183040ro183040prts183040of183040f183040e183040dø183040dde

«Espelandstandarden» er det store kvalitetsstempelet

Betongentreprenørfirmaet Espeland AS i Egersund, lever og jobber etter «Espelandstandarden». Det er kvalitetsstempelet på at de kommer til avtalt tid, utfører jobben kvalitetsmessig korrekt og blir ferdige når de skal.

Espeland AS ble etablert i 1995, og i 2015 valgte de å bli en totalentreprenør. Slik får de være på toppen av næringskjeden, der de trives best. På et typisk oppdrag er betongjobben ofte veldig betydningsfull, og en byggherre vil helst ha én entreprenør å forholde seg til.


– Hvis vi skal få gode betongjobber, så må vi også ta med oss alle andre fag. Det er vanskelig å få jobben av en betongentreprenør i ettertid, som gjerne utfører betongarbeidet selv, avslører daglig leder Andreas Monge om hvorfor de valgte å bli en totalentreprenør.


Espelandstandarden

De er et velkjent navn for dem som driver med egenproduksjon, ikke minst siden de alltid følger prinsippet «Espelandstandarden». Monge forklarer:


– Vi skal komme som avtalt og utføre arbeidet etter kvaliteten som er angitt. Videre skal vi se på en reklamasjon som et nytt oppdrag og ikke et irritasjonsmoment. Vi har faste kunder som har brukt oss i 20 år, og det ser vi som et kvalitetstegn.


183040of


Monge begynte i Espeland AS som lærling i 2007 og tok fagbrevet i 2009. Han er riktignok en ung daglig leder, men han er engasjert, positiv, seriøs og tåler stress godt - alle kvalitetene en daglig leder må og bør ha. For Espeland AS har det mye å si.


– Jeg trives best når det skjer mye. Det er da jeg trives på jobb. Men samtidig er det viktig å ivareta alle kunder og å ha kontroll. Vi er ærlige overfor kunder og strekker oss langt for å komme i mål. Jeg mener av erfaring at det meste handler om kommunikasjon, sier han.


En typisk arbeidsuke som daglig leder i et totalentreprenørfirma, er mer hektisk enn for folk flest.

– Jeg begynner ofte dagen på en byggeplass, så blir det en del møter i løpet av uka og sikkert 100 telefoner om dagen, ler han.


– Men jeg blir ikke stresset, forsikrer Monge.


Store visjoner for fremtiden

Espeland AS har en visjon om å bli en stor entreprenør, der målet er en omsetning på 200 millioner kroner om bare noen få år. Med blikket vendt mot Oslo-området, ligger mulighetene godt til rette for det kompetente Rogalandsfirmaet. Visjonen er å bli en solid og stor aktør på markedet i Rogaland, med mulighet for å reise dit oppdragene tar dem – og det kan like gjerne være på Østlandet.


– Vi drar ofte til Oslo og tar oppdrag der. Vi var med på å bygge et parkeringshus i Asker og hadde et boligprosjekt i Skøyen. Der er vi også veldig konkurransedyktige på pris, sier Monge.


–  Men visjonen er ikke å ha høyest mulig omsetning, men isteden unngå å vokse for fort så du klarer å ha med deg bunnlinja, for det koster mye å vokse!


Monge jobber i tett samarbeid med driftsleder Øyvind Espeland, prosjektleder Øystein Lindø, og kontorsjef og HMS-ansvarlig Mona Espeland. De er en sammensveiset gjeng, og de har høy trivsel og ingen oppsigelser hos Espeland AS. Med tiden har betongfirmaet fått både større ansvar og erfaring, og har derfor fått den unike muligheten til å ta på seg større og større oppdrag.


– Vi har jobbet en del for kommunen og har flere store industriprosjekt.


183040e


Fornybar energi

– De siste årene har vi hatt et fokus på fornybar energi og vi har vært involvert i ASKO Vindpark. Vi skal snart begynne på et kraftverk for OBOS, og det går mye i vindmøller, kraftstasjoner og infrastruktur. Vi har et stort fokus på broer med spenn opp til 25 meter; der har vi funnet noen effektive løsninger som vi mener gjør oss bedre enn våre konkurrenter.

Avslutningsvis forteller Monge at Espeland AS av og til har et lagerutsalg med alle mulige komponenter du kan tenke deg å trenge til bygg, via en kjede som heter Byggtorget.


Han smiler og sier at de er den eneste byggevareforhandleren som kan gi kundene sine oppdrag.

Les mer...

2018-05-29 13:45

193028w1

GHV gir kundene en tryggere og bedre kjøpsprosess

Artikkel Etter en sterk vekst de siste årene, har GHV forandret på sin prosjektmodell for å gi kundene en tryggere kjøpsprosess – og med enda større fokus på kvalitet.
193032w1

Håndterer du passord sikkert i din bedrift?

Artikkel Dårlig oppbevarte passord og usikker deling av informasjon kan gjøre din bedrift sårbar. Ellera AS har utviklet et produkt for trygg lagring og deling av sensitiv informasjon, som kombinerer brukervennlighet...

  Kontaktinformasjon

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Arkiv