183064fkdldkfdksldk183064fjdksadf183064ds183064dddd183064dsdfd183064fdsw183064jfdk183064jfdkss183064jk183064jklk183064ws

Snur flisa i ventilasjonsbransjen

Kro Produksjon er en av få tilbydere av ventilasjonsprodukter i Oslo og omegn. Og med et nytt, innovativt produkt på lur har de verden for sine føtter.

Det Norske Bransjemagasinet møter en norsk spesialprodusent innen ventilasjonsbransjen i deres lokaler på Furuset. Kro Produksjon er et etablert firma som ble dannet i 1946, og daglig leder Kent Østby forteller engasjert om bedriften.

– Vi startet som blikkenslagere, men i 1983 beveget vi oss mer mot produksjon. Nå er vi et produksjonsfirma som selger ventilasjonsutstyr, forklarer Østby.


Østby forteller at Kro Produksjon er særlig god på storkjøkken, spjeld, rister og løsninger innenfor deres felt. Med storkjøkken som spesialitet, har Kro Produksjon produsert mange kjøkken som er å finne på restauranter, skoler, gatekjøkken og hoteller.


– Storkjøkken er vårt hovedprodukt, og det vi generer mest på, sier han.

– Vi har blant annet hatt et stort prosjekt der vi skulle gjenåpne restaurant Nedre Foss Gård ved Vulkan. Det var et stort prosjekt med tre restaurantkjøkken, ett i kjelleren, det andre i første etasje og det siste i andre etasje. Restauranten gjenåpnet nå i november 2017, og det kjøkkenet ble en suksess. Slike jobber får vi fordi vi er gode og vi kan tilpasse oss kundens ønsker.


183064


Innovasjon

Kro Produksjon har også sådd et nytt frø i ventilasjonsbransjen: et unikt produkt som de selv har utviklet.

– Krokryss er et ventilasjonsprodukt som krysser luft uten å gå over og under. Her sparer man takhøyde og trykkfall – og takfall koster penger. Dette er et produkt som blir lite brukt i Norge, men som vi og kundene får mye fordel fra.

– Vi har vist produktet frem til entreprenører og samarbeidspartnere i Sverige, og de har vist engasjement og nysgjerrighet. Gjentagende spørsmål vi har fått fra de svenske er hvor produktet er fra og hvorfor det ikke er brukt mer.

– Det er et fantastisk produkt som vi ønsker å trekke frem. Det skal vi kjøre frem under en aktuell messe i oktober 2018, forteller en engasjert Østby.


183064daa


Å gjøre det lille ekstra
Daglig leder forteller at Kro Produksjon er en kjent bedrift med sterke referanser, og det har den vært i flere år.

– Vi er godt kjent i Oslo og klarer å snu på flisa når kunden trenger oss. Vi gjør det lille ekstra for kunden – alltid, sier han og banker i bordet.

Østby forteller at de er særlig lett tilgjengelig for de som er på Østlandet og omegn, men at de også tilbyr sine tjenester for resten av Norge.

– Vi hjelper også de som er utenfor vår omgangskrets. Vi har blant annet kunder fra Tromsø som ringer på en mandag og får kjøkkenet levert på torsdagen samme uke. Vi kan ikke trylle, men vi imøtekommer kundene så godt det lar seg gjøre, smiler Østby.


Kundegruppen til Kro Produksjon er stort sett ventilasjonsentreprenører, blikkenslagere, butikker og byggherrer. Oslo-bedriften kan gjøre mye for mange, og daglig leder forteller at det er noe kundene setter pris på. Kro Produksjon har opparbeidet seg over 1000 faste arbeidsgivere, og har kapasitet til flere.


– Det er ikke så mange igjen av de som driver med det samme som oss og det kjenner vi på markedet, sier han.


183064fdsw


Robuste materialer

Hva er det som er unikt med produktene deres?

– Det er helt klart kvaliteten. Vi har tykke og robuste materialer til en god pris – og det er det vi også er kjent for. Kro Produksjon bruker gode materialer og vi vektlegger å sette av tid til å sette de sammen korrekt. Vi klipper, stanser, popper, skrur og har stor kontroll på det vi tilbyr kunden.


Daglig leder forteller at produktene deres kjennetegnes av lite motorikk og mye mekanikk. Bedriften selger ferdig sammensatte produkter som skal holde i mange år.


For å holde de 22 ansatte faglig orientert reiser de ofte rundt for å snakke med kunder, samarbeidspartnere og entreprenører. Ellers drar de jevnt og trutt på messer for å holde seg oppdatert.


Hva er du mest stolt av?

– Det at vi klarer å holde alle i arbeid, sier han og ler. De ansatte er vel og merke en fin og stabil gjeng, legger han til.

– Totalt sett er vi 22 ansatte, og vi har en gjennomsnittlig alder på 45 år. De fleste har vært her i gjennomsnitt 16 år.

Han forteller videre at det er få ansatte som slutter – de får i all hovedsak bare nye på laget. Han forklarer at de ansatte kjennetegnes av å være svært fornøyde og de har en god intern kommunikasjon. Bedriften vektlegger å ha et godt og faglig interessant arbeidsmiljø.


– Ellers er jeg svært stolt av produktene vi selger og at bedriften har holdt på så lenge. Vi er stabile når det kommer til arbeidskraft og omsetning. Vi har ikke noen store topper og dype daler - vi har et jevnt tempo. Både kunder og ansatte er fornøyde - i tillegg til meg, smiler han.

Les mer...

2018-06-05 14:45

184001i

Eksponer bedriften med bilfoliering

Artikkel Bytt farge på bilen raskt og rimelig uten omlakkering! Foliering hos Vinylmannen i Bergen, beskytter bilens originale lakk mot striper, steinsprut og solskader.
184003m

Uten lojalitet stopper transporten opp

Artikkel Sandefjord Transport stiller med kranbil til transportoppdrag som krever kran og erfarne kranbilsjåfører. Punktlighet og profesjonalitet har gitt dem et godt rykte.

  Faktaruta

  • Kro Produksjon
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   22 02 69 80
  • Adresse:
   Strømsveien 32A, 1081 Oslo
  Prest_Marit_red

  Naturopplevelsene nordmenn bør oppleve

  I samarbeid med turoperatøren Hvitserk, presenterer vi Norges fem vakreste naturopplevelser. 

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  motorsykkelsandrasds

  Opplev de ukjente norske vei-perlene på to hjul

  Norge, et mekka for motorsyklister

  Arkiv