleren.


- Vi er en bygård blant mange andre midt i Bodø sentrum. Merkurgården er et greit sted å være for de som ikke har behov for alt for stor plass. Det store lokalet vi har til utleie er på 300 kvadratmeter, og de mindre kontorlokalene er på rundt 15 kvadratmeter. Når det gjelder hva slags leietakere vi ønsker oss, er vi selvsagt opptatt av en bruker som har orden i sysakene sine. Men vi ønsker oss næring og publikumsrettet virksomhet siden vi har godt med parkering i tillegg til heis og bra beliggenhet. Det må gjerne være aktører innen helsesektoren, siden vi har legekontor i nabobygget og kiropraktor og tannlege i eget bygg. Vi er åpne der, og har egentlig ingen begrensninger.


Med tilhold vest i Storgata drar man også fordelene av å ha alle tenkelige tjenestemuligheter innen kort avstand, med alt fra nytt rådhus, fylkesbygg og  hoteller til buss- og båtforbindelser. Og Bodø er en by i medvind, med mange planer for videre i utvikling. Byens nye konserthus og bibliotek er bare starten.


172003_3


- Merkurgården er et godt vedlikeholdt bygg. Fasaden er bevaringsverdig, men innvendig har vi alt av tekniske fasiliteter. Trappehusene i bygget er kameraovervåket, og nylig installert fjernvarme  fungerer veldig bra, avslutter Præsteng.

Les mer...

2017-05-02 12:45

185069w2

Fjordhotellet i Hjørundfjorden

Artikkel I hjarte av ein av verdas villaste og mest storslagne fjordar, finn du Sagafjord Hotel. Fjordhotellet i Hjørundfjorden har ein rikhaldig meny mellom fjord og fjell.
185070w1

Fotterapeuten: Friske føtter er viktigere enn folk tror

Artikkel Nordmenn flest kan bli flinkere til å oppsøke hud- og fotterapeuten forebyggende. – Det er veldig viktig med føtter, understreker autorisert fotterapeut May Britt Briseid.

  Kontaktinformasjon

  • Merkurgården
  • Mail
  • Telefon:
   97 19 44 88
  • Adresse:
   Storgata 3B 8006 Bodø
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Arkiv