redigerad_37876859_10155416149321150_4140188472927322112_n (3)_webb183064fdswKroproduksjonvedlegg3KroProduksjonvedlegg1183064ds183064fkdldkfdksldk183064dddd183064dsdfd183064jfdk183064jfdkss183064jk183064ws

Snur flisa i ventilasjonsbransjen

Kro Produksjon er en av få tilbydere av ventilasjonsprodukter i Oslo og omegn. Og med et innovativt produkt på lur har de verden for sine føtter.

Det Norske Bransjemagasinet møter en norsk spesialprodusent innen ventilasjonsbransjen i deres lokaler på Furuset. Kro Produksjon er et etablert firma som ble dannet i 1946, og daglig leder Kent Østby forteller engasjert om bedriften.

– Vi startet som blikkenslagere, men i 1983 beveget vi oss mer mot produksjon. Nå er vi et produksjonsfirma som selger ventilasjonsutstyr, forklarer Østby.


Østby forteller at Kro Produksjon er særlig god på storkjøkken, spjeld, rister og løsninger innenfor deres felt. Med storkjøkken som spesialitet, har Kro Produksjon produsert mange kjøkken som er å finne på restauranter, skoler, gatekjøkken og hoteller.


– Storkjøkken er vårt hovedprodukt, og det vi generer mest på, sier han.

– Vi har blant annet hatt et stort prosjekt der vi skulle gjenåpne restaurant Nedre Foss Gård ved Vulkan. Det var et stort prosjekt med tre restaurantkjøkken, ett i kjelleren, det andre i første etasje og det siste i andre etasje. Restauranten gjenåpnet nå i november 2017, og det kjøkkenet ble en suksess. Slike jobber får vi fordi vi er gode og vi kan tilpasse oss kundens ønsker.


183064jfdk


Innovasjon

Kro Produksjon har også sådd et nytt frø i ventilasjonsbransjen: et unikt produkt som de selv har utviklet.

– Krokryss er et ventilasjonsprodukt som krysser luft uten å gå over og under. Her sparer man takhøyde og trykkfall – og takfall koster penger. Dette er et produkt som blir lite brukt i Norge, men som vi og kundene får mye fordel fra.

– Vi har vist produktet frem til entreprenører og samarbeidspartnere i Sverige, og de har vist engasjement og nysgjerrighet. Gjentagende spørsmål vi har fått fra de svenske er hvor produktet er fra og hvorfor det ikke er brukt mer.

– Det er et fantastisk produkt som vi ønsker å trekke frem. Det skal vi kjøre frem under en aktuell messe i oktober 2018, forteller en engasjert Østby.


183064fdsw


Å gjøre det lille ekstra
Daglig leder forteller at Kro Produksjon er en kjent bedrift med sterke referanser, og det har den vært i flere år.

– Vi er godt kjent i Oslo og klarer å snu på flisa når kunden trenger oss. Vi gjør det lille ekstra for kunden – alltid, sier han og banker i bordet.

Østby forteller at de er særlig lett tilgjengelig for de som er på Østlandet og omegn, men at de også tilbyr sine tjenester for resten av Norge.

– Vi hjelper også de som er utenfor vår omgangskrets. Vi har blant annet kunder fra Tromsø som ringer på en mandag og får kjøkkenet levert på torsdagen samme uke. Vi kan ikke trylle, men vi imøtekommer kundene så godt det lar seg gjøre, smiler Østby.


Kundegruppen til Kro Produksjon er stort sett ventilasjonsentreprenører, blikkenslagere, butikker og byggherrer. Oslo-bedriften kan gjøre mye for mange, og daglig leder forteller at det er noe kundene setter pris på. Kro Produksjon har opparbeidet seg over 1000 faste arbeidsgivere, og har kapasitet til flere.


– Det er ikke så mange igjen av de som driver med det samme som oss og det kjenner vi på markedet, sier han.


183064daa


Robuste materialer

Hva er det som er unikt med produktene deres?

– Det er helt klart kvaliteten. Vi har tykke og robuste materialer til en god pris – og det er det vi også er kjent for. Kro Produksjon bruker gode materialer og vi vektlegger å sette av tid til å sette de sammen korrekt. Vi klipper, stanser, popper, skrur og har stor kontroll på det vi tilbyr kunden.


Daglig leder forteller at produktene deres kjennetegnes av lite motorikk og mye mekanikk. Bedriften selger ferdig sammensatte produkter som skal holde i mange år.


For å holde de 22 ansatte faglig orientert reiser de ofte rundt for å snakke med kunder, samarbeidspartnere og entreprenører. Ellers drar de jevnt og trutt på messer for å holde seg oppdatert.


Hva er du mest stolt av?

– Det at vi klarer å holde alle i arbeid, sier han og ler. De ansatte er vel og merke en fin og stabil gjeng, legger han til.

– Totalt sett er vi 22 ansatte, og vi har en gjennomsnittlig alder på 45 år. De fleste har vært her i gjennomsnitt 16 år.

Han forteller videre at det er få ansatte som slutter – de får i all hovedsak bare nye på laget. Han forklarer at de ansatte kjennetegnes av å være svært fornøyde og de har en god intern kommunikasjon. Bedriften vektlegger å ha et godt og faglig interessant arbeidsmiljø.


– Ellers er jeg svært stolt av produktene vi selger og at bedriften har holdt på så lenge. Vi er stabile når det kommer til arbeidskraft og omsetning. Vi har ikke noen store topper og dype daler - vi har et jevnt tempo. Både kunder og ansatte er fornøyde - i tillegg til meg, smiler han.

Les mer...

2018-06-05 14:45

193031w3

Kjøkkenekspert i over 40 år

Artikkel Tre generasjoner med kjøkkenekspertise finner du hos Østerby Kjøkkenstudio AS i Sandvika, som er leverandør for Huseby. – Med mange års erfaring og godt rykte føler kunder seg trygge her.
194008w1

Kjøkkenløsninger på detaljnivå

Artikkel Siden 1999 har Det Stolte Kjøkken i Sandvika tilbudt tilpassede kjøkkenløsninger til både bedrift og privatmarked, med leveringstid på fem til seks uker.

  Kontaktinformasjon

  • Kro Produksjon
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   22 02 69 80
  • Adresse:
   Strømsveien 323A, 1081 Oslo
  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv