183075183075dss183075dss

Litt bedre enn andre bra vinduer 

Albinvindu AS skaper og monterer vinduer og dører slik de så ut før i tiden. – Vi har spesialisert oss på gamle stilarter og verneverdige hus- men leverer alt.

Vi sitter ute i varmt sommervær med Geir Albin og hans kone Kari. Sammen driver de Albin vindu AS – og det er en ren fornøyelse å høre hvordan det engasjerte ekteparet brenner for sin kvalitetsbevisste produksjon av spesialtilpassede dører og vinduer.


Vi går tilbake i tid, nærmere bestemt 1978 i Sandefjord. Da jobbet Geir i et vindusproduksjonsfirma der han lærte seg vindusproduksjon fra A til Å.

– Jeg har alltid vært interessert i gamle bygg – ja, bygg i det hele tatt.


Kompetansen økte i takt med at årene gikk, og i 1996 fant han ut at han ville starte for seg selv.

Albinvindu ble en realitet i 1998. Geir har opparbeidet seg en enorm kunnskap i løpet av sine 40 år som yrkesaktiv i bransjen, og det er spesielt på trevinduer at man ser det unike håndlaget han har i å lage vinduer i tro kopi av ulike stilarter.


– Per dags dato produserer vi alle typer vinduer i tre, PVC, tre/aluminium og aluminium, men det er gamle stilarter som er vår spesialitet. Mange spør hvorfor de skal velge Albinvindu, og det er på grunn av de små detaljene og overflatebehandlingen. Våre treprofiler leveres i kvistfri laminert furu. Alle våre overflater er behandlet med tre strøk maling og håndsliping mellom hvert strøk. Resultatet er glattere overflate, mer værbestandig og lenger holdbarhet.


– I år lanserte vi et moderne «koblet vindu» med kun én vindusramme. Tradisjonelt har dette vinduet to rammer som er koblet sammen og fire sider som må rengjøres. Vi har bevart alle detaljer, men byttet kittfals med trefals og forenklet vasking og vedlikehold. Dette vinduet har fått navnet «Albin Old»


Albinvindu leverer også massiv eik i beste kvalitet. Ekteparet forteller at de nettopp leverte en ganske stor eikeordre på dører og vinduer, hvorpå kunden ringte dem og sa at: «dette var de flotteste vinduene jeg noen gang har sett!»

De opplever en økt forespørsel fra entreprenører og arkitekter.


– Det er gøy at arkitekter anbefaler oss! Vi blir utfordret på de minste detaljer fra fargen på glasset til sprosser i bestemte profiler og dybden på spacer. Vi har også levert enorme fasadeglass til shoppingsentre med motoriserte skyvedører. Ja, hverdagen er spennende og variert, forteller Geir.


Fleksibilitet er et stort nøkkelord for Albinvindu, og de gjør sitt ytterste for å produsere dører og vinduer etter kundens eksakte ønske. De lager runde vinduer og buede vinduer, og ytterdører etter bilder.

– 90 prosent av bildene vi får, kan vi produsere mer eller mindre tilsvarende.


Geir forteller om et prosjekt på Vestbanegården i Drammen, der han fikk i oppdrag å kopiere 105 vinduer og 36 dører. Det endte med at Vestbanegården fikk verneprisen.


– Jeg tok alle målene selv og visste ikke hvor i bygget jeg var til slutt, sier Geir lattermildt.


– Nå skal vi levere «Albin Old» til Gimle terrasse og tre gamle hus på Nordstrand. Store prosjekter som krever konsentrasjon og presisjon. Vi regner på millimeterne for å få alle vindusflater til å flukte. Fasaden skal være nøyaktig og harmonisk, det er viktig for oss!

Les mer...

2018-06-05 12.15

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

    Kontaktinformasjon

    • Albinvindu AS
    • E-post
    • Hjemmeside
    • Telefon:
      97 97 95 95
    • Adresse:
      Mølleråsveien 10, 3216 Sandefjord
    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv