172064dd172064i172064

Det kan bli dyrt å velge billig

Som elektriker er man med og bygger opp skjelettet i et hus, sier Andreas Kahn. Han driver Kahn Elektro AS i Fredrikstad, og er opptatt av at folk bør tenke på kvalitet og sikkerhet. Billigst er ikke alltid best, i hvert fall ikke innen elektrofaget.

- Den største utfordringen er nok dårlig håndverk utført på bad. Mange blir fristet til å kjøpe inn el-utstyr og legge varmekabler på badene sine selv. De tenker “det kan vel ikke være så farlig?” Men det er ikke lov, og krever installering av en autorisert elektriker. Men det er ikke alle som tar det så høytidelig. Derfor ser vi veldig mye hjemmegjorte ting rundt omkring.


Andreas Kahn har vært i bransjen siden starten av 2000-tallet, og etablerte Kahn Elektro AS i 2010. Per i dag har han med seg en deltidsansatt, en lærling og en innleid medarbeider. De jobber mye på forsikringsskader for Dammyr Bygg AS, men har også mange privatkunder. I tillegg samarbeider de med db Entreprenør AS på prosjekter innen nybygg og rehabilitering. Han forteller at arbeidsmengden bare øker og øker, så nå er han på utkikk etter flere ansatte.


172064


- Jeg vil at vi skal bli større, og ser for meg en stab på seks-syv personer. I første omgang ønsker jeg meg et par personer, for det er viktig å ikke vokse for fort. Det er stort sett fornøyde kunder vi lever av, og vi profilerer oss mest via bilreklame. 60 prosent er faste kunder, og resten kommer via jungeltelegrafen. Vi har alt fra knøttsmå jobber, som å feste opp en ledning som tar fem minutter, til store boliger. Man får det man betaler for i denne bransjen. Vi er ikke de billigste, men heller ikke de dyreste.  


Fredrikstadfirmaet beveger seg over store deler av Østlandet. På oppdrag sammen med Dammyr Bygg AS er de også i Oslo, men til vanlig unngår de helst hovedstaden på grunn av kø og lang reisevei.


Det Kahn liker best med elektriker-yrket er ikke bare smarthusløsninger, men at man gjør alt fra A til Å. I samarbeid med rørleggere, snekkere og andre håndverkere sørger man for å få strøm inn i huset på en tomt, til å få strømmen ut i huset der det trengs og frem til et ferdig produkt.


- Alle elektrikere er pliktet til å gå på kurs hvert år, både sikkerhets-og førstehjelpskurs. Vi er nok den håndverker-gruppen som har mest fokus på sikkerhet. Jeg synes det er et ærlig yrke. Og man gjør noe fysisk. Man jobber med kroppen, og man får et bygg til å fungere, for å si det sånn. Man skaper noe, og det trenger Norge. Vi trenger norske håndverkere!

Les mer...

2017-05-30 16.30

wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
bildetilartikkel1

Veien til drømmekarrieren

Artikkel Naviger jungelen av muligheter med en karriereprøve.

    Kontaktinformasjon

    • Kahn Elektro AS
    • Mail:
    • Telefon:
      97 19 43 38
    • Adresse:
      Tomteveien 21, 1618 Fredrikstad
    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv