Dette firmaet tilbyr drømmetomter og hytter i Mandals skjærgård

Byggmester Leif Terje Torland AS er et veletablert firma i bransjen i Mandal. Nå er det tredje generasjon som skal drive det ærverdige familieforetaket videre.

Firmaet har nylig fått godkjent et hyttefelt med 30 flotte, solrike tomter med utsikt over Mandals skjærgård. Og som første entreprenør i Mandal kan de nå tilby hytter på opp  til 150 kvadratmeter.


174005piaaa

 

Leif Terje Torland var ikke gamle karen da han begynte å være med faren, Trygve, på byggeplassen. Den gang var firmaet et foretak med 12-15 ansatte, men siden Leif Terje begynte som voksen i bransjen i 1977, har firmaet siden etableringen rundt 1990 vært en bedrift med opp til 10-12 ansatte. I dag er bedriften seks ansatte, der også tredje generasjon Torland arbeider: Begge sønnene har gått i fedrenes fotspor, og den ene vil etter hvert ta over som daglig leder, samtidig som han har et eget firma som arbeider med takst og uavhengig kontroll.


– Det er mye verdifull kompetanse i foretaket. Når man har drevet i så mange år, har man naturlig en stor portefølje – den går liksom i arv, den også. Jo da, bedriften er godt kjent i Mandal og har et godt kontaktnett, men du levere bra produkter for at du skal få et godt rykte, og fornøyde kunder som kommer tilbake, sier Leif Terje.


174005åoa


– Akkurat nå bygges det mye nytt i Mandal, og markedet er på vei opp igjen. Det er gøy, for du får være med på å skape noe. Det er mye papirarbeid når man skal bygge nytt, og vi tar gjerne søknadsprosessen og hjelper kunden. Vi er en totalentreprenør med grunnarbeid, elektrikere, rørleggere, malere og våre egne fagfolk. Vårt mål er at arbeidet vi leverer er av ypperste kvalitet.


Arbeidet består for det meste av hus, hytter, renovering og tilbygg. Firmaet har igangsatt et nytt, spennende prosjekt: et eget hyttefelt. Beliggenheten er i et etablert område på Eigebrekk. Feltet ligger høyt, med god utsikt og sol fra morgen til kveld. Leif Terje må smile når han tenker over hvordan standarden var på en fritidsbolig da han startet opp på 70-tallet. En gang bygde de en hytte på grensen til Søgne på slutten av 70-tallet, det var midt på vinteren, beinkaldt, og det eneste som ga dem lys og varme i den strømløse hytta, var en petromax.


174005pssss


– I dag investerer folk i sin egen fritid, og da vil de ha en komfortabel fritidsbolig. Det er morsomt med dette feltet, for vi er faktisk de første som kan bygge 150 kvadratmeter store hytter.

–Vi har laget områdeplan og lagt inn 850 meter med vei. Det ligger høyt, forbi de andre hytteområdene, og har en fantastisk utsikt, skyter sønnen Kristian inn.


Hyttefeltet ligger nær friområdet til Mandal kommune, med badestrender og nydelig skjærgård.

I samme område har de også fått godkjent 12 boligtomter der fem allerede er solgt.

Kvalitet gjenspeiles i pris

Både Kristian og faren har mesterpapiret, de andre har svennebrev. Leif Terje tar rekrutteringen på alvor og har selv vært lærer innen bygg- og betongfag på videregående. Firmaet har som regel alltid hatt lærlinger hvert år, og det er mye grunnet denne rekrutteringen at Leif Terje nå er daglig leder for Opplæringskontoret for byggfag. Derfra er Leif Terje med på å formidle lærlinger ut til 130 byggmestere og entreprenører, fra Flekkefjord, Sirdal og Moi til Søgne og Lindesnes. 


– Dette er jo en morsom bransje – ellers hadde man jo ikke holdt på i så mange år. Men det er viktig å komme ut og snekre selv også innimellom, for å holde seg oppdatert. Vi har vært fra fem til 10-12 ansatte og leier inn hvis vi trenger noen ekstra. Der har vi et godt samarbeid med andre byggmestere, forteller Leif Terje.


174005piaaaaaaakf


Hovedsakelig er det privatkunder firmaet har som kunder. I tillegg er det en del bedrifter samt kommuner. De har også nylig blitt medlemmer av Systemhus-kjeden og tilbyr derfra hus- og hyttekataloger. Boligene blir levert nøkkelferdige, gjerne etter kundens ønske. Noen ønsker å forandre fasade og rominndeling, ofte ut fra geografisk plassering og tomtens beliggenhet. Systemhus kan leveres som precut, hvor firmaet bygger opp fra grunnen av på byggeplassen. Mulighetene er derfor store, og firmaet er løsningsorientert vedrørende kundens ønsker. Det er et gode å ha tre generasjoner og mer enn fire tiårs erfaring i bunnen av, kompetanse og god kundebehandling.


– Fornøyde kunder er viktig for oss. Kvalitet skal gjenspeiles i pris, smiler Leif Terje Torland.

Les mer...

2018-02-12 12.00

e2solutions1

Slik kan e-handelaktører spare opptil 40 prosent på sin frakt

Artikkel IT-selskapet Konsept-IT, står bak Shopify-partneren E2 Solutions’ app for nettbutikker. Med appen CargonizE2, kan en e-handelaktør få tilgang til eksterne fraktavtaler og få en skreddersydd totalpakke...
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

Kontaktinformasjon

  • Byggmester Leif Terje Torland AS
  • E-post
  • Hjemmeside
  • Facebook
  • Telefon:
    916 27 979 / 992 76 076
  • Adresse:
    Mandalsveien 1951, 4520 Lindesnes
93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

hellofresh

Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv