183050d183050183050rs

Unik brannsikringsteknologi forhindrer at en brann oppstår

Hypoxic Technologies AS har spesialisert seg på en unik brannsikringsteknologi som kalles Inert luft, som handler om å redusere oksygenkonsentrasjonen i rom slik at en brann ikke kan utvikle seg.

Eivind Elnan er daglig leder i Hypoxic Technologies, som holder til på Verdal. Med kunder fra hele Norge og Sverige og med den store, tyske aktøren WAGNER Group i ryggen, baner den spesielle brannsikringsteknologien vei for en ny tankegang innen brannsikring.


Mens tradisjonelle slokkeanlegg først utløses etter at en brann har startet, er Inertluftanleggene alltid på og hindrer effektivt at en brann kan oppstå – hele tiden. På denne måten unngår man skadene som man får når en brann oppstår, og samtidig unngås skadene som kan forårsakes av selve slukkingen, forteller Elnan.


Brannsikringsteknologien er helt ypperlig for kritiske objekter som datasentre, lagerbygg, arkiver og magasiner, der den reduserte oksygenkonsentrasjonen hindrer at en brann kan starte, mens det likevel er nok oksygen til stede for at man kan oppholde seg og jobbe i de beskyttede områdene.


– Dette blir som i et kunstig høydehus med en oksygenkonsentrasjon som tilsvarer den du finner på cirka 2700 meters høyde. Vi har vært relativt alene om denne teknologien i Norden helt siden vi startet opp for ti år siden. Nå er vi også en del av det tyske konsernet WAGNER Group, som er en av de største i Europa på denne typen lavoksygensystemer. 


Samarbeidet med WAGNER Group gir oss tilgang til verdensledende kompetanse og erfaring innen brannsikring.

– I tillegg til Inertluftsystemer tilbyr Hypoxic Technologies AS også andre brannsikringsløsninger som slukkegass-anlegg og røykdeteksjonsanlegg basert på høyfølsomme aspirasjonsdetektorer. 


På denne måten kan vi levere helhetlige og skreddersydde løsninger for våre kunder basert på hvilke behov de faktisk har.Elnan forteller at et av de større prosjektene de jobber med akkurat nå er brannsikringen av magasinene ved det nye Nasjonalmuseet som bygges i Oslo.


– Her skal det selvfølgelig være inertluft, da selv et lite branntilløp ville forårsaket stor skade, og slukking med konvensjonelle metoder som eksempelvis vann, er like uaktuelt.

Les mer...

2018-06-05 13.15

safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv