172067172067d172067u

Hvordan blir du en god maskinfører?

Fingerspissfølelse, nøyaktighet og fagkunnskap er bare noen av egenskapene som gjør en god anleggsarbeider. Ove Inge Oksnes har kjørt gravemaskiner i 30 år, og har en forkjærlighet for naturstein. Med Oksnes Anlegg & Maskin AS på Kjerrgarden utfører han gravearbeid, transport- og mureroppdrag.

- Jeg jobber på hustomter, både på nybygg og rehabilitering, og tar mindre transportoppdrag av stein og singel. Det jeg liker mest og kanskje er best på, er murer-arbeid med naturstein. Som liten likte jeg puslespill, og tålmodigheten til å finne den rette brikken til puslespillet trenger jeg også når jeg skal finne den rette steinen. Ingen steiner er like.


- Fremover ønsker jeg meg flere og større mureroppdrag. Fordelen med naturstein er at den er mer vedlikeholdsfri enn for eksempel betong, og den eldes med fjellet og området rundt, sier han engasjert.

Med en 18-tonns gravemaskin svinger Oksnes stadig skuffa for privatkunder. I tillegg blir han leid inn til murer-oppdrag av Askøy-firmaet Soltvedt Maskin AS. Med fagbrev på tre forskjellige maskiner og lastebil-sertifikat, er han en allsidig og fleksibel arbeider.


- Noen kunder har alt klart, mens andre tar kontakt før de har tegninger og vil ha hjelp. Da kan jeg komme med forslag til endringer, hvis jeg ser at det finnes mer praktiske og bedre løsninger.

Etter en økning i oppdragsmengden tok Oksnes inn en lærling i februar. Etter endt praksis og fagbrev blir unggutten maskinfører. Lærlingen har begynt i det små med grusing og avretting av gårdsplasser, og kommer snart til å avansere til å være med på graving av grøfter, forklarer læremesteren.


172067u


- Tålmodigheten til å ta en vanskelig jobb er kanskje den største styrken min. Av og til er det nemlig vanskelig i starten av en gravejobb. Det kan være bratt, og man må ha roen for å ikke gjøre feil bevegelser. Det skal nemlig ikke mye til før en stein faller ned på et fortau. På den siste jobben jeg var innleid for Soltvedt Maskin AS i vinter murte jeg en åtte meter høy mur som var rett over et fortau. Da sprengte og pigget vi en hylle som jeg begynte å mure på.


- Uansett om det er graving av ei grøft eller en planeringsjobb, så prøver jeg å gjøre det skikkelig. Jeg er tålmodig, og anstrenger meg for å gjøre utfordrede jobber på en riktig og god måte. Jeg mener selv at jeg kan faget mitt og det jeg driver med. Og jeg er til å stole på. I tillegg er utførelsen og kvaliteten god, uansett om det er A- eller B-kvalitet på natursteinen jeg murer.

Les mer...

2017-05-30 17.00

bilskadekvinesdal1

Profesjonell og rask bilskadehåndtering hos godkjent skadeverksted i Kvinesdal

Artikkel Bilskade Kvinesdal er utstyrt med moderne teknologi for å håndtere alle typer karosseri- og chassis-skader. For forsikringsselskaper utfører bilskadeverkstedet ulike reparasjoner og utskiftninger av bilglass,...
DC984588-EAF3-4F54-8E1F-68583FAE913C_1

Hvorfor man bør benytte seg av sammenligningsverktøy når man skal velge mobilabonnement

Artikkel I en verden hvor mobiltelefonen er blitt en uunnværlig del av dagliglivet, er valget av riktig mobilabonnement mer kritisk enn noensinne. Med et mylder av tilbud fra en rekke operatører, kan det være en...

    Kontaktinformasjon

    • Oksnes Anlegg og Maskin AS
    • Telefon:
      472 02 166
    • Adresse:
      Oksnesvegen 85, 5314 Kjerrgarden
    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    hellofresh

    Hvordan skape mer hygge på kjøkkenet

    For mange er matlaging bare en av hverdagens plikter, en ndvendighet som nesten går på autopilot. Brødskiver smøres, poteter koker og oppvasken går, alt uten at du tar deg mye tid til å tenke over det. Kjøkkenet er gjerne ikke det første rommet du forbinder med hygge og kos, men vi mener det burde være det.

    Arkiv