ghl4ghl1ghl5ghl3ghl2

Det ukjente grepet som øker verdien på boligen din

En vakker velstelt hage og gårdsplass, har mye å si når du skal selge boligen din. – Du får et helt annet førsteinntrykk, og eiendomsverdien stiger, mener Roar Kjendalen i GHL Hage & Landskap.

I likhet med i fjor, innebærer denne sommeren en ferie hjemme i hagen for de fleste av oss. Grenlandsbedriften GHL Hage & Landskap, står giv akt for å oppfylle hagedrømmen til sine kunder i privatmarkedet – enten du vil nyte en sommer omringet av et vakkert hagemiljø, eller om du vil tenke langsiktig og øke verdien på boligen din gjennom en flott og innbydende hage – kanskje til og med et svømmebasseng? 



– En flott hage og gårdsplass tilfører mye penger inn i eiendommen. Jeg er helt overbevist om at hvis du skal kjøpe en bolig og går ut i hagen, og kommer til en nedslitt hage, da velger du heller en annen bolig der både hagen og inngangspartiet er velstelt. Eller legger inn et mye lavere bud. 

 
Det er førsteinntrykk som gjør at eiendomsverdien stiger, noe vi gjør folk oppmerksomme på, forteller daglig leder i GHL Hage & Landskap, Roar Kjendalen.  


GHL Gruppen – et holdingselskap med flere greiner
GHL Hage og Landskap, ble startet under et annet navn i 1989, av Roar og en kamerat. Roar overtok alle aksjene i 1993-1994, og gjorde i 1999 om selskapet til Grenland Hage & Landskap. I fjor skjedde det store forandringer selskapet; nye logoer ble designet, og en selskapsstruktur ble dannet. Fra i fjor vår, ble de for første gang kjent som GHL Hage og Landskap. Bedriften blir i dag eid av et holdingselskap som heter GHL Gruppen der flere underselskaper forgreines.  



– I GHL Gruppen finnes det et utleieselskap som heter GHL Utleie, GHL Eiendom, et eiendomsselskap som eier eiendommene og tomter. Vi har også et selskap heter Norsk Erosjon & Flomsikring, som har samme logo, men ulike farger. Dette selskapet tar på seg jobber med forebyggende tiltak for erosjon, ras og flom, opprydding av søppel i strandsonen, elver og i våtmarker. Det utfører også anleggsarbeid i områder med bløt og ustabile grunnforhold eller behov for lang rekkevidde. Jeg er også medeier i et selskap som ligger ved siden av konsernet, som heter GHL Fjernvarme.  


Roar utdyper videre at GHL Hage og Landskap er delt inn i tre hovedavdelinger: Én avdeling som jobber med arkitektur, byggesak og prosjektering, én annen avdeling som jobber med det GHL Hage & Landskap tradisjonelt sett har jobbet med hele tiden; anlegg og anleggsgartner. 

 
Den siste avdelingen jobber ved siden av med å sette opp hus og er forhandler av ARCHiHUS i gamle Telemark. Der har de ansatt både betongarbeidere og tømrere, med egne avdelingsledere på henholdsvis bygg og betong. Selv er Roar avdelingsleder på planavdelingen.  



Tro mot sitt konsept
For GHL Hage & Landskap, har den store bredden hele tiden vært deres fremste styrke. 


– Vi står for kvalitet! Varemerket vårt har alltid vært at vi har vært omstillingsdyktige. Vi hiver oss rundt, og har vært tro mot konseptet vårt. Vi har vært tro mot å være i privatmarkedet, og hatt en tradisjon for å være gode mot sluttforbrukeren, forteller Roar.  


Han forklarer at de er svært nøye med å tilpasse informasjonen til kunden, slik at privatpersoner kan tilegne seg kunnskapen de formidler på fagnivå, men på en enkel og pedagogisk måte. Roar oppfordrer derfor privatkunder til å velge dem istedenfor en aktør innen prosjektmarkedet, som ofte bruker faguttrykk som en privatperson ikke alltid forstår. 


– Det er en helt annen verden! Vi kan ikke bare snakke fag ute hos forbruker, for der må du skjønne hva vi mener. Det er noe som vi har vært gode på, smiler Roar bekreftende.  


En seriøs aktør
Med flere landskapsarkitekter på huset, er GHL Hage & Landskap mer enn villige til å lytte til alle dine planer og idéer – og realisere dem gjennom en ferdigtegnet planprosess, som deretter gir et godt grunnlag for å innhente et godt tilbud.  


At Grenlandsbedriften har alt på det tørre, oppfatter mange som en stor trygghet, tatt i betraktning at hagemiljø faktisk er en stor investering for mange. De har en reklamasjonsrett ihht. Håndverkstjenesteloven på fem år, som andre håndverkere.  


– Vi holder tiden. Om vi lover å være ferdige på fredag, så er vi normalt sett ferdige på torsdag. Mange vil nok oppleve oss som litt vel skriftlige, for vi er nøye og vil ha ny underskrift på endringsmeldingen om kunden kommer med tilleggsordre, men – regningen og fristene stemmer alltid med det som var på tilbudet, dersom du selv ikke har gjort noen tilleggsvalg, avslutter Roar. 




Les mer...

2021-08-01 12.30

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    Arkiv