191009w5191009w2191009w3191009w4191009w1191009w6

Bygg ditt andre hjem på fjellet

– De som kommer hit lurer på hvorfor i all verden de ikke har hørt om det før. Dybevoll Hyttefelt er en godt gjemt naturskatt i Stryn som bare venter på å bli oppdaget.

– Vi har bygget ut over tid og det er ikke alle som har hørt om det. Når folk kommer her blir de imponert, sier daglig leder Endre Håberg for Sølvberg Bygg AS som er Blink Hus-representant i Nordfjord.


I hyttefeltet som ligger 20 minutter unna Stryn sentrum har du romslige tomter, bilvei helt opp og sol hele året. 55 kilometer turløyper venter på deg utenfor døra. Skianlegget Ullsheim ligger rett ved og har blant annet grillhytte, gapahuk, skileikanlegg og lysløyper som går rett forbi hyttefeltet også. Fjelltoppen Gulkoppen ligger rett bak hyttefeltet for de som heller vil ta seg en topptur med utsikt over så vel Nordfjorden i sør som Hornindal i nord, og fiskevann er tilgjengelig på sommeren.


– Du får ikke noen alpinist som sprinter rett forbi boblebadet ditt her oppe, det er stille og fredelig med et godt turmiljø og fantastiske turløyper både sommer og vinter, sier Håberg.


Tomtene har plass til de som ønsker seg en stor familiehytte så vel som for de som vil bygge i mer enkel og tradisjonell stil. Daglig leder presiserer at det er god plass mellom hyttene, og en får ikke følelsen av å være i en ”hytteby”.


– Å komme til Markane er som å komme til et lite austland inne i dette Vestlandet med bratte fjell og dype fjorder – det er veldig åpent og fritt og godt, sier han.


I hyttefeltet Dybevoll er det av totalt 34 tomter 9 ledige igjen.


191009w4


Entreprenørselskapet Sølvberg Bygg AS er eid av familieselskapet A. Sølvberg Eigedom AS som også har byggevarehuset XL-Bygg Sølvberg AS under seg som avdelingene Blink Hus Stryn og Blink Hus Måløy. Sølvberg Bygg har tradisjonelt vært en boligbygger, men har utviklet seg til å bli en solid hyttebygger og har holdt på med det i mange år.


– Vi er på de forskjellige markedene – enebolig, leiligheter og fritidshus. Alt handler om trehusbygging som er vår ekspertise og med det skaper vi en jevn aktivitet for oss og vi har flere ben å stå på, forteller Håberg.


Byggeselskapet gikk fra VestlandsHus til Blink Hus-representant i juli i 2014 og har ikke sett seg tilbake.


– Vi ble tatt godt imot i Blink Hus og det fungerer utrolig bra. Det er en stabil stab som har eget arkitektkontor med alt fra teknikere, bygningsingeniører og sivilingeniører til sivilarkitekter og landskapsarkitekter og folk som jobber med regulering. Vi har masse god kompetanse og er som en familie, sier daglig leder.

Entreprenørfirmaet er selv kun fire ansatte med to byggeledere i Stryn, selger/byggeleder i Måløy og selger/daglig leder i Stryn. Den lille staben er godt rusta for både store og små prosjekter, og Håberg presiserer at alle på laget vet hvilken ende i hammeren en skal holde i samtidig som de har god prosjektledelse og kompetanse.


– Vi er en gjeng som har snekret og vet frem og tilbake på en fjøl, ler han.


Sølvberg Bygg leier inn faste byggelag i hele Nordfjord og holder en knapp på lokal arbeidskraft på sine prosjekt.


191009w6


– Vi har faste folk som vi leier inn og jobber sammen med og vi er dermed trygge på at alle vet hvordan ting fungerer. Kundene kan være trygge på at vi leverer et godt produkt.


Håberg er svært opptatt av at folk tar seg tid til å tenke gjennom hvorfor det er viktig å handle lokalt.


– Ved å bruke en leverandør utenfra så vil de forsvinne etter endt prosjekt og det kan være utfordrende å få ordnet opp i ting om det er noe i ettertid.


Ved å velge Sølvberg Bygg kan kunder også slippe å bekymre seg for om det har god nok byggegrunn, om det er det rasfarlig, eller hvilket skjema som skal fylles ut til kommunen – alt det styret tar de seg av.


– Om vi ikke har noe i katalogen du faller for så kan vi ta en prat og vi kan sy sammen noe. Snakk i alle fall med oss før du bykser av gårde og kjøper noe langt vekk i fra – vi er her for å hjelpe, smiler Håberg.

Byggevareforretningen XL-Bygg Sølvberg AS er også den største byggevareforretningen i Nordfjord. Forretningen har fullsortiment innen byggevarer med beliggenhet sentralt i Stryn sentrum.


– Vi får mye skryt for butikken. Vi bor tross alt i ”lisje” Stryn da, men vi har en oversiktlig, stor og ryddig varebutikk, det har vi.


Her gis råd, veiledning og hjelp med alt fra små til store prosjekt, forteller Håberg og legger til at de også har flere proffkunder og entreprenører som kunder.


– Det er et godt produkt og et godt rykte vi skal leve av og det har vi skaffet oss og det må vi bestrebe oss på å beholde også, sier han. 


191009w3

Les mer...

2019-01-15 08.30

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv