185038w2185038w3185038w1185038w4

Presser for utvikling i frisørutdanning

Norske Frisører og Velværebedrifter (NFVB) gir din bedrift en tryggere hverdag og sikrer deg bedre rammebetingelser. NFVB jobber nå med ti konkrete strategiske utviklingsprosjekter som skal modernisere og styrke bransjen og faget!

– Vi dekker ca. 70 prosent av omsetningen av frisør-Norge i dag, sier administrerende i NFVB Anne Mari Halsan.


Arbeidsgiverorganisasjonen i frisør- og velværebransjen tilbyr i tillegg til politisk arbeide juridisk hjelp, forsikring, pensjonsordning, rådgiving og nyttige verktøy med mer til sine medlemmer. Blant dem finnes blant annet Raise Gruppen, Modern Design, På Håret, Austerog Adam og Eva.


– Vi har alle de store, de fleste av de mellomstore og en del av de minste av frisørbedriftene. For noen år siden begynte vi også å jobbe med velværesiden med fokus på hudpleie, sier Halsan.


NFVB jobber blant annet for å få til en utdannelse som gir et fagbrev i hudpleie som ikke finnes i dag.


Ved å kunne tilby en fagbrevutdannelse vil man kunne tiltrekke seg de som ønsker å utvikle seg selv og sin egen bedrift, i tillegg til å være en garanti for faglighet for kunder.


– Da vil hudpleiebransjen få en profesjonalitet og seriøsitet i seg som de i dag sliter litt med. 


185038w4


– Yrkesfagutdannede ungdom er sterkt etterspurt av næringslivet i dag, og dette vil bare øke fremover. For å få utdannet nok fagfolk må yrkesfag oppnå samme status som studiespesialisering og akademiske utdanninger. Vi jobber derfor nå blant annet med å designe et modulbasert utdanningsopplegg for høyere yrkesfaglig utdanning på nivå med akademiske bachelor-utdanninger, en yrkesbachelor.


Organisasjonen har 30 lokale NFVB-laug rundt i landet, samt en Fylkeskontakt i hvert fylke. Disse jobber for å sikre det lokale næringslivet best mulige rammer, og er i aktiv dialog med lokale skoleledere og rådgivere for å fremme kunnskap og kvalitet i og om yrkesfagene.


– Vi har utrolig flinke folk som stiller opp på politiske møter, utdanningsmesser og skoler og sprer det glade budskap, smiler Halsan.


I 2020 legges det opp til nye læreplaner i alle fag i Norge, og NFVB vil da kunne tilby en ny type fordypning innen frisørfaget i den videregående skolen.


– Vi vil tilby mulighet for en fordypning i frisørutdannelsen, for eksempel i maskuline teknikker slik at gutta som har litt mindre lyst til å drive med feminine disipliner som brudepynt og makeup skal få muligheten til å kunne gå i dybden på barbering og andre maskuline disipliner det som en del av svennebrevet, sier hun.


Frisør-Norge får inn 600 nye lærlinger i frisørfaget hvert år og Halsan understreker viktigheten av å bygge oppunder trygghet og selvtillit i en bransje hvor lærlingene får fagbrev hos bedriften.


– Mange som kommer til oss sliter kanskje med usikkerhet og der er frisørbransjen utrolig flinke til å ta vare på de som kommer inn i salongene hvert år. Bransjen viser et samfunnsansvar og engasjement og det er veldig fint å få jobbe med, smiler hun. 


185038w1

Les mer...

2019-01-04 14.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
safeline4

Smart teknologi gjør dette til framtidens heis

Artikkel SafeLine har levert heisalarmsystemer siden 90-tallet, og er en stor aktør i Europa med over 350 000 installasjoner. Nå lanseres SafeLine LYRA – enheten som digitaliserer heistrafikken, forutser vedlikehold...

    Kontaktinformasjon

    • Norske frisør- og velværebedrifter
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      23 08 79 60
    • Adresse:
      Besøksadresse: Middelthuns gate 27, 0368 Oslo
      Postadresse: Postboks 7017 Majorstuen, 0306 Oslo
    national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

    Å jobbe som vikar

    Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    Arkiv