183013

IT-gründeren som ble totalentreprenør

IT-gründeren solgte foretaket til et amerikansk teleselskap og ble entreprenør. I dag har Strand 100 ansatte – og flere ønskes.

Det er en ganske så utrolig bedriftshistorie som ligger bak Sandefjord-selskapet. Tore Strand er utdannet økonom og gjorde det godt i IT-bransjen. Han var seriegründer, bygde opp selskaper, solgte disse og startet opp nye selskaper. Men da han solgte det siste IT-foretaket videre, valgte han å stanse opp.


Etter nøye vurdering bestemte han seg for å tenke nytt og satse på et annet felt. Høsten 2012 rullet han forsiktig i gang et nytt enkeltmannsforetak. Nøkkelen var å bruke de samme verktøyene han kjente så godt fra IT-bransjen; å bearbeide og analysere markedet.


– Det var enormt inspirerende å gå inn i en ny bransje, særlig med den tankegangen rundt nisjer og spesialisering som vi brukte i IT-selskapene som vi bygde opp. Bygg og anlegg er et marked med stor konkurranse og for å oppnå gode driftsmarginer som en nyetablert entreprenør valgte vi å etablere oss som nisjebedrift med spesialiserte arbeidere.


– Vi valgte derfor å sile ut den delen av anskaffelsesmarkedet som har med vinduer å gjøre. Tenk bare: Det selges mellom 600 000 og 800 000 vinduer i Norge i året. Våre kunder er borettslag, sameier, næringsbygg samt skoler, rådhus og andre offentlige bygninger i hele Sør-Norge.


Strand forklarer engasjert og forteller at de har vektlagt å ansette mennesker som liker å være spesialister.

– Dette har gitt oss et konkurransefortrinn i markedet. Spesialiseringen har gjort oss konkurransedyktige på pris i hele Sør-Norge samtidig som vår driftsmargin er over gjennomsnittet hos våre konkurrenter. Utfordringen ved å være en nisjebedrift er at vi trenger et større geografisk marked en andre selskaper av samme størrelse. 90% av Norges befolkning bor i Trøndelag og sørover. Dét markedet dekker vi med vår spesialiserte og mobile arbeidsstyrke, smiler Strand.


Strand-gruppen består i dag av Byggmester Strand, Strand Bemanning og Strand Entreprenør. Alle selskapene har egne ledergrupper, totalt er det over 100 ansatte landet over. Byggmester Strand er en vindu- og fasadeentreprenør som jobber med borettslag, sameier og næringsbygg, mens Strand Entreprenør tar seg av større prosjekter som totalentreprenør fra A til Å. Strand Bemanning tilbyr i tillegg til tradisjonell bemanning også seniorbemanning og leie av mann og maskin. 


Mann og Maskin tilbyr utleie av anleggsmaskiner med sjåfør, noe som er unikt i bemanningsbransje..

Byggmester Strand ønsker nå å kapitalisere på investeringen som er gjort i å bygge opp en mobil arbeidsstyrke som er spesialister på vindusbytte og fasaderehabilitering. Det vi konkret arbeider med er å lansere en egen merkevare innenfor skifte av vinduer. Tanken er at alle borettslag, sameier, næringsbygg, og lignende i Sør-Norge nå kan få skiftet sine vinduer av en spesialist som er konkurransedyktig både på pris og kvalitet.


Strand har brukt noen år med vekst på å legge det fundamentet de har i dag. Noe av det mest krevende, men også det de har mest igjen for, er en arbeidsstyrke som er hundre prosent mobil og spesialisert. Det gjør du ikke over natten, smiler Strand, for en snekker har gjerne ikke lyst til å dra så langt hjemmefra når han skal på jobb.

– Men fremtiden er mobilitet – og spesialisering. Prisene i bransjen stiger ikke i takt med lønn og generell prisstigning. For å opprettholde inntjeningen, må du ganske enkelt bli mer effektiv, og det blir du ikke uten å spesialisere deg, sier Strand.


Det ikke alle vet er at som styremedlem i et sameie eller borettslag kan du bli holdt erstatningsansvarlig og bøtelagt hvis entreprenøren for eksempel har manglende sikring på stillas.


– Vårt selskap leverer norske vinduer skiftet av en Norsk mesterbedrift, i tillegg ivaretar vi alle forhold rundt kvalitetssikring og HMS, slik at du som styremedlem kan være trygg på alt arbeid utføres i henhold til gjeldende regler og forskrifter.


– Strand sine selskaper har ytterligere vekstambisjoner og i tillegg til spesialisering og mobilitet er den menneskelige kapital viktig. Ivaretar du ikke dine medarbeidere blir alt annet er irrelevant, sier Tore Strand.

Les mer...

2018-05-22 08.30

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.

Kontaktinformasjon

article1

Beste stedene å campe i Norge

Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

Arkiv