183067df183067w183067jk183067183067d183067jhg183067fdf183067k183067r

Moderne møbler i gammel kunst

– Jeg vil gjerne lage kvalitetsmøbler med sjel i. Møbeldesigner og snekker Jon Emil Flatås legger ekte lidenskap i eldre treverkskunst og produserer møbler fra stokk til ferdig produkt.

– Jeg bruker heltre og minst mulig metall og syntetiske materialer. Det skal være skikkelig sammenføyd. Jeg vil lage kvalitetsmøbler som ser bra ut og som varer i generasjoner, sier Flatås som driver Emil Møbeldesign.

Møbelsnekkeren i Bodø legger sin stolthet i å forvandle heltre til møbler etter gamle kunster med moderne uttrykk. Her brukes ikke spol eller unaturlige stoffer, heller ikke metall. Hver seksjon blir nøye sammenføyd – gjerne med detaljer i unike tresorter som valnøtt. Et bord fra 100 år gammel norsk eik står ferdig sammensatt på høvelbenken, klar for overflatebehandling.


183067k


– Jeg liker å arbeide med eik, selv om det kan være en utfordring. Den er så porøs samtidig som den er solid, den må jobbes en del med. Når finishen først kommer på, reagerer den så utrolig fint og du får frem den flotte strukturen i treverket, sier snekkeren.


Flatås lager sin helt egen overflatebehandling hjemme på kjøkkenet av naturprodukter. En kombinasjon av kinaolje, linfrøolje og bivoks blir brukt. Han foretrekker å få frem strukturen og trefølelsen i produktet istedenfor å bruke lakk på de aller fleste prosjektene. Blandingsforholdet er unikt og produktene kjøper han helst lokalt.

– Det er litt mer bivoks i min blanding enn det som er vanlig å bruke, så det tar litt lenger tid å få den ordentlig inn og polere frem god glans. Til gjengjeld så går den dypere og varer lengre. Møbeldesigneren har ikke en fast produktlinje, men tar individuelle oppdrag etter kunders ønske.


183067jk


Solide møbler i edeltre er favorittarbeidet, men han produserer også malt innredning av platematerialer.

– Jeg designer etter ønsker og sender kunden et bilde før vi starter produksjonen.


Flatås driver også med finsnekring, og kan produsere smykkeskrin, bilderammer og andre treprodukter. Med egen lasermaskin kan også bilder og navn skrives på treverket for de som ønsker en personalisert gave. Fremtidsdrømmen hans er å kjøpe seg et lite småbruk med sagbruk og egen skog, der han kan ta ut virke lokalt og følge hele prosessen fra kapping av treet til ferdig produkt hjemme i møbelverkstedet på gården.

– Det er planen, og det skal jeg få til å skje, sier han lurt.

183067w

Les mer...

2018-06-20 09.00

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv