182059pa182059ioyu182059pof182059paf182059h

Yrket du kan være stolt av

Leif Kåre Egeland har holdt farens firma gående i snart 40 år, og har et ønske og en drøm om at transportnæringen i fremtiden vil bli et ettertraktet og foretrukkent yrke for ungdommen.

Johannes Egeland & Sønner AS på Undheim, er transportfirmaet som transporterer nesten hva det måtte være i hele Rogaland, men og ut forbi fylket.


Faren Johannes Egeland begynte som sjåfør i 1945 da han overtok bilene med løyve. Han kjøpte den første bilen i 1952, Leif-Kåre ble med i firmaet i 1980, broren hans i 1985, derfor «& Sønner AS». Firmaet drev de sammen frem til 2000. Sønnen Leif Kåre har vært i bedriften i snart 40 år, og har vært genuint interessert i transportyrket fra barnsben av.


182059pof


– Jeg fant tidlig ut at dette var noe jeg ville gjøre. Mens de andre barna spilte fotball etter skolen, spurte jeg bare etter far. Da var jeg rundt åtte til ti år, forteller Leif Kåre.


Da Leif Kåre ble ansatt i farens firma, så han utviklingen i bransjen hadde kommet så langt at kranbiler var nødvendig. Det var hard jobbing, og far og sønn tok alle jobbene de kunne få, og jobbet ofte lørdager og kvelder. Men likevel lokket ikke en stillesittende hverdag på et kontor.


– Jeg har vel aldri sittet på kontoret, smiler han.

På kontoret sitter derimot kona Ellen-Sofie Egeland, som sørger for at alt det administrative i firmaet er på stell.

– Min mann liker bare lastebil, ikke data, utbryter Ellen-Sofie med en latter før hun fortsetter:
 
– Det blir stadig mer data i transportbransjen – lover, regler og kontorarbeid som må følges hele veien. Det er en del jobb og nå har jeg vært her i 15 år allerede, forteller hun.


Kundekretsen til Johannes Egeland & Sønner AS er hovedsakelig kunder innen bygg og anlegg, bønder, privat og statlig virksomhet. Ekteparet Egeland forteller at Neumann Bygg AS og Justeringsvesenet er store aktører. Men alle oppdrag for privatpersoner eller firma som trenger kranbil, står deres sjåfører klare til å ta.


– Vi er utrolig stolt av dem og deres kompetanse, sier Leif-Kåre.


– Jeg synes også det er utrolig viktig å kunne bistå bøndene her i nærområdet. Store ting de trenger en kranbil eller lastebil til, sier Ellen-Sofie.


Leif Kåre forteller at det har skjedd at telefonen har ringt grytidlig på morgenen og det er en bonde på tråden som trenger øyeblikkelig hjelp til å redde et dyr fra å drukne med hjelp av kranbil og vinsj. Det å frakte og hente sauer til og fra beite i Sirdal og omegn for bøndene, er en tradisjon firmaet fører videre etter faren.


– Det er rett og slett en livsstil. Jobben, men også hobbyen min, sier Leif-Kåre bestemt, og smiler til kona.

De har hatt mange lærlinger opp gjennom årene, og har vært godt fornøyd med alle. Den siste lærlingen tok fagbrevet i 2017 og er ansatt. Transportnæringen er faktisk en bransje i stadig vekst.


– Jeg brenner for å hjelpe ungdommen, om de er interessert i å jobbe med dette yrket. Om de kunne tenke seg å jobbe med dette, så er de sikret en kjekk jobb. Transport vil tilta mer og mer i løpet av årene på grunn av den økende godsmengden, så det er på ingen måte et utdøende yrke. Folk skal ha mer og mer varer som må transporteres, og ingenting kan konkurrere med lastebilen, slår Leif Kåre fast.


182059åpo


– Jeg håper at ungdommen i fremtiden ser at dette er et utrolig spennende yrke! Ingen dager er like, men service til kunden må gis hver dag. Det er også mangel av norske sjåfører, og det er et yrke å være stolt av, sier Leif-Kåre Egeland

Les mer...

2018-04-23 13.30

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv