granconsult6granconsult1granconsult3granconsult4granconsult5granconsult7granconsult8

Lite og personlig byggefirma briljerer på komplekse oppdrag

Gran Consult AS på Nannestad, har spesialisert seg på oppføring av stålbygg, men utfører alt innen blikkenslagertjenester, rehabiliteringsoppdrag og taktekking. – Vi er store nok til å ta store og komplekse oppdrag, fastslår byggmester Kenneth Gran.

Byggefirmaet Gran Consult AS på Nannestad, utfører blikkenslagertjenester, rehabiliteringsoppdrag, taktekking og oppføring av stålbygg i Oslo og omegn. Firmaet har spesialisert seg på oppføring av stålbygg – helt fra søknadsprosess til fullført bygg, og alt som ligger mellom. Man disponerer også et dedikert blikkenslagerverksted, utstyrt med toppmoderne knekkemaskiner, og har dessuten kompetanse til å levere skreddersydde beslag og blikkenslagertjenester til boligprodusenter. 



Har mange bein å stå på 
Eier og daglig leder Ronny Gran, overtok Gran Consult i 2001 etter sin far; Tormod Gran, og har drevet det siden den gang – etter hvert med sine to sønner ved sin side.  



– Siden faren min drev med regnskap og jeg var håndverker, tok jeg over hans AS og gjorde det om til en håndverksbedrift. Jeg overtok og valgte å beholde navnet Gran Consult, forteller Ronny innledningsvis.  


Ronny jobbet mer eller mindre alene i rundt fire år. Etter hvert ble Ronny nødt til å ansette flere folk, og i dag består Gran Consult av en god gjeng på elleve ansatte.  


– Vi har mange bein å stå på, konstaterer Ronny muntert. Vi er tre tømrere, én byggmester og et par blikkenslagere, og begge sønnene mine har 25 prosent hver av aksjene og er med på å styre selskapet, forteller han videre.   


Per i dag jobber Gran Consult hovedsakelig med stålbygg, hvor de er en erfaren aktør innen oppføring av alle mulige stålbygg. Ifølge Ronny kan de montere et tusen kvadratmeter stort bygg på intet mindre enn seks uker – noe hverken snekkere eller andre håndverkere er i nærheten av å matche. 


– Kostnaden er omtrent lik, men byggetiden er mye kortere på stål kontra treverk. Siden håndverkere koster penger, så er det derfor mye å spare på å velge stål, konstaterer Ronny, som utdyper at de er konkurransedyktige på bygg ned til 150 kvadratmeter. 


Fra fjøs til kulturhus
Oppdragene på stålbygg varierer, og inkluderer alt fra gårdbrukere som trenger både uisolerte og isolerte bygg til fjøsdrift, verksted eller skjul, til større næringsbygg og til og med kulturhus.  


– Vi monterer også stålbygg for AN Bygg på Maura, og alt de selger setter vi opp. Vi har blant annet satt opp kulturhuset i Nannestad i samarbeid med AN Bygg, som egentlig er et stålbygg som er kledd med treverk og skifer på taket, forteller Ronny.   


Per i dag har Gran Consult tre stålbygg under oppføring, men nedgangen i bransjen har heldigvis ikke nådd firmaet helt enda. Ronny merker at ordreinngangen går litt trått, spesielt på de store jobbene – en naturlig konsekvens av at det er stille og rolig også hos deres underleverandører.   



– Etter henvendelse har vi innredet minilager for kunde, blant annet på Sand og i Lillehammer. Det er boder på rundt åtte til ti kvadratmeter, bestående av blikkvegger- og dører. Vi tar gjerne slike mindre oppdrag innimellom, og vi kan bevege oss ganske langt geografisk; vi reiser til Oppland, Hedmark, Viken og Oslo, sier Ronny. 


Store nok 
Sønnen Kenneth, er faglig leder og byggmester i Gran Consult, mens sønnen Morten, som har jobbet her i over ti år, er ansvarlig for det meste i bedriften og tar mest sannsynlig over som daglig leder fra neste år. 


– Jeg tror jeg og Kenneth har samme fremtidsplaner, og det er å få han ut, sier Morten og titter spøkefullt på faren.  


– Vi ønsker å bli førstevalget i markedet slik at kunder kan ringe oss når de trenger hjelp, utdyper Morten om byggefirmaets fremtidsplaner.   


Familien Gran ser tross alt lyst på tilværelsen da de befinner seg på «riktig» side av markedet. Bedrifter har ofte en helt annen investeringshorisont enn privatkunder, siden det ofte kan være en god investering å sette opp et nytt produksjonsbygg for å øke omsetningen på sikt.  


Kenneth presiserer at Gran Consult til tross for sin størrelse, er mer enn store nok til å ta på seg de mer komplekse oppdragene.  


– Det har vi vist at vi kan. Vi er ikke så store i størrelse, men vi er små nok til å være personlige, samtidig som vi er store nok til å ta store og komplekse oppdrag, fastslår Kenneth Gran med et smil.  

Les mer...

2024-02-01 10.30

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
sorbetong1

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Artikkel Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv