Miljøvennlig oppussing med linoljemaling

Mange er usikre på linoljemaling, men Miljømal AS satser for fullt på dette unike malingsproduktet fra Wibo Färg AB i Sverige. Wibo Färg har tradisjoner tilbake til 30-tallet på linoljemaling.

– Det er mange gode kvaliteter når det gjelder linoljemaling, men jeg har selv jobbet med Wibos linoljemaling i 19 år og mener at det er markedets beste produkt når det gjelder utvendig og innvendig overflatebehandling. Wibo gjør sin linoljemaling på kaldpresset, tysk kokt linolje, noe som gjør den unik. Jeg tør påstå at vi leverer markedets beste linoljemaling. Vi lager de fleste farger ut fra NCS eller eget fargekart, alle farger gjøres manuelt, forteller daglig leder i Miljømal AS, Johnny Spangen.


– Det er viktig å poengtere at linoljemaling ikke bare er til antikvarisk overflatebehandling, vi leverer til flere nye prosjekter spesielt innvendig, med emulsjonsmaling til tak og vegg. 


181058pddd


Miljømal AS Fargehandel & Bygningsvernbutikk ligger i Østerdalsgata 1 på Vålerenga. I deres lokaler kan alle finne inspirasjon på flere malingsteknikker, og de har ikke bare linoljemaling i sitt sortiment, men også produkter som handtrykkede tapeter, kalkmaling, bygningsvernartikler og gulvprodukter.


Daglig leder Johnny Spangen, er med sine 40 år i bransjen lidenskapelig opptatt av at produktene er av så naturlig karakter som mulig og at det er en håndverksmessig produksjon.  


Skeptisk til linoljemaling  

Med mer fokus på miljø og bruk av naturprodukter, merkes det en økende interesse for den tradisjonelle malingstypen.

– Linoljemaling er en relativ diffusjonsåpen maling, og ligger panelene helt inntil isolasjonen uten lufting imellom, anbefaler jeg alltid linoljemaling. Og vurderer man linoljemaling, sjekk innholdet! Gå aldri til anskaffelse av maling med aromatiske løsemidler, oppfordrer Spangen.


181058psaaa


– Kundene kan komme til oss med en tapetbit, trebit eller hva det måtte være, og vi nyanserer frem den rette fargen. Tekniske spørsmål løser vi gjennom befaring eller at kundene sender oss en prøve, og vi kan raskt fortelle typen maling som er benyttet tidligere. Å jobbe med linoljemaling er enklere enn moderne malinger siden den har en lang åpningstid, konstaterer han.


Kalkmaling

Spangen holder nå på med skolering innen kalkbruk og kalkmaling, slik at han kan hjelpe kundene sine med å ta frem de rette fargene.


181058pd


– Det er den svenske produsenten Målarkalk AB som er vår leverandør på kalkpuss, kulekalk og kalkmaling. De leverer kulekalk med opptil 10 års lagring, og er en veldig seriøs leverandør med mye kunnskap. Jeg føler meg veldig trygg i samarbeidet med dem.


– Ta deg en tur innom Miljømal på Vålerenga, få deg en god malingsprat og en kopp kaffe, da skal du få de tipsa og den hjelpa du virkelig trenger og ønsker, oppfordrer Spangen med et smil.

Les mer...

2018-02-22 11.45

dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel
newtracksny6

Realiser gründerdrømmen med produktutvikling som imponerer investorer

Artikkel NewTracks AS, hjelper bedrifter og personer med å realisere et produkt – fra idé til serieproduksjon, og kan levere et presentabelt produkt med strøken emballasje.

Kontaktinformasjon

national-cancer-institute-NFvdKIhxYlU-unsplash

Å jobbe som vikar

Å jobbe som vikar via et vikarbyrå i Norge har mange fordeler, men det kan også være svært gunstig for en bedrift å innleie fra bemanningsforetak.

hytte

Utnytt din gamle hyttes potensiale

Hyttekulturen står sterkt i det norske samfunnet. Mange har hytter som har gått i arv gjennom generasjoner, og som med tiden trolig har blitt slitt og trenger oppussing. I dag bygges det nye hytter for fullt, og dessverre blir mange eldre hytter stående tomme eller revet ned for å bygge nytt. 

compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

Farvel til tradisjonell leksehjelp?

Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

Arkiv