184037.red184037418403731840375184037red2

Ulsteinviks skjulte perle

Folk Spiseri er en godt skjult hemmelighet - i en by med bare 6000 innbyggere.

Ved bryggekanten midt i Ulsteinvik sentrum, ligger Folk Spiseri. Profileringen er nøktern, men har vært et bevisst valg. Folk Spiseri er en nedtonet, avslappet restaurantopplevelse, for folk flest.


– Det er mange som tror at dette er en veldig høytidelig plass og at man må - for å sette det litt på spissen; komme i ballkjole. Men det er en grunn til at det heter Folk Spiseri, og det er fordi det er for folk! For alle, enten du kommer rett fra fjellet, trening eller jobb, forsikrer Ingrid Margrethe Ulstein, daglig leder på Folk Spiseri. 


Ingrid solgte både bil og leilighet for å oppfylle restaurantdrømmen, og med seg fikk hun kjøkkensjef Thor-Erik Andersen. Både Ingrid og Thor-Erik har lang erfaring fra kjøkkenbransjen, og begge spøker om at det kom veldig godt med da de startet Folk.


– Det er lange dager og hardt arbeid, og du får du veldig lite igjen for det. Man må ha lidenskap for å jobbe i denne bransjen, konstaterer Tor-Erik. 


Ordet lidenskap er faktisk det første som dukker opp når vi sitter her på Folk Spiseri. Den gode servicen, det gjennomførte konseptet og selve plasseringen er utført med en stor lidenskap for yrket. 


– På Folk er det først og fremst god og skikkelig mat! Alt annet skal være i bakgrunnen, som måten vi er kledd på og interiøret. Det er maten som er i fokus, alt annet er nedtonet og naturlig. 


184037red2


– Hva er spesialitetene deres her på Folk?
– Fisken, svarer Ingrid og Thor-Erik i kor, uten å nøle. 


– Hver torsdag er det dagens fisk på menyen, og det er alltid fersk fisk. Da kommer det alltid mange stamgjester hit, smiler Ingrid. 


Mens klippfisk står fast på menyen, varierer dagens fisk etter sesong og tilgang. I det siste har det vært brosme og breiflabb på menyen, kan Ingrid fortelle.


Med norske og lokale råvarer, er Folk Spiseri et gjennomført konsept fra ende til annen. I tilknytning til restauranten finner du den lille butikken Skafferiet; et lite skattekammer for den som setter pris på lokalproduserte kvalitetsvarer du ikke finner andre steder. 


– Vi driver vår nisje, med mye fokus på norske og lokale råvarer, det ser du ikke minst på ølkartet vi har. I vår butikk ved siden av her, finner du bare norske produkter og norske råvarer, alt fra øl og spekemat til olje, hudprodukter og stearinlys, forteller Ingrid.


Folk Spiseri har en trofast gjeng med stamgjester, og anbefalingene har spredd seg gjennom jungeltelegrafen fra Ulsteinvik til Ørsta og Volda. Det hender iblant at de får gjester som kommer langveisfra. Noen ganger turister, andre ganger kjente skuespillere. 


– I sommer hadde vi besøk av en skuespiller fra en kjent tv-serie. Han sa etter besøket at «dette må være den beste restauranten på Vestlandet!» Det var utrolig gøy, smiler Ingrid. 


Folk Spiseri har knapt eksistert i to år, men de to engasjerte driverne har flere spennende fremtidsplaner på gang. Allerede 1. desember åpner de en sportsbar med alle rettigheter i lokalet ovenfor. Eget øl, brygger de også. 

– Vi ligger ikke på latsiden, ler Thor-Erik.


– Det er så kjekt å få være med på å forandre en kultur som var her før, der folk ikke spiste ute. Nå kommer folk like greit en tirsdagskveld og spiser og drikker et glass vin. Men mange tror fortsatt at det ikke finnes et marked for det, sier Ingrid avslutningsvis.


184037.red

Les mer...

2018-10-09 14:15

194008w1

Kjøkkenløsninger på detaljnivå

Artikkel Siden 1999 har Det Stolte Kjøkken i Sandvika tilbudt tilpassede kjøkkenløsninger til både bedrift og privatmarked, med leveringstid på fem til seks uker.
194004w6

Visuell inspeksjon i nye høyder

Artikkel Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3Dmodellering.

  Kontaktinformasjon

  • Folk Spiseri
  • Facebook
  • Epost
  • Instagram
  • Telefon:
   916 63 154
  • Adresse:
   Sjøgata 30 aka Sjøsida
   Ulsteinvik, Norway
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv