Slå gjerne av varmtvannsberederen noen timer!

Det norskeide OSO Hotwater AS fokuserer på fortsatt vekst, egenutvikling samt å beholde norske arbeidsplasser.

Selskapet, som nå holder til i Hokksund, startet virksomheten så tidlig som i 1932 i Oslo.  Bransjemagasinet har truffet daglig leder Sigurd Braathen, tredje generasjon leder i produksjonsbedriften. 


– I dag har vi 180 ansatte, hvorav 25 arbeider i Sverige og 25 i England. Det mestselgende produktet er en 200-liters bereder til privatboliger, men i produksjonen vår har vi både mange dyktige medarbeidere og 60 roboter som produserer beredere med volum fra 5 til 5000 liter. Her i Norge har vi cirka 65 prosent markedsandel og eksporterer hovedsakelig til Europa, men også til Russland, Canada og noe til Asia, forteller Braathen.


OSO Hotwater har et samarbeid med rørgrossister og rørleggere i hele Norge samt VVS bransjen for øvrig. Firmaet har gjort et bevisst valg i å ha et godt og bredt sortiment av beredere for de aller fleste behov. Den lange erfaringen og produkter med høy kvalitet bidrar til et sterkt renomme hos både private så vel som i fagbransjen.

181073pi


– Vi vil være med i utviklingen og tilpasser våre beredere for tilknytning til andre varmesystemer, blant annet til varmepumper. Med en ny bereder kan man spare opptil 500 kilowatt timer i året. Berederne er laget av rustfritt stål av høy kvalitet, og forutsatt at produktet er forskriftsmessig montert gir vi 10 års garanti, forklarer han.


Varmtvannsberedere kan kombineres med blant annet varmepumpe, gasskjele og solfangere, og Braathen foreslår at man gjerne kan sjekke berederen noen ganger i løpet av året. Da er det viktig å se etter drypp og lekkasjer, både fra rørkoblinger og selve produktet. Man bør også vurdere isolasjonens effektivitet, særlig om berederen er fra 2004 eller før. Det kan også være greit å ta en prat med den lokale rørleggeren og sjekke det inngående vanntrykket i boligen. Er dette over 6 bar kan dette forårsake skader over tid, både på bereder og annet utstyr i boligen som kraner, vaskemaskin, oppvaskmaskin og lignende. Montasje av reduksjonsventil anbefales. En moderne bereder kan også være avslått noen timer uten praktisk betydning, da nyere isolasjonsteknologi holder lenge på varmen. Tenk på energiøkonomi i boligen, sier Braathen.


181073poj

 

– Jeg er stolt av at vi har valgt å opprettholde produksjon i Norge, fordi vi ønsker å videreføre norsk verdiskapning og beholde norske arbeidsplasser. Vi har investert mye i produksjonsutstyr de siste 10 årene, for konkurransen er tøff og driftskostnadene høye under norske forhold. Formueskatt og kompleksitet i støtteordninger er en utfordring. Men vi skal fortsatt ta markedsandeler og vokse internasjonalt. Prosjektutvikling er et hovedfokus, og vi følger nøye med på digitalisering og energinettets behov, sier Sigurd Braathen.

Les mer...

2018-03-06 13.45

DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

Digitale møter: Tips for nybegynnere

Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

Arkiv