sorbetong1sorbetong3sorbetong2sorbetong14sorbetong4sorbetong5sorbetong6sorbetong7sorbetong8sorbetong9sorbetong10sorbetong11sorbetong12sorbetong13

Tillit og samarbeid i fokus for nystartet betongfirma på Sørlandet

Sør Betong AS, er et nyetablert betongfirma som er lokalisert i Farsund og drives av to pålitelige håndverkere som setter kvalitet foran kvantitet.

Det Farsund-baserte betongfirmaet Sør Betong, leverer pålitelige betong- og murertjenester til prosjekter av varierende størrelse på Sørlandet. Sør Betong ble etablert i desember 2023, av de erfarne betongfagarbeiderne Henning Tjelta Ellingsen og Egil Vatne, som eier 40 prosent hver 


– Det begynte med at jeg jobbet på lageret hos Byggfag, og så ringte jeg Egil og fortalte at jeg ønsket å starte et betongfirma – i samarbeid med Byggfag, som også er med på eiersiden med 20 prosent, forteller daglig leder Henning Tjelta Ellingsen.  

Fra gulvstøping til systemforskaling 
Egil kommer fra Farsund, og er en dyktig snekker som tok fagbrevet i 2015 og jobbet ved Lista Bygg  2021 sammen med Henning, frem til oppstarten av Sør Betong i 2023. 

– Gjennom tidligere arbeidsforhold, har jeg og Henning fått en bred erfaring i alt fra gulvstøping til tradisjonell forskaling og systemforskaling. Denne erfaringen har vært en veldig god hjelp for oss nå som vi skal drive selvsier styreleder Egil Vatne 


Egil innrømmer at han var skeptisk til å starte noe selv i et marked som er preget av usikkerhet, spesielt siden han allerede hadde en trygg og god jobb. 

– Men Henning overtalte meg og klarte å få meg med til slutt, og det er jeg glad for, sier Egil og smiler  

– Man går noen runder med seg selv, og det er en ny erfaring – men forhåpentligvis en god erfaring. Det blir spennende, og nå ser vi frem til vår, fint vær og folk som har masse de skal fikse opp eller lage nytt, fortsetter den positive snekkeren.  

Sør Betongs tjenestespekter omfatter betongarbeid, der de tar ansvar for hele prosessen; fra grunnarbeid til ferdigstillelse. De håndterer også støpearbeid og forskaling for ulike typer prosjekter, og er dessuten dyktige på rehabilitering og skreddersydde betong- og murverk.  


– Vi driver med alt mulig innen forskaling og betong, men vi er helst i privatmarkedet siden vi tross alt bare er to mann, understreker Henning. Vi tar oss av garasjer, tak, plattinger, vegger, tilbygg og nybygg i privatmarkedet, og har flere lokale samarbeidspartnere på de andre fagene.  

Sterkere sammen 
Filosofien til Henning og Egil er at samarbeid skaper gode kontakter og gjør dem sterkere i markedet. Med et godt forhold til både tidligere arbeidsgivere og konkurrenter, samarbeider Sør Betong godt med alle.  

– Vi er lette å samarbeide med, og nå som markedet er så presset med stigende priser og høye renter, er det blitt et mye tøffere marked hvor man er helt avhengig av å gi og ta litt for å lykkes, poengterer Henning 

Selv om Sør Betong er relativt nystartet, er det mange som er nysgjerrige på den unge, nystartede betongfirmaet i Farsund. Det har resultert prising på langt flere jobber enn de hadde sett for seg, og stadig vekk kommer det henvendelser på mail og telefon.  

– Det gjør litt med selvtilliten, for jeg må innrømme at jeg var litt bekymret over konkurransen da vi startet. Det er mange flinke fagfolk her i området, men det virker som at folk er positive til oss  og da gjør vi noe rett, smiler Egil.  

Sør Betong tar på seg oppdrag over hele Sørlandetmen det geografiske nedslagsfeltet er primært Farsund, Lyngdal, Kvinesdal og Lister – alt mellom Flekkefjord og Mandal. 

Tillitsfull duo 
Med grundig kvalitetssikring, god kompetanse og en høy pålitelighet, kan kundene stole på at Sør Betong kommer når de skal, utfører arbeidet til avtalt tid og avtalt pris – og ikke minst leverer et godt arbeid.  

– Vi ønsker å være konkurransedyktige, og vi er veldig opptatt av kvalitet fremfor kvantitet. Vi skal gi en god kvalitet i henhold til alle lover og regler – til en konkurransedyktig pris der vi som oftest gir kunden et prisforslag på forhånd. På vegger og gulv opererer vi med kvadratmeterprismens vi regner ut time- og materiellpris på de mindre jobbene, opplyser Egil og Henning. 

Ved at de kun er to i bedriften, er Egil og Henning svært serviceinnstilte og har god kontroll på alt. Slik blir de to godt kjente med sine kunder, og har alltid en god dialog med både byggherrer og privatkunder som skaper en gjensidig tillit.  

– Jeg har veldig tro på at god tillit smitter over. Vi gjør så godt vi kan, og jeg føler vi gjør noe riktig. Jeg tror det vil gå bra for Sør Betong i tiden fremover, men målet vårt er ikke å bli rike – men jeg tror og håper vi kan leve av dette, avslutter Henning.  

Les mer...

2024-04-01 09.30

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
preftek4

Konkurransedyktig prefabrikkeringsaktør leverer effektive løsninger til offentlige bygg

Artikkel Preftek AS, er Norges ledende leverandør av prefabrikkerte løsninger for energisentraler og rørtekniske rom – skreddersydde løsninger og produkter av høy kvalitet for kunder med ulike behov. – Det er...
Til hjemmeside

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    sigmund-eTgMFFzroGc-unsplash

    Digitale møter: Tips for nybegynnere

    Sagt ja til å holde dine første digitale møter? Tips om hvilken plattform, tekniske problemer & møteagenda finner du her.

    hytte

    Utnytt din gamle hyttes potensiale

    Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

    Arkiv