184019184019bfr184019 ff20180314_170450184019d184019eqa184019olpø184019re184019ree

Skaper nytt liv for brukte hvitevarer

Grønne Hvitevarer i Bergen tilbyr brukte hvitevarer til knallpriser. Spar miljøet og lommeboka ved å velge ombruk.

Skal du ha et kjøleskap til hytta, en vaskemaskin til utleieboligen eller en komfyr som student, eller om du rett og slett bare vil velge gjenbruk foran å kjøpe nytt – Grønne Hvitevarer er alternativet for deg. Både gjenbruk og B-varer finnes blant sortimentet, og alle varene kommer med seks måneder garanti.


– Vi har alt av hvitevarer. Vi har bare vært åpen i tre måneder og får 60-80 hvitevarer inn hver 14. dag som går like fort ut igjen, sier daglig leder Simen G. Strindberg. 

 

Grønne Hvitevarer er en utvidelse av Norsk Ombruk, en gruppe som gjennom samarbeid med Miljødepartementet fokuserer på reproduksjon av brukte hvitevarer.  Disse plukker de ut fra en gjenvinningsstasjon i Vestfold og produkter levert som B-varer, og som blir testet og godkjent for videre bruk.

I butikken på Kokstadveien 9, like ved Rema 1000, finnes oppvaskmaskin, vaskemaskin, tørketrommel, kombiskap, kjøleskap, frys, induksjonstopper, steikeovner, komfyrer og mer. Varer som er levert som avfall får gjerne opp til 10-15 år nytt liv.


184019re


– B-varer er varer som har fått seg en liten skramme som ikke kan selges hos forhandlere. Norsk Ombruk avtale med Ikea, Lefdal og Elkjøp i Norge. De kan kjøpe det rimelig istedenfor at det blir sendt tilbake og destrueres, sier Strindberg.


Norsk Ombruk er knappe fem år gamle, og har etablert butikker i Oslo, Bergen og Trondheim. Bærekraftig utvikling som sparer energi, CO2utslipp og ressurser er målet.


– Norsk Ombruk har nå startet opp avdeling i Danmark, og vi håper at dette skal bli like populært i nabolandet vårt.

Grønne Hvitevarer har to ansatte i butikken i tillegg til én sjåfør, og tilbyr foreløpig gratis levering og hjelp til montering. De tar også med seg gamle hvitevarer.


– Nå kommer snart studentene til byen, så da håper vi på å nå ut til dem også, sier daglig leder.


Hvitevarene blir annonsert på Finn.no og Facebook, men Stindberg oppfordrer nye kunder til å komme innom butikken for å se hva de har.


– Vi kan gjerne sende bilder av det vi har på lager, men vi vil gjerne at folk kommer innom for å se hva vi har å by på. Det er overraskende mange som skryter av konseptet, sier han fornøyd.


184019eqa

Les mer...

2018-08-06 10:45

185070w1

Fotterapeuten: Friske føtter er viktigere enn folk tror

Artikkel Nordmenn flest kan bli flinkere til å oppsøke hud- og fotterapeuten forebyggende. – Det er veldig viktig med føtter, understreker autorisert fotterapeut May Britt Briseid.
184048W2

Mikrobrygget øl for folket

Artikkel Glad i godt håndverksøl? Fjordfolk Mikrobryggeri i Sandefjord lager mikrobrygget øl for folket med tilhørende butikkutsalg. – Tilbakemeldingene sier at det er Norges største og flotteste ølutsalg!

  Kontaktinformasjon

  IMG_3765

  Jakten på naturlig skjønnhet

  Jan Thomas tar oss med på reisen til godt selvbilde og velvære

  Ann-Kristin-Ytreberg-3

  Redder miljøet - én bedrift av gangen

  Bedrift for bedrift, jobber stiftelsen Miljøfyrtårn seg fremover – eller tilbake, til en grønn planet.

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv