172073-j172073lhnn172073ln172073lnn172073l

Spenning i tre generasjoner

Gode familietradisjoner og en fremtidsrettet drift er en fin kombinasjon. Det er også suksessoppskriften til Kvassheims Elektriske Forretning i Egersund, som har holdt hjulene i gang siden 1946.

- Satsingsområdet vårt er installasjon, både i nybygg og på rehabilitering. Det er mye gammel bebyggelse i Egersund, og det er mange som pusser opp og renoverer, sier Kristian Kvassheim. Han er daglig leder av firmaet som faren Lars og onkelen Bertrand startet opp rett etter krigen.


Brødrene begynte forsiktig. Uten egen bil ble det til at de syklet rundt til kundene med en bunt kabel og installerte. Men etter hvert tok det seg opp, og de kunne avansere til en motorisert trehjulssykkel og videre til den første varebilen. Dagens lokaler kjøpt på begynnelsen av 50-tallet.


- Faren min kom fra en familie med ni sønner, og det var bare to som ikke ble elektrikere. Tre av dem flyttet til Bergen, og bygde opp et elektrikerfirma der som fortsatt er i drift, smiler han.


172073lnn


Og siden han selv var med faren i verkstedet på fritida gjennom hele barndommen, kom ikke yrkesvalget som noen overraskelse. Etter å ha jobbet for opphavet i mange år, tok Kristian Kvassheim fagbrevet i 1975 og installatør-papirene i 1983.


- Er det noe jeg virkelig har lært av min egen far, så er det dette med å være ryddig og holde orden. I mange år hadde vi installasjon og alt det elektriske arbeidet på en av byens sildoljefabrikker. Der lærte jeg mye, og mange ting som gikk på siden av vanlige elektrikerjobber. Vi var blant annet med på å bygge kjempestore tavler, og utførte vedlikehold på enorme motorer på presser som presset fisken.


Men dette begynner å bli lenge siden. I dag driver Kvassheims Elektriske Forretning med salg og installering av varmepumper, både gulv- og veggmodeller. De har to elektrikere i en stab på syv årsverk som er godkjente kjølemontører. De reparerer hvitevarer i et eget verksted, og her går det mest i vaskemaskiner og oppvaskmaskiner. I tillegg har tredje generasjon Kvassheim kommet inn på eiersiden. Sønnen til Kristian, Lars Christian, er ekspert på smarthusløsninger og designbelysning. Han har blant annet vært på opplæring i smarthus i Tyskland.


Smarthusløsningen setter de elektriske komponentene i hjemmet i system, slik at du kan styre og kontrollere dem fra ett sted. Sentralt i smarthusteknologien, står scenarier. Et scenarie kan for eksempel være "Alt av". Ved å trykke på "Alt av" før du forlater huset, kan du skru av alt lys, kutte strømmen til kaffetrakter og strykejern og sette varmen i sparemodus. Skulle du glemme å trykke på bryteren før du går ut, kan du alltids gå inn via mobilen, og fikse det derfra.


- Når det gjelder designbelysning, var det Lars Christian som ønsket at vi skulle fokusere på det. Han har etablert et samarbeid med en designbutikk i Stavanger som heter Creolight. Vi leverer mye belysning, og vi selger lamper til hele landet. Disse designlampene koster jo litt, men man kan vel like godt kjøpe seg ei flott lampe som å kjøpe et dyrt maleri? Det går jo på hva man ønsker å prioritere.


Kvassheims Elektriske Forretning er med i Elfag, en kjede som har hatt forskjellige navn gjennom tidene, men som Lars Kvassheim var med på å starte på 60-tallet. Det er mange fordeler ved å være Elfag-medlem, sier Kristian. Blant annet når det gjelder innkjøp, tilgang på hjelp og gode råd samt kursing og opplæring.


172073l

 

Automatsikringer gir økt sikkerhet

Skulle du befinne deg i Egersund, er det verdt å stoppe innom Johan Feyers gate 9. Her kan du ta en titt på firmaets flotte showroom, og finne inspirasjon til både moderne smarthusløsninger, praktiske varmepumper og lekre designlamper.


- Skal jeg gi noen tips, må det bli at alle absolutt burde bytte ut de gamle skrusikringene og få inn nye automatsikringer. Det har med sikkerhet å gjøre, og de nye sikringene har innebygde jordfeilbrytere som hele tiden passer på installasjonen.


Avslutningsvis forteller Kristian at han ikke ser for seg noen store endringer i firmaet i den nærmeste fremtiden. De ønsker å fortsette med den sammen staben, og holde seg oppdatert på smarthusløsninger og designbelysning.

Les mer...

2017-05-31 16.45

anleggsgartnerost2

Engasjert og erfarent anleggsgartnerfirma skaper imponerende utemiljøer

Artikkel Anleggsgartner Øst AS, har en lang kunnskap og bred ekspertise i anleggsgartnerfaget, med mangfoldige tjenester som strekker seg fra private hager til imponerende prosjekter innenfor offentlige områder.
dynamicengineering2

Dynamic Engineering AS: Revolusjonerer oppdrettsnæringen med sitt Dynamic FishEye kontrollsystem

Artikkel

    Kontaktinformasjon

    93909511-f1e9-468e-bcc8-216c5ed2a48ehttps-__unsplash.com_photos_3XQI4AjG36c

    Hvem har ansvaret for brannsikkerheten i borettslag og sameier?

    Ansvaret for brannsikkerheten i et borettslag eller sameie er delt mellom eieren av bygget og styret. Men beboere har også et ansvar. Her kan du lese mer.

    vidaxl

    Fem måter å nyte mer tid utendørs

    Uansett hvor du bor, om det er i et hus med hage, en leilighet, eller en hybel, er det synd om du ikke utnytter sjansen til å tilbringe ekstra tid ute, spesielt i sommermånedene. Når solen er ute og temperaturen stiger, er det mange som liker å få litt frisk luft og naturlig D-vitamin. Men kanskje synes du det er vanskelig å forlate hjemmet av en eller annen grunn? Heldigvis er det ingen grunn til bekymring. Vi har samlet en liste over måter å lokke deg selv til å begi deg ut i den solfylte naturen.

    compare-fibre-e5sTz361Jzg-unsplash

    Farvel til tradisjonell leksehjelp?

    Da foreldregenerasjonen var ung og selv gikk på skolen, var det vanlig at far eller mor måtte hjelpe med leksene etter skoletid. Dette har fungert i flere tiår, men kan også føre til sosiale ulikheter.

    Arkiv