184019184019bfr184019 ff20180314_170450184019d184019eqa184019olpø184019re184019ree

Skaper nytt liv for brukte hvitevarer

Grønne Hvitevarer i Bergen tilbyr brukte hvitevarer til knallpriser. Spar miljøet og lommeboka ved å velge ombruk.

Skal du ha et kjøleskap til hytta, en vaskemaskin til utleieboligen eller en komfyr som student, eller om du rett og slett bare vil velge gjenbruk foran å kjøpe nytt – Grønne Hvitevarer er alternativet for deg. Både gjenbruk og B-varer finnes blant sortimentet, og alle varene kommer med seks måneder garanti.


– Vi har alt av hvitevarer. Vi har bare vært åpen i tre måneder og får 60-80 hvitevarer inn hver 14. dag som går like fort ut igjen, sier daglig leder Simen G. Strindberg. 

 

Grønne Hvitevarer er en utvidelse av Norsk Ombruk, en gruppe som gjennom samarbeid med Miljødepartementet fokuserer på reproduksjon av brukte hvitevarer.  Disse plukker de ut fra en gjenvinningsstasjon i Vestfold og produkter levert som B-varer, og som blir testet og godkjent for videre bruk.

I butikken på Kokstadveien 9, like ved Rema 1000, finnes oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, kombiskap, kjøleskap, frys, induksjonstopper, steikeovner, komfyrer og mer. Varer som er levert som avfall får gjerne opp til 10-15 år nytt liv.


184019re


– B-varer er varer som har fått seg en liten skramme som ikke kan selges hos forhandlere. Norsk Ombruk avtale med Ikea, Lefdal og Elkjøp i Norge. De kan kjøpe det rimelig istedenfor at det blir sendt tilbake og destrueres, sier Strindberg.


Norsk Ombruk er knappe fem år gamle, og har etablert butikker i Oslo, Bergen og Trondheim. Bærekraftig utvikling som sparer energi, CO2utslipp og ressurser er målet.


– Norsk Ombruk har nå startet opp avdeling i Danmark, og vi håper at dette skal bli like populært i nabolandet vårt.

Grønne Hvitevarer har to ansatte i butikken i tillegg til én sjåfør, og tilbyr foreløpig gratis levering og hjelp til montering. De tar også med seg gamle hvitevarer.


– Nå kommer snart studentene til byen, så da håper vi på å nå ut til dem også, sier daglig leder.


Hvitevarene blir annonsert på Finn.no og Facebook, men Stindberg oppfordrer nye kunder til å komme innom butikken for å se hva de har.


– Vi kan gjerne sende bilder av det vi har på lager, men vi vil gjerne at folk kommer innom for å se hva vi har å by på. Det er overraskende mange som skryter av konseptet, sier han fornøyd.


184019eqa

Les mer...

2018-08-06 10:45

193032w1

Håndterer du passord sikkert i din bedrift?

Artikkel Dårlig oppbevarte passord og usikker deling av informasjon kan gjøre din bedrift sårbar. Ellera AS har utviklet et produkt for trygg lagring og deling av sensitiv informasjon, som kombinerer brukervennlighet...
194005w3

– Den vanligste grunnen er at man ikke lenger identifiserer seg med tatoveringene sine

Artikkel Remove AS fjerner tatoveringer – og dermed også dårlig selvfølelse knyttet til tatoveringene man ikke lenger ønsker å ha.

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv