183089k183089o183089183089h183089ø183089jk183089m

Kulturarven i Verdal

I Verdals eldste industribygg serverer Ørens Meieri gjestene sine spennende og rustikk mat. – Her får du ærlig mat og gode smaker, og alt er laget fra bunnen av.

– Ørens Meieri, det høres jo ut som det produseres ost og litt sånn forskjellig her?

– Ja, det høres nok ut som det. Men det kjøpesenteret vi sitter sammen med, er faktisk det gamle meieriet på Verdal. Og det siste dette huset ble brukt til var et lager for meieriet.

Ørens Meieri i Verdal, er en rustikk à la carte-restaurant. På dagtid fungerer den som en lunsjrestaurant og café. 


Bransjemagasinets utsendte blir tatt godt imot av Ørens Meieris ildsjel og daglig leder, Bjørn Utseth.


– Her får du ærlig mat og gode smaker, og alt er laget fra bunnen av her på huset. Ingen ferdigprodukter, bare god mat til en fornuftig pris, som du blir mett av. Det er en del av poenget, smiler han.


Og beliggenheten til den rustikke restauranten kunne ikke passet dem bedre. Alt fra maten på menyen til innredningen, står i stil med forhistorien til Ørens Meieri.


– Vi har et nokså unikt lokale siden vi er Verdals eldste industribygg. Vi ble flyttet hit i 1986 med store vogner fra Kværner og ble satt sammen med kjøpesenteret. Vi tar med oss den industriarven vi har i Verdal med huset.


183089o


En plass for alle

Verdal er kanskje en minsting i kommunesammenheng, men de er likevel Norges tredje største industrikommune. Utseth ønsker å fremheve linken mellom Ørens Meieri og dagens industri, gjennom å spille på et rustikt og gjennomført konsept.


– Vi er ikke en restaurant med blomster og pinsetter på middagstallerkenen, men vi er nokså ærlige på det vi gjør, sier han og forklarer videre:


– Lokalet passer ikke til fine dining. Her går folk i alt fra dress til snekkerbukse – og vi skal være en plass for de fleste, på godt og vondt. Utfordringene er å finne en meny til både han som kommer i snekkerbuksa og har jobbet hele dagen og er sulten, og til han som kommer i dress og bare vil ha en lett lunsj.


I andre etasje har restauranten god plass, og er godt tilrettelagt med heis for rullestolbrukere og småbarnsfamilier med barnevogn. Med en av Trøndelags største uteserveringer på sommeren og en av Midt-Norges største utescener, er daglig leders overordnede mål å være en bidragsyter til at Verdalens innbyggere får dekket sine behov. Med sitt store engasjement og et bankende hjerte for bygda, kan man med god margin si at Utseth har lyktes.


– Målet vårt er å få til en plass der folk vil trives, og der dem kan ta med seg familien for å spise middag, eller arrangere en fest sammen med venner og tilreisende.


183089h


Mye på tapeten

Utescenen til Ørens Meieri, var et initiativ som ble til etter at Utseth og hans kolleger innså hvor mye det faktisk kostet å leie en scene, ikke minst hvor mye arbeid det innebærer å rigge opp og ned. Da fikk de ideen til å bygge en permanent scene som alle kan leie – helt gratis.

– Scenen er bygd med tanke på at lokale kor, korps og teaterlag kan framføre noe uten at de må bruke 30 000 kroner på å leie en scene. For det koster ingenting å leie scenen her på Ørens. De får også inngangspengene når de arrangerer noe, vi tar ingenting av inngangspengene.


– Den er fullbooket fram til november, og vi har hatt samtaler med Verdal kino om å ha en kinoforestilling her. Så det er et vidt spekter på hva scenen kan brukes til, sier Utseth med et smil.


Som et tillegg til restaurantdriften, har de også catering. Etter at restauranten har økt i vekst, har de også blitt nødt til å ruste opp og bygge om både kjøkken og ventilasjonsanlegg. Med det gamle kjøkkenet serverte de catering til 250 personer. Nå, med et fullt oppgradert kjøkken, ligger mulighetene til rette for å servere enda flere.


Den store utfordringen

Med en tydelig engasjert daglig leder som jobber hardt og yter sitt beste for å dekke alle behov, opplever han enkelte utfordringer i forhold til å imøtekomme alles ønsker.


– Utfordringen er å finne en balanse mellom utviklingen vi gjør med restauranten og få en økonomi samtidig. Det kommer mange ønsker fra gjester, og det er aldri morsomt å skuffe en gjest. Noen har spurt om lengre åpningstider, men vi kan ikke dekke alle gjester til alle tider ved å holde åpent til klokken 02 på natten. Vi er gode på mat, selskap og catering, og det er det vi skal fokusere på også i fremtiden.


– Målet er at dem som jobber på Øren Meieri skal ha en jobb de kan leve av. Jeg liker ikke at deltidsansatte i denne bransjen får alt fra fire timer i måneden til 32 timer i måneden, det kan ingen leve av, avslutter Utseth ydmykt.


183089

Les mer...

2018-06-28 16:45

194004w6

Visuell inspeksjon i nye høyder

Artikkel Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3Dmodellering.
194013w1

Bygger drømmebåten din

Artikkel Bransjemagasinet tilbringer en inspirerende halvtime på et båtverksted i Nøtterøy, med en meget driftig båtbygger – som til tross for båtmarkedets usikre svingninger, velger å se godværet i horisonten...

  Kontaktinformasjon

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv