Bedre hukommelse med fisk

Flere studier viser at fiskefett og omega-3 har betydning for konsentrasjons- og læringsevne.

Ifølge Bramat.no er fisk viktig for hjernens vekst og utvikling og kan gi bedre konsentrasjon, prestasjon og humør. Studiene som er gjort har vist varierte resultater. En undersøkelse har påvist positive effekter av omega-3 fettsyrer i forhold til kognitive prestasjoner. En annen viste at daglig tilførsel av flere ulike vitaminer førte til bedre verbale ferdigheter og hukommelse.


- Når jeg spør folk om de spiser fisk, og de svarer nei, glemmer de ofte det de får i seg utenom middagsmåltidene. De glemmer kanskje at de har spist makrell i tomat i lunsjen. Da har de fått i seg mer enn nok omega-3 , sier Livar Frøyland til Nasjonalt institutt for ernærings- og sjømatforskning (NIFES), der han også er forskningsdirektør.


Noen mener også at omega-3 fettsyrer kan påvirke den mentale helsen. Uavhengige studier har funnet ut at deprimerte personer har mindre av de fettsyrene i blodet enn personer som ikke er deprimert. En tilførsel av omega-3 har også i noen tilfeller vist en lindrende effekt på depressive symptomer.

Les mer...

2017-10-30 13.15

stedarkitektur3

Arkitektkontor i Skien løser arkitektoniske utfordringer med en kreativ tilnærming

Artikkel STED Arkitektur består av fagkyndige arkitekter med lang og variert erfaring, som løser utfordringer på en kreativ og nyskapende måte. – Kreativitet er en stor del av faget vårt, konstaterer daglig leder...
ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

vidaxl

Fem måter å nyte mer tid utendørs

Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

Arkiv