182035o182035182035åw182035p

Lær å lag asiatisk sjømat hjemme

Nordmenn er glade i gode asiatiske spisesteder, men hvordan kan man gjenskape maten hjemme? Hos Wilsbeck Sjømat får du eksotisk asiatisk sjømat og oppskrifter, tips og råd av mesterkokken.

Knut Wilhelm Wilsbeck gikk i lære på Grand Hotell i Oslo og var en av de første mesterkokkene som ble ferdig sammen med Eyvind Hellstrøm. Etter 30 år i kokkeyrket med stor suksess satser han nå på et unikt konsept – frysevarer av asiatisk og norsk sjømat.

– Det startet med at jeg fikk en ide for 30 år siden og den har jeg gått å lurt på. Jeg var kjøkkensjef i mange år, og manglet veldig mange av de produktene som vi har i butikken her. Jeg tenkte at når jeg ble ferdig med det jaget som det er på kjøkken, så skulle jeg starte en butikk med frossen sjømat. Vi skal ikke ha svinn, derfor er alt frosset, sier Wilsbeck.

Etter kun et halvt år i bransjen er Wilsbeck Sjømat allerede størst på scampi i Norge i butikk, og tilbyr alle varianter og størrelser med og uten skall.

182035

– Vi har alle krepsesortene, kongekrabbe og det meste innenfor frossen sjømat.
Butikken inneholder også en del norske fiskesorter som ørret, laks, sei, hyse og torsk.

Wilsbeck har tatt konseptet et skritt videre, og tilbyr også kundene av sin kunnskap om oppskrifter og tilbereding med på kjøpet. Butikken er den første i landet av sitt slag.

– Vi har opplæringskurs hver lørdag og skriver menyer til kunder som ønsker det. Vi har også demoer hver lørdag, da tar jeg på meg kokkejakka og lua og går rundt på tunet og deler ut smaksprøver.

Butikken har transformert innbyggerne i Slemmestad. De som før ikke visste hva en scampi var, kommer nå gjerne hver uke for å kjøpe kongekrabber, torsk og scampi. Masse scampi.

– Det er mange, det er litt nytt for dette her, og det er derfor det er litt morsomt å se hvordan folk tar det imot, sier mesterkokken.

Kokken som tidligere hadde TV-programmet «Knut og Knuts Mattips» sammen med Knut Borge, har tatt samme grunntanke i bruk i sitt eget konsept.

– Det skal være lett å lage med tilgjengelige råvarer, og råvarene skal være i fokus.

– Tunfisken vår har ligget på 60 kuldegrader og i serveringsstykker. Tar du med deg den hjem, så kan du spise den rå, den er så mør at du kan spise den med skje.

Wilsbeck anbefaler å vende et stykke tunfisk i sesamfrø og steke på sterk varme i 25 sekunder på hver side, skjære den opp i små skiver og dyppe i «pittelitt» søt soyasaus.

– Kundene skal ha den gode, fine opplevelsen som gjør at de tenker «Oi, går det an å lage sånn!», uten at det er for vanskelig å gjøre selv hjemme.


182035p


Les mer...

2018-04-09 16.30

bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    • Wilsbeck Sjømat
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      31 28 55 90
    • Adresse:
      Kirkealléen 1
      3400 Slemmestad
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv