183018183018f183018fhg183018fk183018dp183018dd183018d

Gamlefar i byggebransjen

Terje Halsan AS har noe veldig få kan skryte av – firmaet har vært over 70 år i anleggsbransjen. Maskinentreprenør- og transportfirmaet krediterer suksessen til en solid maskinpark og fleksible ansatte.

«Hurtigst og best døgnet rundt» – mottoet er like aktuelt i dag som i 1947 da Terje Halsan startet firmaet med hest og kjerre. I 1986 overtok sønnen Kristen. Hestene er nå erstattet med andre type hestekrefter. Maskinparken inneholder blant annet seks hjullastere, tolv gravemaskiner, tre kranbiler, tre containerbiler, sugebil, boreutstyr og containere blant mye annet.


– Vi er et entreprenør og transportfirma som blant annet driver med grunnarbeid, transport og masseforflytning, samt levering av stein og grus. I tillegg driver vi med brøyting på vinteren. Da er det klart det hjelper med en kraftig maskinpark, smiler prosjektleder for Terje Halsan AS Håvard Jentoftsen, som har 24 år i bedriften.

Utvider prosjektstørrelse
Det største prosjektet bedriften har vært i ledelsen for er stedsutviklingsprosjektet Glomfjord sentrum. Terje Halsan AS har vært hovedentreprenør for utbyggingen. De er i tillegg med på oppgraderingen av skole, omsorgssenter og bofellesskap i kommunesenteret Ørnes i Meløy kommune.


– Vi har vært heldige og har hatt tre store prosjekter i Ørnes nå, sier Jentoftsen.
Glomfjord sentrum var det første store prosjektet firmaet var hovedentreprenør for. Nå har de bestått ’arbeidsprøven’ og utvider til større prosjekter i fremtiden.

183018fhg


Mangfold av egenskaper
Kristen Halsan leder selskapet til en solid årsomsetning, og har blitt tildelt Meløy kommunes næringspris, i tillegg til å oppnå status som gasellebedrift. En fleksibel stab med et mangfold av forskjellige egenskaper understreker Jentoftsen som bedriftens unike fordel.

– Vi er utrolig godt hjulpet med de ansatte vi har. De snur fort på hælen og er kjappe med å omstille seg. Slik sett er vi kanskje heldigere stilt enn mange andre.

– Kraftig maskinpark
Maskin og lastebilparken reflekterer bedriftens store spenn i arbeidsoppdrag. I tillegg til utstyr for frakting av masser har de blant annet suge- og spylebil, sidelaster, utstyr for maskinflytting, komprimatorer, kostemaskin og komprimeringsutstyr. Massene de bruker blir fraktet med båt fra Tomma, en øy utenfor Nesna.

Firmaet eier og drifter også containerhavnen Meløy Havnebygg, kaianlegget til virksomheten brukes blant annet til utskipingen av gjødsel fra Yara og annet gods.

– Vi drifter et godkjent anlegg for mottak av restavfall, trevirke, betong og jern.

Bedriften har et anleggsområde med stort areal der vi kan tilby lagringsplass både utvendig og innvendig, kaldt eller varmt.

 

Skryt for boligrigg

Utleie av boligrigg som består av 30 moderne enheter med minikjøkken, toalett og dusj. I tillegg til felles garderober, kjøkken og oppholdsrom.

– Vi får gode tilbakemeldinger på riggen som er oppdatert og fin i forhold til mange andre rigger som finnes.


183018fk


Overlever ikke på brøyting
Gjennom vinteren gjør telene en stopp for grunnarbeidet for Terje Halsan AS, og firmaet tilbyr brøyting for industriparken og private veier. De siste årene har det vært lite med snø. Prosjektleder Jentoftsen forteller brøyting alene ikke hadde fått de gjennom vinteren økonomisk.


– Vi hadde nok ikke overlevd på brøytingen alene uten andre prosjekter og våre container og kranbiloppdrag sier han.


I over 70 år har bedriften blitt drevet av familien, og sønnene og datteren til Kristen er alle ansatt i familieselskapet.

Les mer...

2018-05-29 14:30

194002w1

Faghandelen i sentrum

Artikkel Fagkunnskap kombinert med tidsriktig design skal få svanen i Drammen sentrum til å ta av.
193030w4

Vaskerom: Trenden som tar av

Artikkel Skal vi tro rørleggeren Tormod Lindekleiv, er et fullt utstyrt vaskerom nå blitt en betegnelse på full komfort i våre hjem.

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv