Solide grunnlag på land og i sjø

Mudder, sjøbunn og leirbunn er alle spennende utfordringer for Hercules Fundamentering, som benytter seg av alle typer fundamenteringsmetoder for broer, bygg og kai. - Det er en nisje i anleggsbransjen.

Bedriftens typiske kunde er byggentreprenører, som igjen gjerne er engasjert av kommuner eller større aktører som Statens vegvesen. Fundamenteringen for Finneidstrømmen bro er akkurat avsluttet, en jobb som Hercules utførte som underentreprenør for Kruse Smith som er engasjert av Statens veivesen som byggherre.


– Typisk så er vi underentreprenør på stort sett alt arbeid som vi utfører. På Finneidstrømmen bro så er det i all hovedsak stålkjernepeler som vi har boret ned til fjell og som hjelper til at broen skal stå fjellstøtt resten av sin levetid, forteller områdesjef Knut-Erik Eriksen.


Hercules Fundamentering er en stor aktør i bransjen og tilbyr alle typer fundamenteringsarbeid. De kan også tilby armering og betongpeler fra deres egen armerings fabrikk, i tillegg til egen teknologiavdeling for designutvikling for unike prosjekter.


181087d


– Akkurat nå utfører vi, sammen med vår avdeling i Trondheim, alle jobbene som vi erverver oss i Nord-Norge. Avdelingen vår i Trondheim, som er betydeligere større enn avdeling Nord, har en betydelig kompetanse på sjø-jobber - da gjerne med store pæle-rigger og bruk av flåter. Avdeling Nord sammen med avdelingene Midt og Sør er en betydelig aktør i Norge.


– Det er en bransje som er vanskelig å rekruttere til, og det er vanskelig å finne noen med erfaring som kan kjøre slikt utstyr som vi har i selskapet.          

Prosjekter som Bodø Rådhus for Gunvald Johansen Bygg, Meierikvartalet for Hent, og Ramsalt for Skanska, har Hercules Fundamentering sikret grunnen for.


Hercules Fundamentering sikrer grunnen for bygninger og broer ved bruk av ulike typer peling, støttekonstruksjoner og jordforankring og har en omfattende ressurs i form av maskinpark og utrolig dyktige kollegaer og medarbeidere.


– Man har jo litt forretningshemmeligheter, men man ser jo en dreiing i markedet mot grovere og tyngre utstyr - særlig på borrefronten, sier Eriksen.


181087så

Grovhullsboring eller ramming av peler fra flåter er ikke uvanlig, forteller områdesjefen. Selv om urolige forhold langs kysten med vær og vind kan være utfordrende har de ansatte lang erfaring på sin side.

– Fra Molde og nordover har vi prosjekt som pågår på havet, så vi er godt vant med det og har drevet på med det i mange år.

Områdesjefen ser positivt på bedriftens fremtid i Nord- og Midt-Norge. Når det gjelder avdelingen i Sør, Enebakk, så har de også for tiden veldig mange forespørsler, så fremtiden ser lys ut for Hercules Fundamentering.


– Vi har kjempestor tro på markedet, spesielt her i Bodø, vi mottar daglig mange telefoner og forespørsler på prosjekter, så man ser jo det at frem mot sommeren nå kommer det veldig mange jobber ut. Får vi en liten bit av den kaken, så er det bra.



Les mer...

2018-03-06 14.45

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

Kontaktinformasjon

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

Arkiv