Gutta som aldri ser på klokka

På en rundtur i Listerregionen ser du mange spor etter O.Konsmo A/S. Etter 65 års drift har de blitt en institusjon innen ventilasjon og beslagarbeid.

Med oppdrag fra Bykle i nord til Lindesnes i sør, kan vi nevne Amfi senter Farsund, Bykle barne- og ungdomsskole, Kvinabadet, Spiren kulturhus Flekkefjord og Farsund barne- og ungdomsskole. Det er noen av de større prosjektene Odd Konsmo og kollegaene hans har jobbet med.


– De siste årene har vi nytt godt av veiutbyggingen i Listerregionene. Spesielt den den nye veien til Farsund/Lista har ført til flere oppdrag i det distriktet, forteller daglig leder Odd Konsmo.


181014sd


O.Konsmo har base i Kvinesdal, men er stadig på jobboppdrag i inn-og utland. Daglig leder Odd Konsmo er andre generasjon Konsmo som driver firmaet. Faren startet det hele i1953, men i starten drev han mer som smed.

– Stort sett er vi fire mann, vi er et arbeidsfellesskap hvor alle driver selvstendig. Hovedsaklig går det på montering av ventilasjonsanlegg på større næringsbygg, men en av oss, Jonny Breimoen, jobber i hovedsak med beslagarbeid og boligventilasjon.


Dette er en gjeng med stor arbeidsvilje. De ser ikke på klokka men stopper å jobbe når det passer i forhold til oppdaget. Samtidig har de en fin aldersfordeling på arbeiderne. Fordelen med det er at alle drar inn kunder i de forskjellige aldersgrupper.


181014iug


– Oppdrag på næringsbygg får vi stort sett gjennom AeronMollier og Hjelleset klima. For AeronMollier har det vært flere reisejobber til utlandet. Enten på skipsverft, mønstring på båt eller oljeinstallasjoner. Vi har hatt oppdrag i ale verdensdeler, kan Konsmo fortelle.

Skulle de få en telefon er det bare å pakke verktøy og finne frem passet – og neste dag er de for eksempel i Singapore! Mange ganger reiser de som et team med ventilatør, elektriker, kjølemontør og rørlegger. Alle hjelper til der behovet er - til enhver tid, derfor må de være allsidige.


– Mange av våre konkurrenter ansetter og leier inn utenlandsk arbeidskraft. Vi holder oss til norske arbeidere og klarer likevel å være med på oppdrag i utlandet!


Selv jobbet Konsmo i flere år i Bergen og Kristiansand med beslag og klimaanlegg. Han ble en del av farens virksomhet i 1987 og har derfor lang erfaring å vise til.


181014åpoa


På spørsmål om hvordan han ser for seg den videre utviklingen i selskapet, svarer han at det er de yngre i selskapet som må legge de planene. Men såpass mye kan han røpe at for tredje gang har de vokst ut av sitt lokale og flytter inn i nytt bygg i 2018. Og med et større og mer effektivt bygg, følger en del nye planer.


Apropos stort og effektivt: Konsmo og kompani startet nylig opp en ventilasjonsjobb for Biltema på Bryne. I nybygget, som er den største Biltema-butikken i landet med sine 7300 kvadratmeter, henger de opp store kanaler i taket som tar luft inn og ut. Det er snakk om enorme dimensjoner når et bygg er så stort. Jobben er regnet sammen med Aeron. 

Les mer...

2017-12-20 10.45

newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...

Kontaktinformasjon

  • O Konsmo AS
  • E-post
  • Adresse:
    Elvevegen 28, 4480 Kvinesdal
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

Arkiv