172036172036_1172036_2172036_3172036_4172036_5

Maritim utdanning og kurs i særklasse – velg Bodin!

Norske drømmer om vekst involverer havet. Her ligger både muligheter og ressurser, og en maritim utdanning kan føre til mange karrieremuligheter. Bodin videregående skole og maritime fagskole ruster deg for framtiden!

Roald Ovid Isaksen er inspektør ved Bodin i Bodø, som er to skoler i ett: én videregående (VGS) og én fagskole. Innen maritim utdanning på VGS-nivå utdannes elevene til båtmannskap, matroser og motormenn. På fagskolenivå utdannes dekks- og maskinoffiserer opp til høyeste sertifikat, forteller han.


- I tillegg til å være VGS og fagskole bedriver vi også mye ekstern kursvirksomhet. Vi tilbyr både pålagte og egenutviklede kurs etter hva næringen etterspør. I bransjen er det mange sertifikater som må oppdateres med jevne mellomrom, typisk hvert femte år. Hvert år har vi drøyt 800 eksterne deltakere som deltar. Ved et eget sikkerhetssenter i havna i byen tilbyr vi kurs i blant annet beredskap og redning på sjøen.


172036_3


- Akkurat som på biler kommer det også stadig ny teknologi på båter, som hybrid og elektrisk framdrift. Det fører til nye krav om utdanning og kursing på spesielt utstyr. Det er flott at det fokuseres mer på miljø og teknologi, og det er fint for oss som skole, for noen må jo stå for utdanning og kurs. 


Isaksen forklarer at Bodin samarbeider med både næringslivet i regionen og markedet. Dagens skip har blitt veldig spesialiserte. Det krever kurs som retter seg spesifikt mot de enkelte fartøyene. Om man skal være på en tankbåt, passasjerbåt eller på en båt med gassframdrift, må man ha de nødvendige kursene for akkurat den type skip.


172036_1


- Som en av få i Norge tilbyr vi også hurtigbåt-kurs, og vi har et nært samarbeid med Torghatten. På bakgrunn av det har vi investert i spesielle hurtigbåt-simulatorer som simulerer modellene deres. Maritim utdanning skiller seg fra mange andre utdanninger ved at vi samarbeider med og retter oss spesielt mot næringslivet med kurstilbudet vårt.


Bodin ble etablert i 1984, og har tilbudt maritime utdanninger helt siden starten. Som skole ønsker de nå å øke fokuset på miljø, beredskap og oljevern - både med utdanning og øvelser knyttet til dette. Isaksen er opptatt av at de må følge med i tiden.


- Med ny teknologi vil den tradisjonelle maskinist-utdanningen endre seg. I årene som kommer blir det behov for flere skipselektrikere, så vi vil prøve å ligge i forkant på utdanningen. Men vi må vekk fra å tenke ensidig på båt. Fiskeri- og havbruksnæringen er også en del av dette.

Les mer...

2017-05-30 09.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    • Bodin videregående skole og maritime fagskole
    • Hjemmeside:
    • Facebook:
    • Mail:
    • Telefon:
      756 51 000
    • Adresse:
      Mørkvedtråkket 2, 8026 Bodø
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv