gulventreprenoren2gulventreprenoren1gulventreprenoren3gulventreprenoren4gulventreprenoren5

Riktig fokus sikrer god lønnsomhet i nedgangstiden

Gulventreprenøren AS, leverer alle elementer i gulvoppbygging - både til privat- og bedriftsmarkedet. Med økt fokus på kundens opplevelse, lønnsomhet og effektivitet, har Lillestrømbedriften tatt profesjonell gulvavretting til nye høyder.

Gulventreprenøren AS, har levert løsninger for oppbygging av gulv; skumbetong, trinnlydsgulv, flytavretting, gulvsparkling, epoxy og gulv- og gatevarme siden 1986. Da daglig leder Morten Brusnes startet her i august 2023, bestod selskapet av 130 ansatte fordelt på flere avdelinger, og tiden var inne for å gjøre flere grep for å sikre at hovedfokuset ligger på kunden.



– Da jeg startet her, slo vi sammen to avdelinger slik at vi fikk én driftsavdeling. Nå er vi dessuten rundt hundre ansatte, og har etablert et eget salgsteam i tillegg til administrasjon og lager. I dag har vi mer fokus ute på byggeplassen – det er tross alt der vi tjener våre penger, forteller Morten, og legger til at Gulventreprenøren i mange år har lidd av voksesmerter til tross for en sunn og god vekst.


Vet hva kunden trenger
Morten har drevet i entreprenørbransjen i 35 år, og har med seg verdifull erfaring fra tidligere jobber hos store entreprenører. Morten var selv kunde av Gulventreprenøren i flere år før han begynte å jobbe her, og vet derfor akkurat hva kunden trenger.


– Det er en stor fordel! Jeg ønsker å snu dette til å bli en bedrift som leverer det kunden forventer seg – og gjerne litt til. Mange aktører ser altfor ofte ting fra sitt perspektiv, og har litt feil fokus på det som faktisk betyr noe for kunden. Jeg, som ser det fra et annet perspektiv, tenker at det vi leverer skal være uproblematisk for kundene våre ved at vi kommer til rett tid og leverer det vi skal, understreker Morten.


Gulventreprenøren tilbyr et stort tjenestespekter med hovedfokus på gulvavretting både mot privatmarkedet for selvbyggere eller husbyggere, og til bedriftsmarkedet. For private kunder som bygger hus med kjeller der betonggulvet ofte ikke er glatt nok for parkettlegging, kan Gulventreprenøren levere underlag for parkett i form av gulvsparkling.




– Vi har faktisk også mange rørleggere som kunder, som ofte har gulvvarmerør i sin kontrakt på de samme prosjektene som vi utfører sparkling. Da kan vi gjøre rørjobben for rørleggeren – både bedre og raskere, konstaterer Morten og smiler.


Ifølge Morten, er vannbåren varme et behagelig, økonomisk, miljøvennlig og fleksibelt alternativ, som gir et sunt og godt inneklima. Gulventreprenøren installerer vannbåren varme i ulike bygninger og gulvflater, utført av sertifiserte fagfolk med lang erfaring i å velge den optimale løsningen for ulike gulvtyper som tregulv, parkett, fliser og betong. Vannbåren varme er dessuten et like godt alternativ til rehabilitering av bolig, som nybygg.


En attraktiv rehabiliteringsaktør
Med åtte pumpebiler, en egen vannvogn, ti siloer for gulvavretting og det geniale materialet skumbetong, er Gulventreprenøren en svært attraktiv aktør på rehabiliteringsprosjekter og loft, der treverk dominerer som det bærende elementet.


– Skumbetong bruker vi for å avrette skakke gulv som ikke har den samme bæreevnen som nybygg har. Skumbetongen er ikke så tung og kompakt som vanlig betong, den er lettere og går an å flytte i slangene vi har i bilene, forklarer Morten.


Tidligere var Gulventreprenørens primære nedslagsfelt Oslo og omegn, men de siste årene har den erfarne gulvaktøren levert prosjekter fra Lofoten til Kristiansand, selv om de kun er lokalisert i Lillestrøm. Neste år har Morten et mål om å omsette for 220 millioner kroner, og til tross for en utbredt nedgang i byggebransjen tror han at målet er nådd i løpet av 2024 – mye takket være hans store engasjement for å øke lønnsomheten i firmaet.



– Jeg har alltid hatt et motto: Det er lettere å spare én krone enn å tjene fem, humrer han.


Penger spart
Morten drev nemlig et firma med tolv ansatte en gang i tiden. Alle de ansatte hadde sin egen firmabil og sparte ikke en eneste krone på drivstoff. Det var tross alt «firmaet som betalte».


– Da bestemte jeg meg for at den som kjøper billigst drivstoff i snitt hver måned, skulle få en premie. Da måneden var omme hadde bedriften spart 30 000 kroner på alle bilene, forteller Morten, som mener at slike enkle grep er ekstra viktig i dag.


– Alle må være med på å dra lasset for å ha en sikker jobb i morgen. Heldigvis liker jeg utfordringer, og det gir en god mestringsfølelse hver gang man gjør noe som funker, avslutter Morten Brusnes.

Les mer...

2024-02-01 10.00

ttbygg3

Derfor bør du unne deg en snekker

Artikkel Totalentreprenøren T&T Bygg AS, tilbyr et bredt spekter av oppussingstjenester for bolig og næring i Vestfold.
wimpel1

Effektivt produkt eliminerer kaldtrekk fra vinduer

Artikkel Wimpel er forhandler for Eltra AS - en varmelistprodusent som har utviklet kompakte varmelister som effektivt tar kaldraset fra vinduer i næringsbygg og private boliger. – Varmelistene stopper kaldraset...
Til hjemmesiden

    Kontaktinformasjon

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    article1

    Beste stedene å campe i Norge

    Norge er et campingparadis, med sitt dramatiske landskap og overflod av campingmuligheter. Enten du leter etter en avsidesliggende campingplass ved sjøen eller på fjellet, har vi dekket deg.

    Arkiv