marcusbil3marcusbil1marcusbil2marcusbil4marcusbil5

Selger kun elbiler: Suksessrik bruktbilforhandler åpner nye avdelinger

Marcusbil AS er en rendyrket elbil-forhandler som har spesialisert seg på brukte Teslaer og andre elbilmerker. I dag har Marcusbil lokasjoner i Asker & Bærum, Arendal og på Gardermoen, og øker i rask takt med en ny avdeling i Møre og Romsdal.

Hos Marcusbil møter man uten tvil noen av de aller mest genuine og engasjerte elbilselgerne som finnes her til lands. Fra den muntre og karismatiske gründeren og elbilentusiasten Marcus Inberg, til den kompetente salgseksperten Morten Algøy, som lever og ånder for både salg og mennesker.


– Jeg har holdt på med salg i 30 år, og har vært lidenskapelig opptatt av mennesker og salg hele livet. Jeg ble teamleder i en alder av 22 år, og har hatt flere lederroller oppgjennom; salgssjef, salgsdirektør, styreleder og daglig leder. Så man kan vel si at jeg er en engasjert type med mange jern i ilden, sier daglig leder Morten Algøy med et stort smil.



Lever av høy kundetilfredshet
Morten kom inn i Marcusbil i fjor høst, og ble daglig leder 1. november 2022. Han kom egentlig inn som konsulent, men fikk god kjemi med Marcus Inberg og valgte å bli værende.


– Marcus spurte meg om jeg kunne tenke meg å bli daglig leder, og siden jeg hadde blitt så godt kjent med alle her i Marcusbil, og syntes at arbeidsplassen var både inspirerende og spennende – i tillegg til at bilmarkedet var brennhett, takket jeg så klart ja, forklarer Morten.


– Jeg pleier å fleipe og si at når det gjelder bilkunnskap, så er jeg den i Marcusbil som har minst kunnskap, avslører han og ler. Men forhåpentligvis har jeg noen andre egenskaper i form av organisering, personalhåndtering og salgskompetanse, som gjør at vi kompletterer hverandre, konkluderer Morten.


Mortens tidligere konsulentkarriere, har lært ham masse om hvor mye det har å si for en bedrift at man har flinke og engasjerte ansatte, og fornuftige systemer og rutiner som bidrar til effektivitet og produktivitet. Slikt blir det nemlig også gode kundeforhold av.


– Vi lever av å ha en høy kundetilfredshet. Bilbransjen har mange flinke aktører, og siden konkurransen er sterk må man ha flinke folk med på laget, konstaterer Morten.


Marcus Inberg startet Marcusbil i 2008 og drev først med salg av Skoda. I 2015 kom elbiler for fullt i Norge, og Marcus heiv seg på «elbiltoget» og har siden den gang kun fokusert på salg av brukte elbiler – med Tesla i hovedfokus.



– Det er mange som tenker på Marcusbil som en norsk fetter av Tesla, for jeg tror ikke det er mange i Norge som har solgt så mange brukte Teslaer som Marcus, sier Morten.


Eksperter på Tesla
På fem år har Marcusbil solgt 2 200 brukte Teslaer, og Morten anslår at seks av ti biler som blir solgt er en Tesla.


– Vi synes at Tesla er et godt produkt, og vi opplever at spesielt Model 3 har lite feil og reklamasjoner. Det føles rett og slett som et trygt produkt, i tillegg til at det er et produkt vi kan mye om, forsikrer Morten.


Marcusbil har siden oppstarten fått flere avdelinger i Norge. Per i dag finnes Marcusbil på Gardermoen, i Asker & Bærum og Arendal i sør, og nå skal de snart åpne en ny avdeling på Vestnes i Møre og Romsdal.


Ifølge Morten er bilsalg av brukte elbiler en viktig del av det grønne skiftet, og han peker på de mange fordelene kunden får ved å kjøpe en brukt elbil av en bilforhandler som virkelig kan elektriske biler.



– Vi har selgere som ikke bare er flinke til å selge selve bilen, men som også bruker god tid med kunden for å forklare alt rundt elbiler og lading. Det er spesielt viktig for en førstegangskjøper, understreker Morten.


Han tror også at bilselgere som selger både elbiler og fossile biler, mangler den fordypende kunnskapen rundt elbiler.


– Vi på Marcusbil kan alt om elbiler! Det tror vi er en stor trygghet for kjøperen, for her treffer man ingen generalist, men en spesialist på elbiler, fastslår Morten med et smil.


Nytt konsept for fossilbiler
Med det splitter nye konseptet og selskapet Mcar AS, kan Marcusbil nå ta elbilkundens gamle fossilbil i innbytte. Ved å starte et nytt selskap, beholder man også det rendyrkede fokuset på elbiler i Marcusbil, og tar seg av kjøp og salg av fossile biler i det nye selskapet Mcar.


– Vi tror at gjennom å kjøpe kundens fossile bil og selge den igjen, så kan vi forlenge levetiden til den fossile bilen. Vi ønsker samtidig å være konkurransedyktige ved å tilby kunden at vi kan kjøpe den gamle bilen i innbytte, og vi håper det vil hjelpe flere kunder til å gå over til elbil, avslutter Morten Algøy.


Les mer...

2023-12-01 13.15

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv