182015182015i182015ip182015iy182015o182015ou182015ouh182015å182015åa182015åoaf

Den ferskeste fisken på menyen i Fauske

Etter å ha servert klassisk tyrkisk mat, pizza og kebab i mange år, er Minas kafeteria i Fauske klar for et hamskifte. Kodenavn: fisk!

I lang tid har nemlig innehaver Ramazan Temur fått gjentatte spørsmål om de ikke har fisk på menyen. Nå er han klar for å overraske sine mange matglade gjester. Bønnen om fisk er hørt!


– Fremover ønsker vi å satse mer på fiskeretter. Frem til nå har vi fokusert mest på kebab og tyrkisk mat, men kundene har lenge etterspurt fiskeretter, særlig om sommeren. Så dette må vi bare begynne å servere.

Kafeteriaen på Amfi Fauske har mange fornøyde stamgjester, og kunne i fjor feire 10-årsjubileum. Men i stedet for å hvile på laurbærene, tenker Temur fremover.


– Det blir fersk fisk, og først og fremst fersk laks og kveite, med retter som fiskegryte og fiskesuppe. Vi skal servere fisk på tradisjonelt vis. Jeg har veldig mye erfaring med fisk, og har fått opplæring både hjemme hos norske familier og gjennom å jobbe i restaurantbransjen.


Ikke overraskende er det turistene som er mest ivrig på å etterspørre fiskemat. Og dem er det mange av i Fauske om sommeren. Ikke rent få finner veien til Minas kafeteria, som har blitt et populært spisested for både lokale fauskeværinger og besøkende.

 182015ip

– Omsetningen vår er nesten tredoblet om sommeren, for det er så mange turister i Fauske. Folk spør ikke etter fisk om vinteren, det er klart mest om sommeren. Og det er flest turister som etterspør det. Innbyggerne og folk som bor på Fauske spiser nok for det meste fiskemat hjemme, sier Temur med et smil.


Retter med laks og kveite kommer i tillegg til menyen de allerede tilbyr på Minas. Med andre ord er det ingen grunn til å frykte at hverken de tyrkiske snadderrettene, pastarettene eller pizzaen forsvinner.


Innehaveren forteller at driften av kafeteriaen går godt. Temur er ikke bare daglig leder, men står selv ved grytene og lager maten. Den driftige kremmeren har også flere forretningsplaner på gang.


– Her på Fauske trengs det en barnebutikk, så vi starter nå en butikk på kjøpesenteret Amfi Fauske. Her skal vi tilby alt fra A til Å innen barneutstyr, med vogner, stoler, senger og liknende. Vi har inngått et samarbeid med kjeden Babycare som blir vår leverandør av produkter.

182015ouh

Les mer...

2018-04-03 15.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
mestertak2

Best på fremdrift: Denne taktekkerbedriften får til det umulige

Artikkel Mestertak AS er stolt av å være ditt foretrukne taktekkerfirma som betjener både bedrifter og private.
    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv