192011w1192011w2192011w3

Slik jobber en plastikkirurg

Klinikksjef, overlege og spesialist i plastisk og ortopedisk kirurgi Lars Haukeland, driver Klinikk Haukeland AS i Drammen. Han gir oss et innblikk i et yrke som er sterkt preget av tillit, ydmykhet og ærlighet.

– Plastikkirurgi synes jeg selv er et fantastisk fag!


Den tidligere overlegen ved Rikshospitalet og Fornebuklinikken, utstråler varme og trygghet fra første stund.


– Det er en kombinasjon av tekniske ferdigheter og kunnskaper du må tilegne deg over lang, lang tid med et stort volum av pasienter, sier Lars Haukeland og uttrykker at han ikke kunne tenke seg å jobbe med noe annet.


– Selv synes jeg at jeg har verdens beste jobb, smiler han.


Lang erfaring

Haukeland startet med å spesialisere seg innen ortopedi, men endte opp med den lange spesialiseringen plastikkirurgi. Etter endt spesialistutdannelse, ble han ansatt ved Rikshospitalet som overlege ved plastikkirurgisk avdeling. Veien gikk derfra videre til Drammen Private Sykehus, der han jobbet i ni år som partner og medisinsk faglig leder.


– Da det ble solgt sluttet jeg og jobbet noen år som overlege ved Fornebuklinikken, forteller Haukeland, som valgte å starte for seg selv med Klinikk Haukeland for to år siden.


Den lange erfaringen Haukeland har fått både gjennom jobber i det offentlige og private oppgjennom, har han tatt med seg videre til klinikken i Drammen. Det gjenspeiles i klinikkens helhetsinntrykk, som er både innbydende og rent. 


– Vi vil være en klinikk, men vi vil ikke ha duftlys, chai-te, mørke farger og dunkel belysning overalt. Vi vil jo fremstå som en ren, klinisk klinikk, samtidig som vi ikke skal se ut som et mottak på akuttsykehuset, forklarer han om den vanskelige balansegangen mellom klinikk og sykehus.



Den viktige pasientdialogen

Som klinikksjef og ansvarlig lege ved en klinikk er det en god del ansvar som følger med. Men i tillegg til det praktiske ansvaret, synes Haukeland det er minst like viktig å skape en god kjemi med sine pasienter. Klinikk Haukeland lover sine pasienter en tydelig kommunikasjon i form av tydeliggjøring av potensielle komplikasjoner og forventninger – og ikke minst begrensninger ved operasjonen i forhold til sluttresultatet.


– Det å få pasientene til å føle seg vel og trygge er en minst like viktig del av det. Det å operere seg er for mange veldig skummelt, særlig når du ikke må!


Teamet på Klinikk Haukeland består av en gjeng med dyktige fagpersoner med lang erfaring innen sine områder. Karkirurg Rune Eggum opererer åreknuter ved hjelp av en presis og effektiv teknikk, plastikkirurg Kjetil Stubberud er spesialisert i rekonstruksjon av bryst, og kosmetisk sykepleier Linn Røste Moe, utfører injeksjons- og hudbehandlinger ved klinikken. Anestesisykepleiere bistår alltid ved plastikkoperasjoner, og ivaretar pasientenes trygghet.


–  Bare en liten ting som hvordan man tas imot i resepsjonen er superviktig. Det er også veldig viktig hvordan operasjonspersonalet fremstår og hvilken trygghet de utstråler. De skal tross alt legge deg i narkose, sier Haukeland.


Driver seriøst i en useriøs bransje

Klinikk Haukeland har et bredt spekter av behandlinger, både innenfor det plastisk rekonstruktive og kosmetiske området. De tilbyr også behandling mot åreknuter, som Haukeland anser er et kosmetisk problem for de aller fleste.


I det som Dr. Haukeland anser er en jungel av kosmetiske klinikker, er han overveldet av responsen de har fått. Pasientene kommer fra Oslo, Østfold, Buskerud, Vestfold og Telemark, og mange vil opereres akkurat her fordi de vet at de er i gode hender hos en seriøs klinikk.


– Vi har forsøkt å fremstå som en plastikkirurgisk klinikk og ikke et sted for leppefylling for 18 år gamle jenter, sier Haukeland, som er svært nøye med aldersgrense i forhold til inngrepene han utfører.


 – Inngrepene er rutinepreget og standardisert, og det er sjelden det er uheldige hendelser. Men man må alltid være på alerten, for det er ikke helt som å farge håret, smiler plastikkirurgen.

Les mer...

2019-05-02 12.45

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...

    Kontaktinformasjon

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    Arkiv