192023w6192023w2192023w1192023w3192023w4192023w5192023w7

Denne byen har flest soldager i Norge

Skjærgårdsidyll, kulturhistorie og spennende opplevelser lokker Nordmenn til å feriere i eget land. – Vår del av Norge er jo kulturhistorie.

På kommunalt plan jobbes det hardt med å bli kvitt det såkalte «Raymond-stempelet» som råder i Fredrikstad. Turistkontoret Visit Fredrikstad Hvaler, gjør det motsatte.


– Man skal føle seg stolt over å være fra Fredrikstad og snakke Østfoldsdialekt, fastslår en smilende Maya Nielsen.


Nielsen har vært daglig leder i Visit Fredrikstad Hvaler siden 2011. Hun har mellom 5 og 15 turistnæringsprosjekter gående til enhver tid, og sammen med kollegaen Margit Tangen som jobber med web og kommunikasjon, vet de to mer om den lille, store byen Fredrikstad enn de fleste.


– Det er en enkel by å jobbe med! Alt er nært, og du når det meste innen 10 til 15 minutters gangavstand. Det er samtidig korte avstander mellom historie, nåtid og fortid, og det er en utrolig dynamikk her i Hvaler, forteller Nielsen om byen med aner som går 3000 år tilbake i tid.


– Vår del av Norge er jo kulturhistorie. Resten av Norge er fjorder, fjell og midnattssol, men vår del er byer med kort avstand og kulturhistorie, smiler en tydelig stolt Tangen.


For tilreisende beskriver de best Hvaler som Norges syden, med sin årlige rekord i flest soldager i Norge. Og Fredrikstad er uten tvil den norske byen som alle nordmenn bør oppleve om sommeren. I juli måned er besøkstallene helt på topp, ifølge Nielsen og Tangen. Men flotte opplevelser, familievennlige festivaler og spennende arrangementer, finnes som regel året rundt på Hvaler. I Gamlebyen har butikkene åpent på søndager, og den lille, store byen har tatt flere viktige grep for å sikre en optimal turistnæring. Gratis ferge er en av dem.


– Fergene har blitt fantastiske å bruke ved arrangementer, med ekstra kapasitet i samarbeid med viktige samarbeidspartnere. Å reise med ferge er en attraksjon i seg selv, sier Nielsen og avslører at det iblant blir både opera og juletrefester om bord på fergene.  


Visit Fredrikstad Hvaler, ser bare positivt på turistnæringen i Fredrikstad og på Hvaler i tiden fremover.


– Gamlebyen og den nasjonale parken skal jobbe mer fremover med besøksnæring og ikke bare bevaring, sier Tangen.


– Ja, man ser på nasjonalt plan at besøksnæring er viktig. Den anerkjennelsen har kommet sterkere og sterkere de siste årene, avslutter Nielsen.


Noen av de kommende arrangementene i Fredrikstad og på Hvaler:


«Turist i egen by» – lørdag 27. april
«Festival Ung» - 3.-4. mai
«Glomma Festival» - 26.- 30. juni
«The Tall Ships Races» - 11.-14. juli
«Månefestivalen» - 26.-28. juli 

Les mer...

2019-05-10 18:00

193025w1

En mekanisk poliklinikk for industri, bygg-og anleggsbransjen

Artikkel Bransjemagasinet besøker det eldste verkstedet i Mo i Rana. – Ganske mye ekstremt har foregått her, sier Asle Bjørklund – som har drevet Bjørklund Mek. Verksted i 27 år.
193029w6

Sørlandets fantastiske skjærgård oppleves best med båt

Artikkel Matros, skipsmegler og båtmontør Eilif Pedersen, mener at båtlivet har blitt fremmed for veldig mange. – Folk må bare oppleve det og ikke være så redd for å hive seg ut!
  Tone.3

  Skjønnhetseksperten

  Tone Vid Skipá

  Norskkunsthandverk

  Norsk design – en kulturarv av de sjeldne

  Designbutikken Norway Designs i Stortingsgaten 28 i Oslo, selger nordiske småskalaprodukter - i stor skala. Norway Designs vil at vi omgir oss med norske kvalitetsprodukter, og har en god forklaring til hvorfor.

  Arkiv