183074dw183074o183074d183074183074p

Bransje i rask utvikling og endring

Produksjon av skilt og reklamemateriell er et fag som er i rask modernisering og digitalisering, noe bedriften DigiPrint AS erfarer.

Skilter, bildekor, reklamemateriell, industrimerking, digitalprint, etiketter, messeutstyr, flagg, bannere – listen på hva DigiPrint AS kan levere, er nærmest endeløs. Det er utfordrende å kunne produsere og ha fagkunnskap på alle disse områdene samtidig, også fordi utviklingen av produksjonsteknologien går raskt.


–  Vi startet opp i 2009 og drev først kun med silketrykking, som fort ble en utdøende bransje. Derfor ble det tidlig en dreiing mot heldigital hverdag, forteller André Johannessen, daglig leder i DigiPrint AS.


Selskapet het først Lacca Spesialtrykk, så BK Profilering AS.  Da de flyttet i nye og større lokaler i år, ble det nok et navnebytte.


– Det nye navnet signaliserer at vi nok en gang moderniserer og bredder maskinparken og kompetansen, bedyrer Johannessen.

Det er både kapital og plasskrevende å drive produksjon i denne bransjen. Derfor velger mange aktører å produsere noe selv, og kjøpe resten av andre underleverandører. DigiPrint AS staser på egen produksjon, der de selv tidligere måtte kjøpe ferdige produkter for videresalg.


183074o


– Det gjør at vi kan produsere og levere det meste på kort tid, i norsk kvalitet. Som i andre bransjer, blir det stadig kortere leveringstider. Ved å ha produksjonen i eget hus, klarer vi å levere raskere og mer presist, sier Johannessen.


– Lysskilt, reklameskilt, belysning og LED-lys, det produserer vi nå selv. Før kjøpte vi mye av dette i Baltikum, som mange andre i bransjen gjør. Men nå produserer vi 100 prosent i eget hus og selger også til andre forhandlere. Der går vi mot strømmen, smiler han.


–  Det andre store satsningsområdet vi har nå, er at vi produserer klistremerker og etiketter på rull.
I fremtiden vil salget av klistremerker og etiketter stå for halvparten av det totale salget.


De fem ansatte i DigiPrint AS har alle høy kompetanse om materialer og materialenes ulike egenskaper, og ikke minst hva du bør bruke til hvilket formål. Nettopp derfor utmerker de seg ekstra godt på spesialmerking.


– Vi leverer blant annet merking og skilting til medisinsk utstyr, kjemiindustrien, offshore, subsea, passasjerbåter og sveisebransjen. Og da må du kunne litt om materialenes egenskaper, og ikke minst om kravene merkingen må tilfredsstille for å kunne brukes i de forskjellige miljøene.

En hverdag som er kunnskapskrevende og krever en del avansert utstyr, gjør også at de har en veldig spredt kundemasse, fra små til mellomstore kunder.


–  Vi er gode på problemløsning. Om kunden har et behov som er litt utenfor normalen, da må vi finne ut om vi kan lage et produkt som tilfredsstiller kundens behov ut i fra maskinparken vi har tilgjengelig, sier Johannessen.


På spørsmål om hva selskapet vektlegger, kommer svaret raskt:

– De gamle og enkle prinsippene! Punktlighet, kvalitet, service og fagkunnskap, sier den daglige lederen med et smil.


183074d

Les mer...

2018-06-18 14.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv