174037deew174037frs174037pipd174037p174037ppii174037sfhe

Arbeider i byggebransjens Mekka

Med kontor på Håndverkertorget i Stiklestad Allé 1, Verdal, sitter Lisbet Andersen, Delineo tegning og prosjektering, midt i «Mekka» for byggebransjen i Nord-Trøndelag.

Beliggenheten er perfekt, både når det gjelder inspirasjon og faglig samarbeid. Herfra leverer hun tegninger og veiledning innen arkitektur; nybygg og rehabilitering, til alt fra eneboliger og hytter til garasjer, men også mange leilighetsbygg. Andersen tegner for flere faste firmaer, og tegner ofte på flere store prosjekter samtidig. For tiden holder hun på med seks forskjellige leilighetsbygg rundt om i fylket, men hun tilbyr også sine tjenester til private.


– Det er givende å se nye bygg jeg har tegnet, og artigst er det at kunden er fornøyd, noe som er viktig for meg. Firmaets mål er å gi god arkitektonisk kvalitet innenfor gitte økonomiske rammer, samtidig som oppdragsgiverens krav og ønsker blir ivaretatt, smiler Andersen.


174037dsdds


Da hun etablerte seg i 2003, var det spennende å starte eget firma. Før det hadde hun tegnet hus i 17 år for et ferdighusfirma. Så ble hun kontaktet av Triobygg AS, eier av Håndverkertorget som i 2003 ønsket å ha en tegner i bygget. Her er det mange forskjellige fag samlet, samarbeidet er godt og miljøet er trivelig.


– Det passer meg bra å ha kontor her i Håndverkertorget på Verdal. Jeg kaller Verdal Mekka i byggebransjen i Nord-Trøndelag! Her er det mange byggefirma som har fullt opp med arbeid. Jeg, som andre i byggebransjen, er ofte på prosjektmøter og byggemøter på større prosjekter.  Der er alle fagfelt representert: grunnarbeider, betong, sanitær, ventilasjon, tømrer og elektrisk anlegg. Det er utrolig mange krav som skal følges og det er mange vendinger før alle tegninger er ferdige, forteller hun.


– Et større bygg med for eksempel 20 til 30 leiligheter med parkering og næringsareal kan jeg ha påbegynt to til tre år før det står ferdig oppført. Ofte tegner jeg på mer enn ti prosjekter samtidig.


174037sfhe


Med et slikt fagmiljø rundt seg er det ikke rart hun ser lyst på fremtiden. Ikke minst når oppdragsporteføljen stadig er full. Andersen jobber mer enn hundre prosent stilling og har mer enn nok å gjøre. Det vil framover være god bruk for tegnetjenester– særlig når bygg må tegnes om for å oppfylle nye krav og funksjoner.


Andersen har ingen ansatte, men har tilgang til en flink kollega som kan avhjelpe i trengte tilfeller, noe hun er glad for.


– Jeg skulle gjerne ha hatt mer tid til å utforske alt som finnes av overflater, særlig utvendige og belysning. Slik det har vært til nå, har jeg ikke fått tid til alt jeg kunne ha hatt lyst til å vite mer om.  Framover vil jeg tilegne meg mer kunnskap, for det er stadig nye ting å lære, sier Lisbet Andersen smilende ved pc-en der hun lager grunnlaget for jobben i firmaet hun selv har bygd opp.

Les mer...

2017-10-27 15.30

mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Delineo tegning & prosjektering
      Adresse: Stiklestad alle 1
      7654 Verdal
      Telefon: 959 18 768
      E-post: delineo@online.no
      Facebook:
      www.facebook.com/pg/Delineo-tegning-og-prosjektering-167681446941488/about/?ref=page_internal
    • E-post
    • Facebook
    • Telefon:
      959 18 768
    • Adresse:
      Stiklestad alle 1, 7654 Verdal
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv