184018i184018m184018184018h184018k184018n

Deilig vaniljenyhet fra Pågen

Det finnes mange grunner til å plukke med seg et Pågen-produkt neste gang du er i butikken. Blant annet Gifflar, Skorpor og holdbare brød.

Daglig leder for Pågens hovedkontor i Norge, Gunnar Skyttern, er stolt og entusiastisk når han snakker om Pågens produkter – og med god grunn. Pågens historie begynte allerede i 1878 da ektefellene Anders og Matilda Påhlsson bakte og solgte brød fra hjemmet sitt i Malmö. I dag er den 140 år gamle familiebedriften Sveriges ledende bakeribedrift med solid tak i markedet både i Skandinavia og Europa.


­

– Vårt største marked er Sverige, og vi er også store i Skandinavia, Frankrike og Tyskland. KanelGifflar blir også solgt i hele verden gjennom IKEA, man kan få kjøpt det i Australia til og med, sier Skyttern.

Pågen har tre hovedsatsinger – Brød, Skorpor og Gifflar. Gifflar er blitt en favoritt i Norge blant holdbare bakervarer. Den nye satsingen er nå Vanillas – en liten bolle fylt med velsmakende vaniljekrem. Skyttern gir et tips om hvordan få frem smaken i begge variantene enda mer.


184018h


– Veldig mange lunker produktene litt i ovnen – 1,5 minutt i ovnen så blir det et helt annet produkt. Det anbefaler jeg på det varmeste, om du har muligheten til det så får du frem smakene på en helt annen måte.

Kakeproduktene kan også fristes som dessert, lunket med litt is og bær, eller kan knuses opp og brukes som kakebunn.

– Det er uante muligheter for de produktene, og blant disse vil det komme flere lanseringer fremover, smiler han.

I hjemlandet Sverige er Pågen også store på lengre holdbare brød. Energi, JätteFranska og Rasker er bland toastbrødvarianter som har slått an både i Sverige, Finland, Tyskland og Frankrike. Skyttern forklarer at i Norge er forbrukeren vant til å kjøpe dagsferske brød hver dag.

– Pågenbrød er et produkt som er poseforpakket, ferdig kuttet og holder i en hel uke. Dette er muliggjort fordi produksjonen vår er så hygienisk og det kommer ikke bakterier til i produksjon. I tillegg blir de bakt med surdeig og kun med naturlige råvarer, som gjør at de holder lenger.

Det er et stort fokus på matsvinn blant ferske bakervarer. Skyttern forteller at ved kjøp av brød som har lengre holdbarhet vil svinnet også reduseres.

– Segmentet for holdbart brød i Norge er lite i forhold til hva det burde.

– Matsvinn er vi gode på.

Pågen i Sverige har tatt matsvinnsituasjonen et steg lengre. De tilbyr alle butikker å sende tilbake brød som ikke blir solgt, der de i fabrikken blir malt opp igjen og brukt som gjær i nye brød.

– Fra fabrikk til butikk finnes det ikke noe svinn, det er et lukket system. Våre brød holder så lenge at en forbruker ikke burde ha problem med å spise det opp, og man kan gjerne eksempelvis riste brødet eller lage krutonger av det i slutten av holdbarhetstiden.


184018n


En forbruker i Norge fant et bortgjemt Pågenbrød i et mørkt kott syv måneder gammelt, uten mugg.


– Saken ble tatt opp av TV2 Matagentene, og de gjorde forskjellige tester for å finne ut hvordan det var mulig at brødet ikke var muggent. Da tok de det med til ulike spesialister, fant de ut at det var fordi brødet hadde vært i utrolig hygieniske forhold i fabrikken. Det blir ikke tatt i av mennesker, men går rett i produksjon av surdeig og naturlige råvarer. Om produktene ikke blir utsatt for svinginger i temperatur så kan det holde seg veldig lenge, sier Skyttern, som selv har spist en skive av det syv måneder gamle brødet, og eneste kommentaren var at det var litt ’dødt’.

– Det var ikke noe særlig smak på det lengre, så vi anbefaler jo ikke folk å lagre det i syv måneder, men skal du på hytta i Hardangerfjorden i 14 dager så er det ingen problem, ler han.

Pågenbrød har fremdeles liten hylleplass i Norge, men er heldigvis tilgjengelig gjennom samarbeidspartnerene, Rema 1000, Norgesgruppen og Kolonial.no, matbutikken på nett.

– Vi er kjent for holdbare, gode produkter som smaker og gjør godt, og som passer til alle anledninger.

Skyttern forteller at Pågen holder på å lansere et nytt proteinbrød som en forbedring av dagens energibrød. Det skal passe for både vegetarianere og veganere, og de som er opptatt av helse.


– Mange har valgt bort kjøtt og får ikke i seg de proteinene, men de får i seg brød, og da er vi et godt alternativ.


– Vi er stolte av produktene våre, vi er aktive i produksjon og vi har holdbare gode produkter med god bærekraft, det er vel det vi er mest stolt av, sier Skyttern.


184018m

Les mer...

2018-07-23 11.00

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv