182050182050urd182050i182050if182050ki182050pga182050udfr182050ug182050ugt

Hvordan jobber en kunstner?

Galleri Ramfjord på St. Hanshaugen åpner dørene på vidt gap i april. Innenfor dørene får publikum en unik mulighet til å se Galleri Ramfjords kunstnere i aksjon.

Bransjemagasinet møtte den blide og entusiastiske kunstneren og gallerieieren Elisabeth Ramfjord i Galleri Ramfjord i Oslo. Ramfjord kan med god grunn være glad, for i år feirer hennes galleri på St. Hanshaugen 20 år.


– Jeg er kunstner selv og fikk lokalet for tjue år siden. Lokalet skulle egentlig brukes til atelier, jeg skulle egentlig aldri bli gallerist, men isteden tegne klær, smiler Ramfjord.


Galleriet startet hun med to andre, og selv om det var skummelt til å begynne med gav det mersmak for Ramfjord, som selv bygde galleriet sten for sten.

– Intensjonen min med galleriet skulle være å satse på ukjente kunstnere, jeg ville finne kunstnerne selv. Etablerte kunstnere med kunstakademisk utdannelse er ikke så viktig for meg, og jeg ville isteden finne unge kunstnere, bygge de opp og skape et navn for dem. Og jeg ville starte et vennlig galleri der det ikke er skummelt å gå inn, utdyper hun.

Mens de to andre trakk seg ut i løpet av de første ti årene, valgte Ramfjord å følge hjertet sitt og fortsette. Kanskje er det nettopp derfor 20-årsjubileumet i år føles litt ekstra spesielt og skal feires med en ekstra spesiell hendelse.


182050if

– Jeg satt meg ned og tenkte «hva skal jeg finne på for å markere 20 år?» Jeg bestemte meg for å invitere ni gjestekunstnere fra hele verden nå i april, som alle er tilknyttet galleriet, forteller Ramfjord.


I galleriet får de ni kunstnerne lov til å male og holde på, og publikum og alle interesserte får under denne tiden mulighet til å besøke galleriet for å prate med kunstnerne og få et innblikk i hvordan en kunstner jobber.


– Vi arrangerer også omvisning, her får publikum høre hvordan kunstnerne jobber og hva som inspirerer dem. Det er ofte mange som kommer på et slikt arrangement som synes det er kjempespennende. Nå kan de få med seg hele ni kunstnere på en gang, og så avslutter vi det hele med kollektivutstilling i mai, sier den entusiastiske gallerieieren.


20-årsjubileumsfeiringen fortsetter dessuten i august og avsluttes den 11. august med en storstilt markering med musikk, rød løper og utstilling med rundt 200 bilder fra kunstnerne som er tilknyttet galleriet.


Kunstbransjen er som mange vet en stor utfordring, og Ramfjord avslører at det er en tøff bransje. Likevel har Ramfjords galleri overlevd greit gjennom tjue år, kanskje mye på grunn av Ramfjords vennlige innstilling til galleribesøkerne.  


– Kunst er ikke forbruksvare, og folk bruker jo lengre tid på å bestemme seg for om man skal kjøpe et bilde enn om man bare skal kjøpe seg et smykke. Men jeg har også gjort avtaler med studenter som har hatt lyst til å kjøpe seg et bilde og som ikke har hatt råd til å betale alt på en gang. Vi er kanskje det eneste galleriet der man kan kjøpe et bilde på avbetaling, sier Ramfjord med et smil.


182050i

Les mer...

2018-04-17 11.45

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    Arkiv