195022w3195022w6195022w5195022w4195022w1195022w2

Full fart med 2020s elbil-nyheter

Nordmenn velger elektrisk som aldri før. Albjerk Bil Drammen, presenterer flere etterlengtede nyheter på elbil-fronten, og når de forventes å bli lansert.

Albjerk Auto ble startet i 1973 av Kåre Albjerk, og har siden den gang vært en familiebedrift med sunne verdier og fullt fokus på kundene. Albjerk Bil består i dag av to forhandlere med til sammen 180 ansatte; Albjerk Bil Lier, og Albjerk Bil Drammen. 



Bransjemagasinet er i dag på besøk hos sistnevnte, og får en hyggelig prat med daglig leder Lars Gunnar Tronaas, salgssjef Audi, Magnus Løver og salgssjef Škoda, Kristian Marheim, om elbilenes fantastiske framfart på bilmarkedet, og ŠKODAs nye utfordrere i elbil-segmentet. 


– Vi liker å tenke at vi er den største forhandleren i Drammen totalt sett da vi har merkene Audi og ŠKODA, og bruktbilsenteret i tillegg, forteller Tronaas innledningsvis.


e-tron tar showet
For Albjerk Bil – og bilmarkedet generelt, var 2018 et noe turbulent år på bilsalgsfronten – 2019 er langt bedre. For Audi har salgstallene pekt oppover. Elbilen e-tron 55 har mottatt bra respons, og når e-tron 50 nå kommer – med mindre batteri og til en lavere pris, er det ventet stor respons også for denne modellen. Albjerk Bil tjuvstartet salget av nye e-tron i 2018, og de første bilene rullet ut på veiene nå i 2019. 


Tronaas og Løver, hyller og ramser opp storselgerens mange egenskaper:


– Den har alle kvalitetene som Audi er kjent for, og er den første fullverdige SUV-en som er elektrisk i tillegg, med fem seter, hengefeste, takstativ, og god plass til hund og familie. Rekkevidden er bra, og den lader raskt. Audi e-tron er en bil som norske familier har vært på jakt etter lenge, fastslår de to.


– Vi har en veldig fersk modellportefølje der mange av bilene våre har kommet i nye versjoner, men e-tronen tar showet, smiler Tronaas. 


Han forteller videre om den såkalte rekkeviddeangsten mange elbileiere føler på, og avkrefter samtidig myten om at rekkevidde nødvendigvis er så veldig viktig. 


– Alle tenker at en elbil ikke går så langt og at man har så mange kjøreturer som man kjører langt på. Men det er ikke helt sant, for det er ikke så ofte man kjører 10 til 15 mil hver dag, sier han og legger til at e-tron-modellen lader fra 0-80 prosent på en halvtime. 


Med nye muligheter for å skreddersy den nye e-tron, fortsetter de lanseringsløpet med en ladbar A3 – og etter hvert en Q4 e-tron. Lanseringene av de ladbare nyhetene vil fortsette i 2021.


Store på ŠKODA
Albjerk Bil er nest størst i Norge på ŠKODA, men har ambisjoner om å øke. I Buskerud er bilmerket en storselger, og spesielt blant de yngre. OCTAVIA troner på toppen av salgslisten, mens KODIAQ lander på en sterk nummer tre. Med de splitter nye elbilene fra ŠKODA, har Tronaas og Marheim stor tro på at ŠKODA vil ta et solid byks fremover med sitt elbil-utvalg i årene som kommer.


– Vi har vært store på ŠKODA innen Albjerk Bil. Vi har ikke mange selgere, men de er flinke, og vi føler vi treffer kundene godt på bilsortimentet.


Da KODIAQ ble lansert i 2017, ble den fort en pangsuksess. 120 personer hadde meldt seg på forhåndsvisningen, 400 personer dukket opp.



– Vi åpner for salg av SUPERB Hybrid i januar, og så har vi CITIGO IV. Vi får også en helt ny OCTAVIA til sommeren, og på sensommeren åpner vi for den nye VISION.


– Vi har fått SCALA, og venter nå på KAMIQ – som er en crossover SUV. Den har vi troen på! Det blir en fin og stor bil, og er en modell vi mangler i sortimentet vårt. Forhåndsreservasjonene har bare tikket inn! 2020 blir et pangår for ŠKODA, forteller de to om ŠKODAs store nyheter på elbil-fronten.



Er godt forberedt
Det ligger store forventninger til 2020 i luften. Blant mange bilforhandlere har 2019 vært et slags hvileår. For Albjerk Bils del, har mye av ventetiden blitt brukt til opplæring i alt som har med elbiler å gjøre, for å være mest mulig forberedt på å møte den grønne bølgen som kommer. Blant annet har de investert i en påkostet ladestruktur her på anlegget. For ifølge Tronaas, Løver og Marheim, går nybilsalget gradvis el-bilveien. Audi og ŠKODAs store styrke, er at de har en rekke flotte biler som kan leveres som ladbar eller fossil. Det tar tross alt noen år før alle bensin- og diesel-bilene forsvinner fra bilveiene for godt...


Møter kundene med et smil
Når vi spør dem om hva en kunde kan forvente seg når man kommer inn hit, er svaret like kjapt som det er ærlig.


– Han kan forvente seg å bli møtt med et smil. Resepsjonisten vår Laila, er flink til å se folk som kommer inn. Det å bli sett er viktig, og vi tar alle sammen kundetilfredshet på stort alvor. 


De forteller at den typiske bilkunden i dag som regel er godt opplyst om bilen kunden er interessert i, men møter også den usikre kunden som trenger ekstra hjelp og veiledning i mylderet av merker og modeller. Begge kundetypene får så klart alltid den hjelpen som kunden trenger for å finne drømmebilen med stor D.


– Vi håper at alle skal ha lyst til å komme og kjøpe bil hos Albjerk Bil! Vi har hele vidden; alt fra 199 000 til 2,5 millioner, og vi kan hjelpe deg uansett hvilket behov du har, fastslår Tronaas med et smil.


Les mer...

2020-01-02 13.00

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...
Hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv