185052w9185052w13185051w11185052w10185052w12185052w8185052w5185052w6185052w1185052w3185052w4

Miljøvennlig hudpleie som faktisk funker

Hudpleieren Maiken Gamborg benytter seg kun av grønne produkter i skjønnhetssalongen sin, og avslører hvorfor levende probiotika er en helt revolusjonerende oppdagelse for huden vår.

Hudpleiesalongen Grønne Gamborg ligger sentralt til i trivelige lokaler i Storgata ved Lillestrøm Torv Bransjemagasinet møter en ung og blid hudpleier, som for knapt fem måneder siden startet egen salong basert på etiske prinsipper og egen livsstil. Hun er stolt av merkene hun har valgt, og har et helhetlig miljøvennlig fokus i salongen, der alt fra rengjøringsmidler til reklamemateriell vurderes i forhold til miljø.

– Da jeg skulle starte opp, så var det viktig for meg å bruke tid på det jeg synes er viktig. Jeg er opptatt av miljø og dyrevelferd, og savnet selv en helhetlig butikk med produkter som har gjennomgått en slags prosess. Det er viktig for meg at jeg kan stå inne for produktene og deres bakgrunn, forklarer Maiken Gamborg, innehaver av Grønne Gamborg.


185052w1


Kunden i fokus

Gamborg ble ferdig med sin utdannelse i hudterapi hos Beauty Hudpleieskole i 2017/18. I tillegg har hun både vippeteknisk utdannelse og en Cidesco-sertifisering. 23-åringen har utvilsomt rukket veldig mye på kort tid, og hun nærmest stråler når hun forteller om sin givende hverdag som hudterapeut. 


– Det er ikke nødvendigvis bare de miljøbevisste som kommer hit - det er alt fra unge til godt voksne. 


– Jeg får veldig mange tilbakemeldinger på at her får kunden være i fokus. Når jeg har en behandling låser jeg døra og setter mobilen på lydløs for å ha fullt fokus på den som ligger på benken. Det er det mange som setter pris på, for vi lever veldig hektiske liv!


Hudpleiesalongens grønne profil har uten tvil vært en kompromissløs greie for Gamborg. Som eier og eneste ansatt har hun full kontroll over driften av salongen, og produktutvalget er nøye plukket ut med stor forkjærlighet for natur, dyr og mennesker. Hun forteller ivrig:


– Jeg har fokus på at det skal være gode ingredienser, at det skal være gode og effektive ingredienser for huden, men også komme fra en fairtrade bakgrunn. Det skal være en miljøvennlig produksjon av både ingredienser og emballasje - og gjerne også hvordan de styrer forretningen sin.


185052w8


De snille bakteriene

Den norske hudpleieserien Marina Miracle og Esse Skincare fra Sør-Afrika, er to skikkelige kvalitetsmerker. Begge hudpleieseriene er veganske og har fokus på miljøvennlig emballasje. Både Marina Miracle og produktene til Esse Skincare inneholder noe så sjeldent som levende probiotika.


– Esse Skincare baserer seg på en helt ny forskning; «The human microbiome project», som gikk over fem år. Forskningen viste at bakterier utgjør mye mer av oss enn man egentlig trodde. Tarmen har 29 prosent av alle bakteriene i kroppen, mens 21undr og på prosent av bakteriene ligger under og på huden. 


– Derfor fokuserer jeg på å jobbe med bakteriene og gjøre dem sunne og sterke, sier Gamborg, som poengterer at vi har fått et nærmest hysterisk forhold til bakterier i vårt samfunn. 


Det er et kjent faktum at våre hudproblemer øker i stor takt. Hudpleieren forteller at så mange som nesten hvert femte barn i Finland har eksem. Hun møter også veldig mange som sliter med hudlidelsene rosacea og akne. Gamborg tror den eksplosive økningen av hudsykdommer skyldes blant annet kjemikalier, livsstil og overdreven bruk av bakteriehemmende produkter. 


– Nordmenn kan bli mye flinkere til å ta vare på huden sin. Mange av oss har for eksempel veldig dårlige solvaner. Vi ligger på topp på hudkreft- og føflekkreft-statistikken etter Australia, og det er en veldig trist statistikk. Dessuten tar mange seg ikke tid til å rense og smøre huden sin, sier Gamborg, som oppfordrer alle til å bruke solfaktor om sommeren og barrierekrem på vinteren. 


På den varierte behandlingslisten til Grønne Gamborg, finner du blant annet vippeextensions, vippeløft og farging av bryn og vipper, massasje, fotpleie, hårfjerning, spraytan, og en rekke ansiktsbehandlinger som blant annet inkluderer anti-age, detox, akne- og fuktbehandling. I tillegg holder den dyktige hudpleieren også makeup-kurs for venninnegjenger. Og er du i tvil om hva du skal kjøpe i gave til den som har alt, så tilbyr Gamborg dessuten gavekort.

 

God kundekjemi

Når du som kunde bestiller en hudpleiebehandling hos Grønne Gamborg, starter hun alltid med en dyptgående samtaleanalyse av hudpleierutiner og hverdagen generelt, for å kartlegge hvordan huden reagerer på din livsstil. 


Inflammasjon i huden henger ofte sammen med stress, mens et aktivt liv ute i vær og vind kan gjøre at huden blir både sensitiv og at det oppstår couperose. Gamborg får ofte en god kjemi med dem hun behandler, og mange blir faste kunder allerede etter første besøk, der både latter og tårer får fritt utløp i salongen.  


– Folk blir veldig imponert over resultatet etter behandlingen, og det er veldig gøy. Det tar jo mye på selvtilliten å ha dårlig hud, og det er så fint å få folk til å føle seg bedre, smiler hun. 


185052w6

Les mer...

2018-12-05 08:15

185064w4

Individuell og resultatorientert hudpleieveiledning på nett

Artikkel Hudpleieren Line-Therese Røstad driver nettbutikk og salong, og tilbyr noe så sjelden som en kostnadsfri og helt uforpliktende hudkonsultasjon over nett.
185037w1

– Vi kan levere og bygge en restaurant på tre dager

Artikkel NICHE ble etablert midt i finanskrisa av en standhaftig mann som fulgte sine intuisjoner.

  Kontaktinformasjon

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv