191040w1191040w2

– Byggebransjen trenger digitalisering

Dørteknikk AS i Kristiansand, har den digitale løsningen som markedet etterspør.

– Byggebransjen trenger digitalisering, og vi er deres svar i dørmiljøet per i dag. Byggebransjen har vært litt sidrompa når det gjelder digitalisering, og det er først nå vi ser at de tar i bruk de digitale løsningene. 


Kurt Olsen, daglig leder og medeier i Dørteknikk AS, er full av entusiasme når han snakker om datasystemet han har vært med på å utvikle. Programmet MicroBuild, er bokstavelig talt en døråpner for hele bransjen. 


– Jeg kom fra dørbransjen, og så behovet for konsulenttjenester overfor arkitekter på dører og beslag. Problemet var at ingen hadde oversikt over totalspesifikasjonene på en dør. Det høres veldig enkelt ut, men i virkeligheten er det veldig mange detaljer som skal samles for å få en totalløsning på en dør.


Olsen utviklet deretter et dataprogram for eget bruk i 1998, men fant raskt ut at dataprogrammet kunne være et velbehøvelig verktøy for ganske mange bedrifter. Dørteknikk AS fikk sin første store, eksterne kunde i 1999; dør- og beslagsleverandøren TrioVing. 


– Når vår første eksterne kunde begynte å bruke våre programmer, så økte de sin produktivitet med 100 prosent.


Grunnen er enkel: alle opplysningene om en dør, er samlet på ett sted i stedet for flere Excel-ark. Alt ligger trygt samlet i skyen, og du kan koble deg på og få tilgang til den samlede informasjonen hvor som helst. 


– Du samler alle opplysninger om ei dør, på ett sted. På Nasjonalmuseet i Oslo som vi holder på med nå, der er det enormt mange detaljer på hver dør. Du skal vedlikeholde flere Excel-ark, og det er et stort arbeid. 


– I tillegg har vi bygd opp våre programmer slik at de snakker med alle programmer i byggebransjen, vi henter opplysninger fra tegneprogrammet til arkitekten, og eksporterer det tilbake til tegneprogrammet.


I takt med at flere arkitekter, byggherrer og entreprenører har begynt å bruke MicroBuild, er det veldig få som lengter tilbake til de avleggs og upresise Excel-arkene. MicroBuild reduserer feilmarginer, og gjør det lettere å fange opp alle endringene underveis i en byggeprosess. Likevel er det fortsatt en del som lukker øynene for hvilke enorme besparinger som Dørteknikk AS’ løsning fører med seg.


– Rett kompetanse er en viktig del for å spare kostnader. Det koster penger å ha en dør- og beslagskonsulent, men å ikke ha ham med koster enda mer, bekrefter Olsen.


Dataprogramutviklerne bak MicroBuild, består av fire kompetente programmerere. Mens beslagsbransjen er den største kunden, jobber staben nå med en ny versjon av programmet for vinduer. 


Olsen forteller oss at de har jobbet med en rekke av landets sykehus, og i skrivende stund jobber de med Tønsberg sykehus med detaljprosjektering under Skanska. Og nylig skrev de under på en avtale med regjeringskvartalet, som strekker seg over ti år. Det kan man med all rett være stolt av. 


– Det er hyggelig å få en sånn tilbakemelding fra markedet - at de gjerne vil ha oss med på et slikt prosjekt, sier han ydmykt. 


Han legger til at programmet er til stor hjelp for arkitekten i det daglige arbeidet. Dørteknikk AS har løsninger som gjør at arkitektens tegninger er koblet opp mot dataprogrammet og der arkitekten kan etterspørre opplysninger som de trenger til sine tegninger. Dørteknikk AS legger deretter inn informasjonen, og kan også hjelpe til med ferdige parametere for dører og beslag dersom arkitekten ønsker det. 


– Ingen har konsulenttjenester for både dører og beslag på markedet, der er vi helt alene, forteller han.


– Andre har prøvd seg og feilet, men vi har en løsning som vi har utviklet sammen med våre kunder og har vært brukt i 20 år, avslutter Olsen med et smil. 


191040w2

Les mer...

2019-02-18 15:15

194006w5

Mere spiseklar mat: Slik blir ekte matglede skapt!

Artikkel Mere Mat er helfabrikat-rettene som utfordrer både konkurrenter og smaksløker, og bidrar til at det ikke lenger er flaut å handle ferdiglagde supper eller middagsretter i butikken.
194004w6

Visuell inspeksjon i nye høyder

Artikkel Droneinspeksjoner har etablert seg som en raskere og tryggere måte å utføre inspeksjoner på. Nordic Industries har allerede lang erfaring med termografering og 3Dmodellering.

  Kontaktinformasjon

  • Dørteknikk AS
  • Epost
  • Hjemmeside
  • Telefon:
   38120820
  • Adresse:
   Kjøita 25, 4630 Kristiansand
  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv