notoddenbruktbil2notoddenbruktbil1notoddenbruktbil3notoddenbruktbil4notoddenbruktbil5

Bruktbilbransjens reise: Fra utskjelt til stueren

Etter at lovverket ble strengere, forsvant de useriøse bruktbilforretningene som skapte et ufortjent dårlig rykte – selv for de seriøse aktørene. Det er daglig leder og eier av Notodden Bruktbil, Vidar Trae, svært glad for.

Notodden Bruktbil ligger midt i smørøyet i Notodden; et strategisk valg fra innehaver og daglig leder Vidar Traes side.  


– Jeg valgte å kjøpe dette lokalet her i Tømmerveien, for her har du alt; Biltilsynet, bilforretninger og verksted – alt du trenger er her ute, så det er veldig lettvint logistikkmessig, smiler Vidar, som etablerte bruktbilforretningen i 2014. 


Holder driftkostnadene nede 
Vidar er som eneeier helt alene om å styre skuta, og leier heller inn lokale bedrifter til å utføre jobber for ham; oppdrag som involverer verksted, lakkering og dekk, men også innkjøp av bilutstyr. Slik har Notodden Bruktbil klart å kutte alle fordyrende ledd, noe som holder kostnadene nede uten at det går på bekostning av kunden.   



Notodden Bruktbil bruker Finn.no som salgskanal, og har derfor få fysiske kundebesøk.  


– Jeg holder kostnadene nede ved at kunden gjerne ikke er her! Kunden kjøper en bil, som er klar med service og EU-godkjenning, og ser på Finn.no hvordan bilen ser ut og at prisen er riktig. Det er måten jeg gjør det på, forklarer Vidar.


Vidar har solgt utrolige 1 500 bruktbiler siden oppstarten for drøyt syv år siden, og bikker snart 300 solgte bruktbiler så langt i år. Fokuset ligger på nyere bruktbiler som ikke er eldre enn 3-5 år gamle, og prissegmentet varierer fra 50-150 000 kroner.  


– Jeg kjøper stort sett biler som har vært i leasing, som er rundt 3-5 år gamle. Og for å få kjøpt inn leasingbiler, så må ting være på stell. For har jeg ikke ting i orden, så får jeg ikke kjøpt bilen, det er veldig enkelt. Og så har jeg selvfølgelig noen innbyttebiler som jeg tar inn og har i tillegg.  


Suksessoppskriften 
Man kan lure på hva suksessoppskriften er, når en liten bruktbilforhandler i Notodden med bare én ansatt, selger omtrent like mange bruktbiler som et stort bilanlegg. 



– Jeg har vel funnet den rette måten å gjøre det på; kjøpe biler inn på den rette måten, ha lave kostnader og selge stort sett på nettet. Jeg har ikke de kostnadene som andre gjerne har. De som sitter med selgere, verksted og et stort lokale, har et helt annet påslag enn det jeg har. Jeg har en veldig god oversikt siden det bare er meg, understreker Vidar og smiler.


Lokalet til Notodden Bruktbil er likevel stort, og rommer uten problem de rundt 50-70 bilene han har inne til enhver tid.  

Vidar fremhever at det skal være en trygg opplevelse å handle bruktbil hos Notodden Bruktbil, og han er glad for at bruktbilbransjen har gått fra å være en useriøs bransje, til å bli en seriøs bransje.


– De som solgte bil før, lagde ofte et dårlig rykte for oss. Men nå er mange av dem borte, for nå er det så mange krav og regler: du må ha godkjenninger, politibevilgning, avtale med Statens Vegvesen og gjerne finansiering og forsikring. Har du ikke ting i orden, så får du ikke dette. Annonserer du på Finn.no i dag og legger ut 5-6 bilannonser og de ser at det er en som ikke har ting i orden, så blir du rapportert til Skattevesenet med en gang, forklarer han.


Landsdekkende 
Vidar forteller videre at i løpet av de to siste årene etter at de nye reglene kom, har bruktbilsalget formelig skutt i været. 99 prosent av bilene som Notodden Bruktbil legger ut for salg, selges faktisk utenfor Notodden.  


– Så fort jeg legger ut en bil, kan det være noen fra Tromsø, Bergen eller Stavanger som kjøper, for vi sender biler så langt som til Kirkenes. Da tar vi med biler innover, for vi henter biler stort sett tre ganger i uken. 


Notodden Bruktbil har mange fornøyde kunder takket være Vidars store engasjement for å drive en seriøs bruktbilhandel. Han er nøye på at alt skal være i orden med bilene han selger, og følger opp om det skulle være noe. For å unngå misforståelser er det selvsagt alltid viktig at kunden selv leser seg opp på bilens tilstand.  



– Det som er viktig er at de går inn og ser at bilen nylig er EU-godkjent, at den har hatt service, at bilen er i orden og at prisen er riktig.  


Og på pris – der er Notodden Bruktbil uslåelige, mener Vidar.  


– Det er sjelden noen klarer å konkurrere med meg på pris, avslutter han med et smil.  

Les mer...

2021-11-08 10.15

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
Til Facebook-siden

    Kontaktinformasjon

    • NOTODDEN BRUKTBIL AS
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      99 12 19 81
    • Adresse:
      Skrivar Wessels veg 5, 3676 NOTODDEN
    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv