182030182030oa182030p182030pfgh182030pjgr182030åa182030ås

Festivalen som forener Oslo

Oslo Middelalderfestival samler en by som ellers er splittet opp i bydeler, nasjoner og aldersgrupper. – Vi vil bringe kunnskap om Oslos opprinnelse i middelalderen ut til befolkningen.

Middelaldermarked, teltleir, oppvisning av teknikker av våpen og redskaper, prinsesseskole og ridderskole er bare noen av aktivitetene man kan oppleve under Middelalderfestivalen. Konsertene, forestillingene, serveringen og aktivitetene vil alt få deg til å føle at du er vandret inn i et samfunn slik de levde for 1000 år siden.

– Vi startet under miljøbydagen i 1993 og har holdt på hvert år siden. I år 2000 hadde vi et kjempeopplegg nede i middelalderparken. Politiet sa det var 100.000-150.000 folk, men det vet vi ikke sikkert.  Alle skolene kom med buss over land og med båt over sjø og møttes der, og det var Mette Marits første kongelig opptreden. Det ble kåret til det mest vellykkede arrangementet i hele byjubileumsåret, sier styreleder og initiativtaker til festivalen, Ola Marstein.

Middelalderfestivalen trekker folk i alle aldersgrupper, og Marstein forteller at en tredjedel av deltagerne er barn under 18 år.

– Det er en del unge voksne og mange gråhåra, gamle kulturkjerringer og historisk interesserte og folk av alle slag. Konseptet treffer veldig mange segmenter av befolkningen, sier han.

Festivalen inneholder et middelaldermarked med oppvisning av teknikker av våpen og redskaper. På markedet finner man også en smed og mange som driver på med ulike former av veving, folk som lager buer, masse forskjellige trehåndverk, ølbrygging og kaligrafer.

– Man lærer teknikker og håndverk fra middelalderen.

Middelalderfestivalen har god forankring i organisasjoner og institusjoner i Gamlebyen og Oslo. De samarbeider med blant annet foreningen Middelalder-Oslo, Gamlebyen historielag, Ladegårdens middelalderkontor og MODUS - Senter for middelaldermusikk, og disse støtter opp om festivalen med egne arrangementer.

– Vi har laget en tidsplan med årlige temaer frem til Kristianiajubileet 2024. Vi har i tillegg 25års-jubileum i 2019 og håper å få opp deltagertallet til 10.000. De fleste synes at middelalderen er spennende og har en merkbar interesse for byens historie. Kommunen gir festivalen en grunnlagsstøtte på 600.000 kroner for 2018.

– Vi har et godt samarbeid med kulturetaten og de har sett at dette er et Osloformål, sier Marstein og legger til at biletter kan kjøpes på nettsiden oslomiddelalderfestival.org som er rimeligere enn å kjøpe i døren forteller styreleder.

Les mer...

2018-04-04 16.15

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.

    Kontaktinformasjon

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv