– Får det akkurat slik du vil ha det

De skreddersydde møblene og interiørinnredningen til møbelsnekkerbedriften Bache-Wiig & Reitan vitner om ekte lidenskap for faget. – Vi elsker å jobbe med treverk.

Perfekt harmoni mellom det estetiske og praktiske, og å finne den rette løsningen gjennom tett samarbeid med sine kunder, er det som driver Bache-Wiig & Reitan Møbelsnekkermesterbedrift AS i Oslo. Med sine 15 år i bedriften har daglig leder Thomas Reitan og styrets leder Per Egil Bache-Wiig laget skreddersydd innredning til hovedsakelig privatmarkedet, og noe til bedrifter.


181056o8u


– Vi jobber gjerne for bedriftsmarkedet, men da er vi litt selektive på hva vi holder på med. Vi tar ikke på oss for store kontorjobber, men lager heller resepsjoner som er spesiallaget og møteromsbord slik at vi klarer å levere kvalitet til riktig tid, sier Reitan.

– Konkurrentene syns vi er galematias
Bedriften, med beliggenhet i Professor Birkelandsvei 27A, satser på kjøkken, bokhyller, garderobe, baderomsinnredning, bibliotek, mediabenker og lignende.


– Vi inviterer gjerne kunden til verkstedet der vi setter opp møbelet, slik at om det er noe småtteri så tar vi det her før det går til maling. Da unngår man omgjøringer på møbelet når det monteres. Alle møbler monteres av oss, forteller Reitan.


– Det er det ingen av våre konkurrenter som gjør, de bare rister på hodet av oss og syns vi er helt galematias som gjør det, men vi syns det er helt naturlig og har gjort det sånn i snart 30 år, forteller Bache-Wiig. – Man slipper å gjøre ting to ganger!


181056ouhp


– Også er det litt hyggelig å få kunden opp på verkstedet, og da får de et bedre forhold til oss også, legger Reitan til.

– Noe vi alltid sier til kunden er at du må være litt forsiktig med å bruke møbelsnekker, for du blir avhengig, det er ikke tull!

Aldri vært arbeidsledig
Å videreføre faget er begge møbelsnekkere lidenskapelig opptatt av, og har til enhver tid en lærling med i bedriften. Bache-Wiig & Reitan samarbeider med Tresenter Øst, opplæringskontoret for Trefag, og ulike videregående skoler. I tillegg er bedriften medlem av Oslo Snekkermesterlaug.


– Vi syns det er viktig å bidra litt og fremme faget, sier Reitan.


181056utfrueee


– Det er et utdøende yrke kaller dem det, og det er færre som har lyst til å bli håndverkere, det er noe man har begynt å jobbe med på et høyere nivå også. Det er noe vi må bidra med og klare å opprettholde faget, sier Bache-Wiig.


– Vi har aldri vært arbeidsledige en eneste dag i 30 år, det er alltid mye å gjøre! legger Reitan til.

Les mer...

2018-02-12 16.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv