172044_5172044172044_1172044_2172044_3

Du klipper vel ikke gresset med en vanlig gressklipper?

Det er flust av gode nyheter for både hobbygartneren og bonden denne sommeren. Hos A-K maskiner AS Nærbø bugner det av robotgressklippere og nye, sprelske traktorer som bare venter på å bli oppdaget. Hvilken sommer og høst det ligger an til å bli på Jæren!

Velrenommerte A-K maskiner AS har avdelinger over hele landet. Vi dro til Nærbø på Jæren og hilste på daglig leder for lokalavdelingen der, Magnus Arne Klepp. A-K maskiner har spesialisert seg særlig på produkter til bonden og den viktige jobben som bonden gjør, forteller han.


- Som leverandør ønsker vi å være en partner og støttespiller i landbruket. Vi forhandler noen av de sterkeste merkevarene som New Holland, Puttinger og Case IH. For privatkunder har vi hele spekteret av varer fra Husqvarna. Hos oss dekker Husqvarna også markedet for proffkunder innen park og anlegg.

- Bonden er hovednisjen vår når det gjelder kunder, men der har du et stort spenn. Alt fra hobbybonden til de som driver proft på heltid, til de som kanskje ikke engang har en egen gård, men som bare har en maskinstasjon og kjører rundt til andre gårder og gjør jobber. Kommuner og anleggsgartnere er andre viktige kunder, og vi er også litt inne på entreprenørsiden.


Ikke overraskende er kjøpetrenden blant privatkunder på Jæren robotgressklippere. Klepp forteller at han ikke vet om en eneste kunde som ikke har gitt navn til robotklipperen sin. Den har rett og slett blitt et kjært familiemedlem! 

- Det forstår jeg godt, for det er en kjempemaskin - og særlig med tanke på bioklippsystemet. Da faller det som klippes ned mot jorda og blir til gjødsel. Den andre store fordelen er at en robotklipper som går på det jevne gjør at mosen forsvinner. Når den går jevnt, masserer den nemlig gresset slik at mosen ikke får den roen den trenger for å vokse og spre seg. I stedet kommer gresset tilbake. Jeg er helt overbevist om at robotklippere kommer til å ta enda mer av. I fjor doblet Husqvarna omsetningen sin på robotklippere, og de forventer å doble den igjen i år. Det er veldig gøy å være med på dette. Om fire-fem år tror jeg nesten ikke du ser en hage uten, for det er så mange fordeler, sier han entusiastisk.


172044_1

Men det er ikke bare privatkunden som kan gå sommeren i møte med et smil. For bøndene på Jæren er det også mange spennende nyheter på gang hos A-K maskiner Nærbø. Klepp og staben hans er veldig spente og har gledet seg til 2017, for nå har nemlig Case IH kommet med en ny Maxxum. I praksis er dette en nesten helt ny traktor.

- Den må oppleves, og er en veldig solid og lettkjørt traktor. I tillegg kom Case IH nettopp med modellen Luxxum, og New Holland har levert en ny T5 og T6-variant. T5 var i sin tid en volumtraktor, og den beste traktoren man kunne få tak i. Nå har de virkelig endret og gjort den enda bedre og moderne. Generelt har traktorer som kjøretøy forandret seg mye. I dag kommer de med GPS og alt av teknisk utstyr. Det er nesten som en cockpit, og alt mellom himmel og jord er automatisk.


På Nærbø har de alt under ett tak, med salgsavdeling, butikk- og delelager og et eget serviceverksted. Med vaktordning og to biler som står parat, kan de rykke ut og yte service ved behov. Kunder kan ringe frem til klokka 21 om kvelden, noe som er særlig viktig i slåtten og om høsten.


Stort produktsortiment

- Jeg vil påstå at vi har et servicenett som er til å stole på, og et stort, godt verksted med veldig kompetente medarbeidere. De aller fleste kundene våre tegner en serviceavtale, en såkalt G3-avtale, som gir dem tre års garanti. Både service og produktene er våre fortrinn. De forskjellige merkene har sine forskjellige styrker.

I det store produktsortimentet finner man traktorer og redskaper til traktorer, ballpresser, skurtreskere, ploger, såmaskiner, gjødselmaskiner og gjødselspredere, for å nevne et lite utvalg. Når det gjelder utendørs mekanisering har de i praksis alt, hevder Klepp.


- Verktøy har vi ikke særlig mye av, for vi har valgt å fokusere på maskiner, maskinpark og redskaper mot proffkunder. Men vi har også et proffkunde-segment som heter gartner og anlegg. Der har vi ganske mange store og tunge kunder, som for eksempel flere kommuner. En del varer har vi på lager, men skreddersøm blir mer og mer viktig, så et stort lager er ingen prioritering. Men vi kan skaffe produkter veldig fort, og enkelte ganger til og med på dagen.


De åtte ansatte jobber hardt for å gi alle kunder god oppfølging. Målet til A-K maskiner Nærbø er å være en seriøs og langsiktig aktør som skal være på Jæren også for neste generasjon. Selv har Klepp vært daglig leder i halvannet år, og stortrives i en utfordrende og gøy arbeidshverdag.


- Jeg jobber med veldig gode produkter, og veldig dedikerte og kompetente medarbeidere. Vi er ofte rundt på stands og messer, for vi dekker et langstrakt distrikt, så det er viktig at vi kommer oss ut. Mitt ønske er at New Holland og Case IH skal bli et foretrukket merke her på Jæren. 

Les mer...

2017-05-30 09.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    • A-K Maskiner AS
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      51 79 85 00
    • Adresse:
      Bøveien 8 4365 Nærbø Norge
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv