184055-4184055-3184055-5184055-2184055-1

Sunnmøringar som har fått det til

Den vakre bygdebyen mellom fjord og fjell på indre Sunnmøre har store namn på lista over produsentar. Stranda kommune har også kø av produsentar i småskala, som leverer høg kvalitet over tid.

Vi kan nemne Grilstad, med både Stranda Spekemat og Tind Spekevarer. For ikkje å gløyme Norsk Sjømat, med sin berømte røykalaks og ørret, men dei har også Orkla med Pizza Grandiosa og Vestlandslefsa. Til gjesten sin fordel er det levering på trappa, rykande ferskt, direkte frå produksjonen til kjøkkendøra. 


Tenk å få vere kjøkkensjef i denne bygda - det må då vere verdas beste jobb! Anders Adolfsson er særs einig. Han var på rett stad til rett tid, og jobba for få dei lokale råvarene inn i menyane. Stranda Hotel driv i tillegg til hotellrestaurant, også tre fjellrestaurantar på Strandafjellet. Det sagnomsuste fjellet som har ein av verdas beste offpiste skianlegg på vinteren, og ein fantastisk sommardestinasjon.


184055-2


Fleire og fleire oppdagar spektakulære Stranda Fjord Gondol, opp til 1067 meter over havet, og Fjord Panorama Restaurant, på 1042 meter over havet. Anlegget kan vise til ein auke  300 prosent i besøkstal for 2018, opplyser ei sprudlande engasjert Line Løseth i Strandafjellet Resort.  


Ho viser til at i eit lite samfunn med berre 3800 innbyggjarar, så er ikkje dette berre stort, det er «amen og halleluja»! 


Sunnmørsk gründerånd presenterte seg spesielt sterk på Stranda  den gamle banken, som tente som kommuna sitt rådhus, vart ståande tomt. Då gjekk bygdefolket saman og endra bygget til ei storstove, som viser fram mykje av det Stranda har å by på. 


184055-5



No er bygget fått namnet «Skinkerådhuset», og lokalet i hovudetasjen er innreidd og møblert. Dette er gjort med kyndig hand av Slettvoll, med lekre moderne møblar for at god mat og drikke skal ha dei flottaste rammene. Lokalet tenar no som inspirasjonskjøkken, møtelokale og selskapslokale for firma og leverandørar, samt ein og annan matbloggar eller kjendiskokk skal få leike seg med Stranda sine råvarer, fortel Oskar Gjærde, direktør forretningsutvikling i konsernadministrasjonen til Grilstad. 


Stranda Hotel var 100 år i 2017, då fekk dei pussa opp og renovert alle rom. Hotellet fekk også 4 stjerner, som takk for arbeidet. Der også brukte dei lokale krefter, der Ekornes frå nabobygda Sykkylven, fekk æra av å innreie hotellet.


184055-3


- Vi har 62 rom, møterom, lobbybar med open peis og hotellrestaurant der menyen er mynta på lokale råvarer heile året rundt, seier Løseth til Det Norske Bransjemagasinet. Ho fortel at dei står klare til innrykk av grupper, med stort fokus på mat- og drikkeopplevingar. For mange vel å ta turen til Stranda. 


- Vi har både grupper på strategimøter, ledergrupper og mange andre som kjem med fly til Vigra. Vi ordnar heile opphaldet 100 prosent frå dei landar til dei reiser igjen. Alt frå transport, mat og drikke, overnatting og møtefasilitetar. Det vert også ordna med aktivitetar som kajakk, fjelltur, toppturar med meir gjennom vår aktivitetsleverandø, Uteguiden. Dette omfattar også skidag på Strandafjellet, ribbåt på fjorden eller fjordcruise med skyssbåten MS Bruvik på den verdsberømte Geirangerfjorden. 



184055-4


Stranda byr også på festivalar, som mellom anna Stranda Porter & Stout Festival, siste helga i oktober. Der samlar ein eliten av leverandørar i proffmarknaden til workshop og messe torsdag, for å treffe eliten innan hotell, service og reiseliv i regionen. Fredag er det bryggartevling i kulturhuset før ølfestivalen opnar på hotellet.  


Dette er helga å reise til Stranda for dei som brenn for tradisjonar og kulturen innan ølbrygging.  Stranda hotel har sidan byrjinga på 2016 hatt ein stor stall av lokale bryggeri i sitt utval. Vi er stolte av å kunne tilby over 70 ulike typar. Velkomen til Stranda, seier ei smilande Line Løseth.  


Les mer...

2018-10-10 11:00

184052w2

Utmerker seg i et mettet marked

Artikkel Mikrobryggeriene har siden starten på 2000-tallet leitet seg frem langs hele Norge. I dag finnes det nesten for mange mikrobryggerier. – Skal du overleve i dette markedet her må du ha noe unikt, og du...
184043w1

Tar du vare på lokalmiljøet ditt?

Artikkel Ved å handle nærprodusert, gir du tilbake til nærområdet gjennom å støtte lokale virksomheter. Norge blir ikke det samme uten lokale initiativ som Ystgård Gartneri.
    Norskkunsthandverk

    Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

    Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

    IMG_3765

    Jakten på naturlig skjønnhet

    Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

    Ann-Kristin-Ytreberg-3

    Redder miljøet - én bedrift av gangen

    Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

    Arkiv